Last news in Fakti

20 Април, 2015 10:36 21 095 27

Ето го новото спортно SUV на Great Wall

  • great wall-
  • h6-
  • coupe

По време на започналия от днес, 20 април, автосалон в Шанхай, китайската марка Great Wall, чиито автомобили се сглобяват и у нас, представи новото си спортно SUV. Моделът се нарича Haval H6 Coupe и е базиран на концепцията Haval Coupe C, показана за пръв път миналото лято в Москва. Новият кросоувър се явява спортна модификация на стандартния H6, който се сглобява и във фабриката на Litex Motors у нас.

През април 2013-а от Great Wall ребрандираха автомобилите си с повишена проходимост. Новият премиум бранд получи името Haval, като първоначално тази марка беше предназначена само за вътрешния пазар. Постепенно SUV-та с емблема Haval започнаха да се продават и на други пазари. У нас обаче високопроходимите автомобили ще запазят марката Great Wall.

Китайците все още не разкриват дали новото спортно SUV ще се продава извън пределите на Поднебесната държава. Автомобилът впечатлява със синята емблема Haval (до този момент беше червена). Ефектният външен вид пък е разработен от бившия дизайнер на Mercedes-Benz Андреас Дойфел, който преди това прави второто поколение на ML, както и най-големия щутгартски всъдеход GL.

От компанията заявяват, че от сега нататък синьото лого ще е за моделите, в които акцентът пада върху техническата авангардност, спортен уклон и са насочени към младите купувачи. С червената емблема ще са снабдени модификациите, които са по-разкошни, комфортни и многофункционални, и са предназначени най-вече за семейни хора. В дилърските центрове ще бъдат обособени червени и сини зони.

Освен, че визията на H6 е доста по-модерна и спортна, още нещо любопитно е, че конструкторът е успял да снижи още повече центъра на тежестта. На този етап Haval H6 Coupe ще се оборудва само с един двигател. Моторът е бензинов двулитров четирицилиндов с турбо, а мощността му е 197 конски сили. Агрегатът работи съвместно с шестстепенна скоростна кутия  DCT. Цената на H6 Coupe ще е под 20 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биньо Бинев

    3 0 Отговор
    прилича май на един английски джип ама айде от мен да мине
  • 2 Skier

    5 0 Отговор
    Уникален е. Дали ще го правят и у нас. За 40000 лв е перфектен. Стига и да е качествен де.
  • 3 европеец

    7 0 Отговор
    знам че сега ще се навъдят коментатори от типа "еди си коя част прилича на мерцедес/бмв/ауди".... ама от мен - БРАВО на китайците!!! велика нация и се развиват с огромни крачки!
  • 4 onq s konq

    5 1 Отговор
    Е няма по-тъпи коментари от "това прилича на онова,ама повече на другото"!И си е принципно вярно,эащото вс коли имат двигател и 4 колела.Лично эа себеси съм убеден обаче,че важното е не да търсиш неистово приликите и раэликите между две МПС-та, а да можеш да си купиш поне едното!Между другото съм эабеляэал от личен опит,че "аналиэаторите" обикновено нямат коли нитож пък имат въэможност и намерение да си купуват:)
  • 5 гост

    0 2 Отговор
    Английските са по грозни... :)
  • 6 каменар

    2 1 Отговор
    и на мен ми прилича на една кола.тя има 4 гуми,волан,двигател,седалки т.н.
  • 7 Ituriel

    5 0 Отговор
    Сега пак някой "разбирач" ще се изцепи "само кавал би си купил хавал"... Иначе браво на китайците, приятна колица са създали на атрактивна цена.

  • 8 Валери

    2 0 Отговор
    Много ми харесва !
  • 9 Не мога да разбера

    0 2 Отговор
    Не мога да разбера манталитета на българина - появява се китайски джип, който каквото и да си говориме е доста посредствен във всяко едно отношение и започвате да го хвалите. До тук добре. Появява се джип на Мерцедес или БМВ, който какво то и да си говорим е много по-добър във всяко едно отношение от китайския джип и какво се случва - започвате яростно и злобно да го плюете! Е как така с еполучава, че евтиното и посредственото винаги е "много добро", а прекрасното и скъпото винаги е "много зле"????
  • 10 хавал

    0 1 Отговор
    тва е много грозно

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 1234

    0 0 Отговор
    От къде на къде пък да е купе не моа разбера........?
  • 13 Капитана

    1 0 Отговор
    Браво на китайците,правят коли и доста други интересни неща с които да радват хората.За всяка стока си има купувач,а по отношение на това да ли са здрави и не се ли чупят само времето ще го покаже.Не мислете,че топ марките Мерцедес,Ауди и БМВ са някакъв еталон за качество.Имам честа да подържам една чисто нова АудиQ-7 на един човек и няма да ви казвам какви проблеми създава и през 2-3 месеца е по сервизите.То не гърмяха възглавници,влиза постоянно в авариен режим заради ДПФ-филтъра,проблеми със превключване на скоростите с перата от волана и т.н. при положение,че автомобила е все още гаранционен и струва около 200000 лв.защото е със всички екстри за модела и е 2013 г. модел везт чисто нов.Така,че мили хора не ми обяснявайте колко са добри новите известни марки автомобили.Добре е че повечето от нещата които се повредиха са гаранционни и се заплаща само труда по съответния ремонт иначе става страшно от цени.

