24 Септември, 2015 07:15 3 954 2

Новата KIA Sportage пристига директно от Франкфурт

  • kia sportage-
  • sofia motor show
Директно след премиерата си във Франкфурт KIA Sportage ще пристигне и за автосалона в София. Това е изцяло новото четвърто поколение на компактния кросоувър на компанията. Sportage е повлиян от дизайна на KX-3 и всички нови модели, като задната част е вдъхновена от модела от 2013-та Provo.
Интериорът също е изцяло променен, като за направата му са използвани много по-качествени материали от предходния модел. Екранът на инфотеймънт системата е нараснал на размер и копчетата в централната конзола са намалили своя брой. В топ оборудването е включена и аудиосистема от Harman Cardon.
Моделът ще пристигне с нов четирицилиндров бензинов двигател, а останалите агрегати ще бъдат заимствани от братовчеда му Hyundai Tucson - 1.7 литровия дизел със 113 конски сили и две версии на двулитровия дизел със 134 и 181 конски сили. Sportage отново ще се предлага със задвижване на четирите колела и по-бюджетното предно. Цената на модела ще бъде обявена с наближаването на производството, което ще започне в началото на февруари.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nasko

    0 0 Отговор
    "Harman Cardon" е тази марка ще да е някое китайско копие на Harman Kardon
  • 2 по наблюдателен

    0 0 Отговор
    Предницата с тия високи фарове и задната част са "вдъхновени" от Джип Чероки а не от KX-3 или Provo