Last news in Fakti

11 Април, 2016 07:15 5 362 11

Ford Mustang с рекорд по продажби в Германия

  • ford mustang-
  • рекорд-
  • продажби-
  • германия

Първото поколение на легендарния американски автомобил, което се продава свободно на европейския пазар сломи домашните спортни автомобили през изминалия март месец. С продадени общо 780 автомобила, той оставя зад себе си значително по-скъпото Porsche 911 със 752 автомобила, малкия роудстър Audi TT има продадени 708 броя, а дори и по-достъпните модели на Porsche - Cayman и Boxter имат общо 642 продадени автомобила.

За тримесечието обаче води TT с продадени общо 2299 автомобила срещу 1823 за Mustang и 1811 за Porsche 911. Според нас тази инвазия се дължи на дългото желание за нещо различно от германските автомобили, с които обществото е свикнало до болка, а и култовия Mustang в последните години претърпя редица нужни подобрения откъм интериор и управление.

Другата основна причина за добрите продажби според нас е и новият 2.3 литров EcoBoost двигател с 310 конски сили, който освен приятната мощност има и добър разход - нещо, с което не се славят много американски автомобили. Другият предлаган вариант на модела е показаният на софийския автосалон през есента Mustang GT с 5.0-литровия си V8 и мощност от 435 конски сили. Цената на EcoBoost в Германия достига само 38 хил. евро, а на GT 43 хил. евро, което също обяснява успеха на иконата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караманка

    0 4 Отговор
    Всичко е ясно:
    .."Според нас тази инвазия се дължи на дългото желание за нещо различно от германските автомобили, с които обществото е свикнало до болка...."
    Немски коли=конфекция, всичко еднакво с различни размери!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    А може би просто е красива кола с агресивен дизайн, много мощност и достъпна цена. Ако се направи разбивка с какви двигатели се продават, силно се съмнявам да купуват повече малкия двигател за 5х.евро разлика. На мустанг звука от В8 е най-силния коз, а не икономията на гориво. Тази кола има чар, харизма, излъчване и индивидуалност като добавим и боботещ, атмосферен В8 за 400-500евро на месец дали не е изгодна оферта?

    Коментиран от #5, #7

  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор
    Тфа, с моито дизелов бенве, шъ го бие отвсякъде, най-многото на пушек!
  • 4 Ford

    1 0 Отговор
    Проверих в сайта на Мото пфое - Мустанг с големия мотор - V8 e 88 хиляди купето. Всички екстри които могат да се добавят докарват цената до 100 хиляди лева!

    911 започва от 194 хиляди лева в сайта на Порше

    Нормално да се продават Мустангите
  • 5 бръм бръм

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Така изтъкнатия "най-силен коз звукът" е изкуствен ;)
    В Мустангите напр. с EcoBoost използват т.н. Active Noise Control за подсилване на звука от двигателя. Автомобилните феи разправят, че дърпаш бушон 27 и .....сбогом звук :)))
  • 6 Инфо

    0 3 Отговор
    Възглавниците на Таката, освен в Хонда се вграждат в Тойота, Форд, GM, BMW, Мазда, Нисан, Крайслер, Субару, Митсубиши ...
  • 7 MSux

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    НЕ е красива, не е и стилна..... признавам, че като мине по улиците хората я заглеждат, защото не са свикнали с грубоватия дизайн, но това не технологична кола и мен не ме впечатлява с нищо. Това си е мое мнение, но никога не бих карал такава кола, тя просто си е направена за американския пазар и вкус. Като видя такава кола и очаквам някой фермер с ботушите да излезне, такова усещане ми създава, както и ПИКАПИТЕ, очаквам някой да си свали козите от кола за 80-90-100 бона, просто не е европейско това ;)

    Коментиран от #8, #11

  • 8 ауди фен

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "MSux":

    на теб сигорно ти харесва опел . ТИ нямаш вкус

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Msux

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "ауди фен":

    Защо си мислиш, че като харесваш Форд Мустанг - имаш вкус???
  • 10 тра ла ла

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "ауди фен":

    Не се карайте момчета в България сигурно 90 % от хората карат "безвкусни коли". едните защото имат пари и нямат вкус, другите пък имат вкус, но нямат достатъчно пари :)
  • 11 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "MSux":

    Фермери, но в САЩ колата им струва по-малко от една годишна заплата на мияч на чинии. Аз не мога да си я позволя, но и не ми трябва такава. Кой е фермера, този който седи и одумва, без да може нищо да направи, или този който си цапа ботушите, разкарва овце и на края на годината купува на жена си такъв Мустанг В8, без звукова манипулация, и макар и да не знае къде е България на картата е достатъчно по-напред, за да си позволява начин на живот, който повечето форумни писари и коментатори, включително и мен, нямат шанс да постигнат.
    Поука: не се пресмивай на хора, които са десетки години напред.