8 Септември, 2011 11:55 1 745 1

Lexus пуска конкурент на BMW M5

  • lexus toyota, айкидо тойода, gs, f-sport

Шефът на Toyota Айкидо Тойода косвено потвърди слуховете, че луксозното подразделение на комранията Lexus се подготвя "наточена" версия на модела си GS. Ако това стане, новият седан автоматично ще се превърне в пряк конкурент на BMW M5 и Mercedes-Benz E63.

Най-вероятно автомобилът ще получи моделната приставка F. Това се разбра от изказването на Тойода. "Искам най-амбициозните водачи да избират марката Lexus и затова наточени версии от рода на "F и "F-Sport" ще продължат да са флагмани в гамата на всички модели на марката", заяви пред медиите шефът на Toyota.

За съжаление Тойода не изнесе подробности около новия проект. Смята се обаче, че Lexus GS F ще разполага с V-образен осемцилиндров двигател с работен обам пет литра и мощност около 550 к.с. Естествено, агрегатът ще е снабден и с турбокомпресор.

Неотдавна от японската премиум марка пуснаха тийзър на версията GS с пакет F-Sport, което е още едно от косвените доказателства, че "наточен" вариант F рано или късно ще се появи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 520 zender

    0 0 Отговор
    Лексус няма традиции според мен при спортните премиум седани-няма да се справи със М5 и РС6.