Last news in Fakti

13 Април, 2015 09:00 8 471 5

Новият супермотор Yamaha R1M

  • yamaha-
  • r1m
Новият модел на култовия супер спортен или "пистов" мотор Yamaha YZF-R1M вече е разпродаден. Yamaha бяха един от първите производители, които предприеха крачката да напъхат 1000 кубиков двигател в късото шаси на модел с 600 кубиков агрегат. Това наистина промени лицето на тези машини, които се славеха с неособено голяма повратливост и минаваха към класа на туристическите мотори.
 
Означен, като YZF-R1M, моторът представлява лимитирана версия на обикновения R1. Това е първата лимитирана версия на този модел. Цената естествено е по-висока от тази на стандартната версия. YZF-R1M струва 23 000 евро. Какво обаче прави тази версия различна? Като за начало започваме с окачването, което е на прочутите Ohlins. Панелите на мотора са изработени от въглеродни влакна, което е едно от нещата, спомагащи за понижаването на теглото. То е 180 килограма без флуиди или "сухо" тегло и 200 килограма с тяхното наличие.
Двигателят на машината е изцяло нова разработка с мощност от точно 200 конски сили. Моторът е оборудван с телеметрични сензори, с които събира информация показваща се на таблото. Системите за стабилност са Banking sensitive Traction Control, Slide Control и Lift. За бързи стартове от място моторът разполага също и с Launch Control. Заради голямата мощност задната гума е с широчина 200. Рамката на мотора е нова разработка алуминиева Deltabox с късо междуосие, като задната част е магнезиева.
 
За притежателите на тази лимитирана състезателна машина ще има специална програма наречена Yamaha Racing Experience. С подобна програма са известни главно автопроизводителят Ferrari, а от скоро и други производители. В тази програма ще бъде включен като рекламно лице известният пилот Колин Едуардс. Прекият  конкурент на Yamaha R1M е баварската машина на BMW HP4.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Japan

    1 1 Отговор
    Няма място немския кош до японската сила!!!!
  • 2 любител

    2 1 Отговор
    Сори, но БМВ са на светлинни години от този Ямаха, въобще от японците.
  • 3 Кобрата

    1 0 Отговор
    Много хубав мотор! Най-хубавите мотори за мен са си BMW, Yamaha и Kawasaki.
  • 4 Миро

    0 1 Отговор
    ти чуваш ли се??? явно си нямаш хал хабер от мотори
  • 5 Ерединицаджия

    0 0 Отговор
    Естествено,че bmw са на светлинни години... Назад!