Last news in Fakti

26 Септември, 2015 12:00 3 807 4

Ще видим и хибридната KIA Optima

  • kia optima hybrid-
  • sofia motor show
По време на Автомобилен Салон София 2015 у нас ще дебютира разработената ексклузивно за европейския пазар Optima Hybrid. Тя споделя платформата на Hyundai Sonata и трансформацията в сравнение с предишното поколение е значителна. Присъствието и я отличава от повечето подобни седани и това е подплатено с наградения и дизайн.
Хибридната система включва 2.0 литров бензинов двигател с многоточково впръскване и мощност от 150 конски сили и 180Nm въртящ момент, литиево — полимерна батерия, 30 kW електрически мотор и система за регенериране на спирачното усилие. Така максималната мощност достига 177 конски сили, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 9,4 сек при максимална скорост от 192 км/ч. В същото време градския разход е в рамките на 6.3 литра на 100 км. Скоростната кутия прикрепена към хибридната система е шестстепенна автоматична без преобразувател на въртящия момент.
Навигационната система е с 8 инчов тъч дисплей с висока резолюция и включва камера за обратно виждане, бутони за управление на аудио системата Infinity, Bluetooth, изходи за AUX, USB и iPod. В таблото има 4.3" цветен TFT LCD информационен дисплей за по-ефективно управление. Той показва работата на автомобила и състоянието на системата за зареждане на батерията, като следи и за моментен и среден разход на гориво. За по-икономично шофиране може да следите индикациите на ECO режима. За удобството се грижи кожен салон с подгрев и обдухване с възможност от два цвята - черен и бежов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МSux

    0 0 Отговор
    По принцип съм фен на Киа, защото са здрави, евтини и с добър дизайн, обаче това нещо не мога да го разбера, тази Оптима струва 65хил. лева защото е хибрид и то без екстри. А какво получаваш в замян, обикновена оптима на двойна цена и лош разход. Въпреки скандалите с дизела, новите дизели почнаха да свалят разхода под 3/100км с прилични коне, ако си спомняте Сивика който беше дал 2 и нещо на 100км. Просто който си купи тази кола наистина не е добре.

    Като се замисля 6.3 ще ти даде и 320 от 2006г.

    Коментиран от #3

  • 2 МакситоAMG

    0 0 Отговор
    Не ми харесва нещо!
  • 3 S Doichinov

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "МSux":

    Направи разход под 3/100 и ще те призная.Няма такава кола с двг да харчи толкова.Екстра е корееца но е скъп.
  • 4 Електрик

    0 0 Отговор
    Новата Toyota Prius ще по-евтина от тази Киа и е 2 пъти по-икономична. Двигателя на Приуса е с 98кс, но има повече елктрическа мощност на Optima. Скоростната кутия с променлива продължителност на Тойота ще е по комфортна от тази 6 степенна на Киа.