Last news in Fakti

14 Октомври, 2015 13:43 6 581 30

BMW представи най-злата "двойка"

  • bmw-
  • m2-
  • 2er-
  • детройт 2016

Пресслужбата на BMW разпространи официална информация и снимки на най-мощната и бърза модификация в гамата на 2er. M2 разполага с 3.0-литров двигател с два турбокомпресора и мощност 370 к.с. при 6 500 об/мин.

Редовият шестак развива 465 Нм. Функцията overboost обаче може да увеличи за кратко въртящия момент до 500 Нм в диапазона от 1 450 до 4 750 об/мин.

Баварците определят мотора като нов въпреки общата конфигурация с двигателите на M3 и M4. Анаболната "двойка" е взела от батковците си буталата и лагерите на коляновия вал. TwinScroll-турбината на агрегата е интегрирана в изпускателния колектор, а картерът е модифициран, за да се предотврати оттичането на маслото при резки ускорения и спирания.

Алуминиевият двигател на BMW M2 може да се комбинира с шестстепенна механична трансмисия или с робота с два съединителя M DCT. С ръчната скоростна кутия ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4.5 секунди, а с роботизираната и включен Launch Control – за 4.3.

Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч по електронен път. Срещу допълнително заплащане "таванът" може да се пренастрои на 270 км/ч.

Окачването на M2 е аналогично на M235i. Теглото на повечето компоненти обаче е намалено с използването на алуминий. Носачите, крепежът на колелата, подрамите и елементите по сглобките тежат сумарно 5 кг по-малко, отколкото при досегашната най-бърза "двойка".

Въпреки усилията на инженерите обаче M2 тежи 40 килограма повече от M235i. Габаритите също са по-големи. Дължината е увеличена с 14 мм, широчината - с 80 мм, височината - с 2 мм, а междуосието - с 3 милиметра.

Новата M-ка има активен заден дифузьор, четирибутални спирачни апарати отпред (380-милиметрови дискове) и двубутални отзад (370-милиметрови дискове). 19-цоловите джанти са обути в гуми Michelin Pilot Super Sport с размер 245/35 отпред и 265/35 отзад.

Според британското сп. Autocar BMW M2 ще дебютира пред публика през януари 2016 г. на салона в Детройт. Моделът ще се произвежда само с каросерия купе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бмв е61

    2 1 Отговор
    чистокръвен звяр си е м ката няма спор яка е доста
  • 2 БАВАРЕЦА

    1 1 Отговор
    АААХ НА БАТКООО
  • 3 Веско

    0 1 Отговор
    Не ги купувайте ... Бойко ше ви ги прибЕре! :) хахаха
  • 4 Никой

    3 1 Отговор
    "Алуминиевият двигател на BMW M2 може да се комбинира с шестстепенна механична трансмисия" ето ТОВА исках да чуя. тази М2ка най-вероятно ще е достоен последовател на е30 М3
  • 5 gost

    1 4 Отговор
    Кенеф

    Коментиран от #6

  • 6 Никой

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "gost":

    Така е, като няма какво повече да кажете. Перфектна си е колата. Кола за кеф, няма смисъл да я сравнявате с ГТ-Р и тем подобни.
  • 7 АД

    1 4 Отговор
    Поредната умряла бричка на чиито плакат автоманиаците ще лъскат и като свършат ще казват "невероятна бегачка, толкова бързо ми потече". Една начупена броня не те превръща във Ферари. Тази мощност и скорост я е имало и преди 90 години. Няма ли кво друго да измислят, че на всеки модел му слагат по едно М с +50кс и вече супер яко. Следващото М16 се очертава да бъде с 3 или 5 турбини или хибрид.

