Last news in Fakti

1 Юни, 2015 09:42 17 647 16

Най-скъпите автомобилни марки на 2015-а: още една версия

  • forbes-
  • millward brown-
  • toyota-
  • bmw-
  • mercedes-benz

В началото на миналия месец изданието Forbes публикува ежегодната си класация на най-скъпите търговски брандове в света. Там, естествено, присъстваха и автомобилните марки, като за най-скъпа бе определена Toyota.

Сега компанията Millward Brown публикува своите резултати от изследване по темата и в частност кои са най-скъпите автомобилни марки. Данните се различават от тези малко от тези на Forbes, но като цяло лидерите са същите.

Първото място и според Millward Brown заема японският гигант Toyota, като брандът е оценен на 28.91 млрд долара. Това е по-малко от миналата година, но достатъчна за първото място.

На второ и трето място в алтернативното изследване специалистите от Millward Brown подреждат култовите немски марки BMW и Mercedes-Benz. Те са оценени съответно на 26.35 и 21.78 милиарда щатски долара.

След челната тройка се нареждат автомобилните марки Honda, Ford, Nissan, Audi, Volkswagen, Land Rover, а десетката се допълва от луксозното подразделение на Toyota Lexus.

Интересното обаче е, че въпреки внушителните стойности нито един от автомобилните брандове не попада по-напред от първите 30-те най-скъпи търговски марки. Лидерът Toyota е класиран от Millward Brown чак на 30 място.

На 34 позиция се нарежда BMW, а преките конкуренти от Mercedes-Benz заемат 43 място. Цената на трите най-скъпи автомобилни марки е по-ниска от тази на десетия в класацията Marlboro. Най-скъпата марка е Apple ($246.0 млрд).

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мармалад

    2 2 Отговор
    Японско или немско, това е майка. Всичко останало е за коша.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Bavaria

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мармалад":

    Обясни го на ония фенчета на френските и италианските боклуци!!!!

    Коментиран от #10

  • 3 УЕВСКИ

    0 1 Отговор
    А извинявам се много за въпроса а ПФК ЛЕВСКИ на кое място е тази година все пак стигнаха до финал а и имат световни футболни звезди бедоя, прохазка, аниете, краев, мраев, БАТКОФ.
  • 4 JAPAN

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мармалад":

    Да така е,но все пак японско.Имам и Тойота и Хонда.И двете марки са много добри и адски здрави.Но за мен усещането да караш Хонда е по-добро има няква магия и някво странно усещане като шофираш Хонда.Естествено,че не във всички модели.Имал съм и немски,чешки-Шкода пълен боклук и френски-добра возия и до там.Има защо,шваби и разни там други производители да не могат да настигнат Японците.ФАКТ които е години наред.Сега и корейците удариха в земята немските производители.Ще видите какво ще е класацията след година две.1.японци 2.кореийци 3.немци.Балъците са на изчезване.
  • 5 JAPAN

    0 0 Отговор
    Напиши в Гугъл GANGBANG TUBE и ще разбереш на кое място са.
  • 6 САмо селяните карат фиат

    1 3 Отговор
    немско да твърдо не за японското
  • 7 няма значение марката

    3 1 Отговор
    Вие не сте наред, защо делите колите на народности? Това няма значение, по-важно е да ти допадне конкретния модел като визия, комфорт и цвят.

    Само селяните гледат марката, важен е цвета!