    Коментиран от #19

  • 14 1234

    0 0 Отговор
    щом франсетата правят коли по 5000лв , тази не трябва да е повече от 20 000 лв за българи с екстрите при положение и , че се прави тук
  • 15 Яки снимки

    0 0 Отговор
    Тези 2 снимки от къде ги намерихте "писателите"? Да не сте ги сканирали от вестник?
    Иначе за мен това е най-добре изглеждащата кола на марката. браво.
  • 16 Роман Ценов

    2 0 Отговор
    поредната бангия направена от great wall

    Коментиран от #26

  • 17 Бай Ставри

    0 1 Отговор
    Само кавал би си купил хавал
  • 18 дедо Либен

    2 0 Отговор
    така си приказвахме и за корейците.. вижте ги къде са сега.
    А нашата велика индустрия произвежда само ел.скари и чушкопеци.
    Даже лопатите и кюнците са внос от Турция.
  • 19 миседниш накура

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Капитана":

    браво капитане-аз се опитвам да обясня на закостенелите мозъци че вече немците нямат здрави коли,имаха до 1998 година-нагледал съм се по пътя на нови коли с гордо вдигнати капаци а шофьора от страни не знае защо е спряла и обяснява на пътна помощ че както вървеше и спря-идва пътната и хоп на гърба и газ към сервиза.никак не са лоши китайските-в италия джипката я карат доста
  • 20 Shmeker

    1 0 Отговор
    Аз пък се надявах да направят нормални коли на народни цени. Не всеки иска да притежава SUV, да му плаща поддръжката, данъците, да му купува гуми и т.н.
    Трябваше да има нещо от рода на Шкода Рапид - седан, хеч, комби с икономични и прости мотори
  • 21 Жорката

    0 0 Отговор
    Ford отпред, Vw отзад! .. А за това кои коли са здрави и кои- не, мога само да кажа, че всичко е до поддръжката на колата! През ръцете са ми минали над 15 коли марки от всички континенти и нито една освен Опел астрата започна леко да погорва масло и го продадох, а всичко винаги е било сменяно, все едно излиза от фабриката! Тогава няма как да има лоши коли, освен от страна на лукса!
  • 22 паф

    0 0 Отговор
    Ето го новото спортно SUV
  • 23 не бързай

    0 0 Отговор
    ето го новия спортен SUV ще е по правилно,но некой май е бързал

    Коментиран от #25

  • 24 Име на гост

    0 0 Отговор
    И 2000лв да струваше пак щяхте да я оплюете. Щото повечето писатели не са виждали толкова пради на куп никога в живота. Когато клиента е беден, злобен и дребнав - бизнеса НЕ върви! Това е гарантирано. Щом взимат масово кредити за да си напълнят търбусите по празниците ,не ги хвали. Иначе се пазарят като галоши за всичко дето няма да им излезе през отходната траба. За Корейските коли какво беше мнението преди години - Боклуци! Нали така? Сега като се видя, че дори в ръцете на бакшите издържат по 6-7 стотин, бързо сменихте плочата. Интересното обаче е ако питаш някой притежател на 20 год боклук за разумният избор. А именно дали нов китайски-корейски или стар немски автомобил. Отговора мисля, че всички знаете. Щото нали най-важното е как ще ти завиди комшията. Като спреш пред кафето как ще те погледнат другите тиняци. В задръстване как ще гледаш лошо и ще притискаш другите ако не си с голяма мутренска кола. Иначе като сипваш газ се правиш на пръднал заек в люцерна. Оглеждаш се да не те познае някой, че снощи нали се хвалеше, че и 30лв да стане бензина ти пак ще си караш. Е, гумите са за смяна пък и доста неща светят на таблото ма нали се движи. Това си е нееемското. Хората в нормалните държави си копуват коли, коита са им по джоба. Тук, за де се избиват комплекси. Поне 80% от купувачите са нерационални в избора си.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 бангия

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Роман Ценов":

    Както гледам и ти голяма бангия караш.

    Коментиран от #27

  • 27 Роман Ценов

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "бангия":

    маверика ми е много по-проходим и стабилен джип от някакъв КИТАЙСКИ ПАРКЕТНИК