    Коментиран от #14

  • 8 Реалиста

    1 3 Отговор
    Като им знам качеството на бмв, след 2000 км я ще изкриви глава, я ще счупи скорости.
  • 9 PlimP

    2 0 Отговор
    цветът е уникален
  • 10 гост

    0 3 Отговор
    Напълно ненужен швабски боклук харчещ по 50 литра на минута гориво
  • 11 АД

    0 3 Отговор
    И все пак ще се намерят малоумни които ще дадат 65 000 евро само заради бронята(защото изглеждала като звяр) на фона на други по-бързи и стабилни на пътя за същата цена.
  • 12 Ахххх

    3 1 Отговор
    Хххахахаха ама вие много ги разбирате, но едва ли някой от вас някога е стъпвал на писта. По-скоро с колата ходите на работа и до супермаркета... и най-екстремното ви изживяване е да гледате мача пред телевизора...
  • 13 Никой

    2 1 Отговор
    Хаха Бай-Ганьовците пак се изказват. За стабилност ми говорят, ако искаш стабилност, хващай влака и готово, това е кола за кеф. Разход на гориво, кой го интересува това. Ако живях в Германия и имах възможността, щях да си я взема за каране на Нордшейфето през уикендите. Ама за таз умрела държава с тез хорица с прошлеско мислене наистина не е подходяща.
  • 14 Никой

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "АД":

    Ами да, ти сам го каза - автоманиаците. Това е кола за такива, не като повечето жапанезе кошници, които стават само да си свършиш работата с тях и нищо повече. Посредствени коли, с някои изключения, като Миата, Силвия, Супра и т.н

    Коментиран от #15

  • 15 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Никой":

    Ти пък къде тури силвията???Хайде за миата и супра ОК ама силвията си е недуразумение
  • 16 Васик Атанасова

    0 2 Отговор
    КОЛА ЗА ТИНЕЙДЖЪРИ КОИТО СЕ РАДВАТ НА ШАРЕНА ПЛАСТМАСА !!!
  • 17 Калоян

    0 1 Отговор
    До коментар #12 от "Ахххх":


    Аз не ходя до супермаркета защото съм на 17. Ходил съм на писта и често си правим гонки по улиците с приятелите
  • 18 Кацнал на едно дърво

    0 0 Отговор
    Хейтърчета на по 14-15г., фенчета на Мерцедес, седнали да плюят нещо, на което не може да се намери кусур! Ако ви повози някой пилот или поне от представителството на БМВ от някой град в България и натиснат газта до ламарината, ще си глътнете езика, а л..ното ще ви изхвърчи като костилка от г*з! Мех. ск. кутия + 370к.с + купе и ниско тегло = ГОЛЯМ КЕФ!
  • 19 поздравления

    0 0 Отговор
    http://bmwpower-bg.net/news/1125-G-Power-napravi-SUV-sys-700-k.s
    Хайде със здраве! :)
  • 20 maxblue

    1 0 Отговор
    За завистта и злобата почивен ден няма!лично аз имам японски автомобил който си го по държам и си го карам с кеф и до сега вече пет години ми служи вярно,фен съм на японските автомобили но много харесвам автомобилите от германската тройка.И ако имах възможност с удоволствие бих карал такъв прекрасен автомобил който сигурен съм ще доставя удоволствие от шофирането,не мога да си кривя душата и да кажа лоша дума за този автомобил и за който и да е от голямата тройка.Всеки автомобил се конструира от хора и във тях се влага,разум но и сърце това че не всички имаме възможност да притежаваме такъв прекрасен автомобил не означава че трябва да омаловажаваме труда и интелекта на тези които са го създали.Никога не съм делил автомобилите по принадлежност защото за всеки влак си има пътници и за всяка стока купувач нека,по-малко да завиждаме без да се обиждаме. И да виждаме нещата такива каквито са пожелавам на всеки да има възможността, някой ден да кара автомобила който ще му доставя удоволствие и емоции които да го радват винаги когато седне да шофира но с разум за да се радваме на живота.Пожелавам на всички хубава вечер.
  • 21 бмв е61

    0 0 Отговор
    Ne ne i ne , bmw pak s grozna kola , puk i mi idvat bavni4ki mnogo tejat tezi ko6ove be to biva biva ama .... Te vzimat primer ot Nissan ili ot Renault , ne6to malko po razdvijeno , kakvi sa tezi bureta i mi lepnali M2 za6to ? Za6toto vinagi 6te ste vtori s tova burei po uilicata gi gledam , gledali zlobno pha ,, imat vid na izpla6eno prase kato gi gledam v ogledaloto za zadno vijdane . Golemi drugeli , nemcite gi biva na koli kolkoto i na voleibol . Хайде със здраве!

    Коментиран от #28

  • 22 факт

    0 1 Отговор
    Ако искам бърза кола със сигурно няма да си взема тази сапунерка с грозни пластмаси
  • 23 АД

    0 0 Отговор
    Човече слез от това дърво. Кефиш се на някви колички които имат само хубав цвят и си мислиш, че като са ги снимали на писта имат какво да покажат на нея. Явно не си ходил никога на писта, защото дори в БГ няма кой да се излага на състезание със 370кс. Ти явно караш или те возят в кошница със 50-60кс и затова 370кс ти се струват много. Тая ламарина няма да създаде натоварване повече от 0,6G. Преди 18 години BMW M5 беше с повече конски сили. И това купе с 1635кг било леко. :D Ти сънен ли си или просто неграмотен? Седана BMW 530 дизел тежи по-малко от това уж алуминиево и спортно л..но. И дори да имаш парите съм сигурен, че няма да си го купиш, защото всеки като теб от основното училище като види нещо със заострена броня казва "това го искам" или "ще си го купя като порасна". Ако отделиш малко пари за газ и идеш на писта ще видиш истински бегачки под 1000кг с по 600-700кс.

    Коментиран от #26, #29

  • 24 Гроздето високо

    0 0 Отговор
    Гроздето високо и затова ви е кисело!!!
  • 25 хис

    0 0 Отговор
    За пореден път супер инженерство! Каквато и серия да пуснат, винаги е 10+
  • 26 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "АД":

    За твое сведение ръчката е 1490, а автомата 1520. И ако 0-100 за 4.х секунди ти е бавно трябва да се върнеш в реалния свят. Смешни сте ми, казват на черното бяло и робуват на стереотипи и градски легенди.
  • 27 B M W MPOWER

    0 0 Отговор
    САМО ПЛЮЕТЕ Е И ЗАВИЖДАТЕ
  • 28 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "бмв е61":

    На NFS ли ги гледаш на задното огледало? Момче, седни си на дупето и си напиши домашните, а не родителите ти да ти купят компютър и да ти плащат интернета всеки месец само и само синчето да рови във fakti.bg и да копира никовете на хората, изразили желание да си напишат своето мнение. МИСЛИ С ГЛАВАТА СИ, А НЕ С ДРУГАТА!
  • 29 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "АД":

    Разбрахме, че фиата ти е изгнил и е по-лек и от глухарче, но не показвай ''умната'' си страна, че взе да напрягаш много мозъчни клетки! Човекът е казал, че комбинацията от мех.ск и т.н. ще ви направи деня усмихнат от сутринта. Защо трябва да се злобее? Ти, като си ходил по състезания, нали се сещаш, че колите, които се ''вихрят'' по състезанията имат защитна клетка вместо седалки и т.н. Състезателните коли са за състезания! Никой не е казал, че трябва да ходиш с М2-ката на Драг състезание! Може да отидеш на дрифт състезание, както показват и в клипа по-горе!
  • 30 M52

    0 0 Отговор
    Ще отнеса въпроса си към коментиращите, които имат книжки:
    Колко от вас са карали кола със задно с диференциал с ограничено приплъзване и мощност над 200 к.с.?
    Колата е н правена за шофьори, не за позьори! Такава кола се кара, за да и блъскаш скоростите и газта в пода, и да я каниш на танци по планински пътища и писти.
    Според мен това е повече кола за кеф и парзалка, отколкото за времена...