Отидете към основна версия

12 728 83

Христо Иванов търси Делян Пеевски в Пазарджик (ВИДЕО)

  • делян пеевски-
  • пазарджик-
  • минеков-
  • тафров

В търсенето го придружават проф. Велислав Минеков и Стефан Тафров

Снимка: Фейсбук

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, придружен от Стефан Тафров и професор Велислав Минеков с нестандартна акция. Тримата решиха да се разходят из улиците на Пазарджик, за да потърсят депутата от ДПС Делян Пеевски.

В крайна сметка Пеевски, който е родом от Велинград, не беше открит. За сметка на това тримата проведоха разговор за обезлюдяването на Родопите и на по-малките населени места в страната.

Професор Минеков заяви и че в момента Пазарджик бил известен като градът на мечтите, защото всички, живеещи в него мечтаели да се изнесат, а за да се променило това, то хората трябвало да предприемат действия.

“В Пазарджик сме и търсим Пеевски” - така анонсираха присъствието си в областния град съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов, водача на листата на коалицията в 13 МИР Стефан Тафров и проф. Велислав Минеков от Отровното трио.

Във видео, излъчено на живо във фейсбук, тримата повдигнаха въпроса за отсъствието на Делян Пеевски от кандидатдепутатските листи на ДПС и припомниха, че само преди два дни американски сенатори предупредиха за постоянната корупция, влошаване на медийната свобода и политизиране на правосъдието в България.

“Лош знак получихме от Америка и в този комплект беше и този юнашки шамар от САЩ по отношение на правителството, и в този комплект е и г-н Пеевски. Аз мисля, че той скоро няма да се върне в Дубай”, прогнозира Велислав Минеков.

“Ние определяме сами съдбините си, не чакаме някой отвън да ни каже за кого да гласуваме, но когато толкова високопоставени представители на най-важния ни съюзник в НАТО ни кажат тези неща, ние най-малкото трябва да се замислим”, коментира Стефан Тафров от “Демократична България”. По думите му САЩ са притеснени от положението в България, защото ние сме съюзници в НАТО и там страната става по-важна заради случващото се в Турция с режима на Реджеп Ердоган. “Тази позиция идва, за да отрезви българската политическа класа”, е мнението на Тафров.

“Очевидно е, че отношението към режима в България на Борисов се променя и това се дължи в огромна степен на протестите и на общественото мнение. Не идва някой отвън да ни спасява, това е реакция на това, че има надигане в България. Очевидно е, че се прави опит от сцената да бъдат прибрани най-токсичните елементи от този режим - Гешев никой не го вижда, а беше хиперактивен, Пеевски го прибраха, Борисов обновява листите си”, изтъкна Христо Иванов.

Той обаче предупреди, че това е мимикрия, а дълбоките механизми, които направиха Пеевски и режима на Борисов възможни, са си на мястото.

“Сменят се куклите на конци, но остава същността, че в България властта се концентрира в едни задкулисни центрове - Сарая, обкръжението на Борисов, и там тя се превръща в пари в чекмеджетата. Тези пари се вадят от нашите джобове. Това, за да го премахнем, не трябва да се хващаме на въдицата, че сега понеже малко са скрили Пеевски, това променя нещо”, каза съпредседателят на “Демократична България.

Христо Иванов изтъкна, че гражданската активност е факторът, който е донесе промяна.

“Няма отвън да дойде промяната. Каквото и да напишат, колкото и високопоставени американци да са, докато българските граждани трайно не разберат, че трябва да приведат българската властова класа в състояние на съзнание за своята отговорност, примесено с лек страх от гражданите, няма да има трайна промяна. (...) Ако сме активни, това дава резултат, но за да е траен резултатът, трябва да сме трайно активни”, смята Иванов.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 52 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове