Last news in Fakti

16 Септември, 2015 01:00 2 174 0

Mustang пристига за автосалона в София

  • ford mustang-
  • sofia motor show
Най-продаваният спортен автомобил в света за тази година Ford Mustang ще бъде представен и на българска почва. Това ще се случи следващия месец на задаващия се най-мащабен автосалон организиран някога - Sofia Motor Show. Новото поколение на класическия американски мъсълкар е първото, което се продава свободно на стария континент.

Обхванат от всеобщия даунсайзинг или намаление на работния обем в базовия вариант, той преминава към 2,3 литров четирицилиндров EcoBoost с немалкото 317 конски сили и 432 Nm въртящ момент, като ускорението от 0 до 100 отнема 5.8 секунди. Същият агрегат се помещава и в новия хотхеч - Focus RS. Така изборът е сведен до две опции, като втората ще бъде големият 5 литров Coyote V8 с мощност на 421 конски сили и 530 Nm, а той намалява цяла секунда във времето за ускорение от 0 до 100.

Автомобилът ще се предлага и в кабрио вариант, а топ модела ще бъде Shelby GT350R с неговия атмосферен 5.2 литров V8 и цели 526 конски сили в комбинация с магнитното окачване MagneRide и Торсен диференциалът с късо предавателно число 3.73.

 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА