Last news in Fakti

17 Септември, 2015 07:15 4 146 11

BMW X1 пристига веднага след Франкфурт

  • bmw x1-
  • sofia motor show
На щанда на BMW в Sofia Motor Show ще присъства и новото поколение на компактния SUV модел Х1. То използва  ново и по-леко шаси ориентирано повече към предното предаване използвано в 2-series ActiveTourer и новото Mini. Въпреки това е запазено почти оптималното разпределение на теглото от 57:43 между двете оси, което води и до оптимално добро управление.

Задвижващите агрегати в началото ще бъдат два с няколко варианта на мощност — три версии на двулитровия дизелов турбомотор със 150 - sDrive18d, 190 - xDrive20d и 231 к.с. при xDrive25d, и две на бензиновия TwinPowerTurbo със - 192 xDrive20i и sDrive20i и 231 к.с. xDrive25i. Отпада използването на класическите шестцилиндрови двигатели за този модел. Стандартната скоростна кутия ще бъде 8 степенен Steptronic автоматик, а като опция ще има и вариант Sport. В началото на следващата година очакваме дебют и на трицилиндровия двигател от i8 в най-малкия Х-модел, както и подобен трицилиндров дизелов агрегат за sDrive16d. 

В помощ на шофьора ще бъдат системи като автономно паркиране и предупреждение за напускане на лентата, както и предупреждение за опасност от челен удар. От своя страна инфотеймънт системата BMW ConnectedDrive ще позволява използването на Facebook, Twitter, Spotify и iHeartRadio. Интериорът е значително по-просторен и рафиниран, а багажникът побира с 85 литра повече от предшественика си - 505 литра. Присъстват и технологиите на BMW EfficientDynamics като серийното управление на енергията с автоматична функция Старт/Стоп и регенерация на спирачната енергия. Всичките новости са довели до намаление на разхода със 17 процента в сравнение с предходния модел, а той варира от 4.1 до 6.6 според типа двигател и гориво. Основни конкуренти на модела са Audi Q3 и Mercedes GLA. 

Подробни технически характеристики и разход на гориво , вижте  ТУК

 
 
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Те тия станаха като Ауди-едно и също...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Само където всички подобни са повече хечбек с по-висок клиренс отколкото СУВ.
    Също така в реалността са абсурдни по размери и пропорции. На снимка са добре, но застанеш ли до тях и особенно погледнеш ли отвън човек да го кара, направо отвръщаш поглед. Съвсем сбъркано е. Един Опел Антара е много по-пропорционален спрямо Опел Мокка, въпреки че Мокка е по-добре изглеждаща на снимка и по-спортна като линии. Все едно ги правят за снимки, а не за реално каране.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    0 0 Отговор
    На снимката, младежа със сърфа кво ли се чуди.. Ръгай деби и сърфа, ръгай го у тоя гюм, той ще си изреже място :D
  • 7 Julio

    0 0 Отговор
    Харесва ми на снимка. Ще скиваме на живо как е. И ако има вместо кори (както старият модел) щора на багажника ще бъде безценно...
  • 8 не ама да

    0 0 Отговор
    За пореден път супер визия и висок клас инженерство!
  • 9 Кобрата

    0 0 Отговор
    BMW-то е страхотно!
  • 10 Japoneze

    0 0 Отговор
    Много красив СУВ!Дори интериора ми хареса ,този път!
  • 11 Киро

    0 0 Отговор
    Е.аси, знам вече жената за какво ще ме врънка...

    Много е убаво, браво!