    Коментиран от #13

  • 8 Трифонов

    0 7 Отговор
    Това е класация, която няма нищо общо с качеството на продуктите и услугите на компаниите, които са включени в нея. И Макдоналдс е в челните места, но ако седнем сега да твърдим, че това е най-вкусната и здравословна храна на планетата, ще станем просто смешни. Точно, както сте смешни и всички вие, които ни бутате тук тъпотии за измислените качества на японските коли. Качеството и надеждността на японските коли, е точно като оная работа на комара! Всички сме слушали за нея, но никой не я е виждал. Това са евтини, некачествени и грозни МПС-ва, в които всеки нисък, плешив, кривокрак трол, започва да буди и леко съжаление у околните, а не само насмешка. Като започна да ви чета творческите напъни, с които се опитвате да ни убеждавате, че тия отвратителни, пластмасови шитове, били качествени и надеждни, казвам ви, направо ми идва да повърна. Такова масово неосъзнаване на обстоятелството, че докато залъгвате сами себе си, промяната е невъзможна, се среща много рядко. Някой там по-долу, беше подредил на едно ниво немските и японските коли. Да идеш, брато, да ядеш л...а! Да сравняваш немски автомобил с японска кола, е като да сравняваш космическа совалка с Ту 154. Японските МПС-ва са определено най-скапаните от всички останали! От всички! И сте адски смешни в тях, да знаете! Вчера гледам по булеварда свива един Кил Соренто и вътре някакъв нещастник, сложил някакви очила и се опитва да гледа страшно. Трябваше да отбия до тротоара и да сляза, защото имаше реална опасност да се напикая от смях. Десет минути се превивах. Карикатура феноменална. Загледайте се в собствениците на японски коли, ще видите много такива карикатури! Няма такъв смях!!! Досега не съм видял симпатяга в японска кола! Според приказките ви за това, че тези, дето не харесвали японски коли, не разбирали и били тъпи чалгаджии, трябва да приемем, че всички разбирачи са бедни, ниски, грозни, плешиви и късогледи. Смях...

    Коментиран от #15

  • 9 не съм Трифонов

    2 0 Отговор
    Г-н Разбирач ( Трифонов), Кия не е японска а корейска марка.

    Коментиран от #11

  • 10 S Doichinov

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Bavaria":

    Сменяй турбини,дюзи,сцепени глави и се моли и там едни клапи да не ти попаднат в цилиндрите и си карай немските велики недорузумения.Не се бой,ще дойде ред и на маховика след това
  • 11 mediator37

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "не съм Трифонов":

    Никъде (пост №8) Трифонов не е казал, че Кия е японска марка. Чети фнимателно !
    А в САЩ, само най-големите сноби карат лексус и тойота.

    Коментиран от #14

  • 12 aaaaa

    2 0 Отговор
    Само не знам как ще спят поклонниците на немските автомобили. Стига с тази простотия с немските и японските автомобили. Като оставим скъпите немски (БМВ и Мерцедес, Ауди не го броя в класацията) всички останали немски не са кой знае с какво по-добри освен в главите на някои. Стига с тези премиуми - говорим за автомобили за нормални хора - не за автомобили по-скъпи от жилищата ни.
  • 13 Кобрата

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "няма значение марката":

    След като е важен само цвета, като харесаш цвета на някоя луксозна кола, дори и да имаш пари не я купувай, купи някоя Lada и я боядисай в същия цвят като толкова държиш само на цвета...
    За мен пък цвета не е толкова от значение колкото качеството и затова бих избрал нещо германско.
  • 14 Някой

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "mediator37":

    @Трифонов видно е простовато момче, учудващо е, че има "адвокати"! Или са два ника на една и съща глава!?
  • 15 Ituriel

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Трифонов":

    Ти си най-дразнещия трол в този форум, който си мисли, че е много ерудиран и разбира от нещата, но всъщност е поредния с нулеви технически познания и който говори пълни смешки. Японските автомобили са най-добрите, след това корейските, а след това са всички останали.
  • 16 гост

    0 0 Отговор
    Някой от големите любители на "несравнимите" немци да знае случайно,че Мерцедес и Рено-Нисан още преди две години подписаха договор за стратегическо партньорство,според който до 2-3 години всичко до Е-клас включително като платформа и до 2000 кубика мотори ще бъде на Рено-Нисан,а Мерцедес ще прави по големите мотори и платформи за тях и Инфинити,а БМВ има същия договор с Тойота. Интересно как ще обяснявате за "радостта от шофирането" с БМВ с долна половина от Корола и Мерцедес със същата от Меган и как ще обяснявате как другите били боклуци