Last news in Fakti

25 Ноември, 2015 11:23 10 358 6

Най-бързите леки роудстъри (I част)

  • роудстъри-
  • бързи-
  • леки-
  • автомобили

Американската компания Rezvani представи най-мощната и най-бързата версия на своя единствен модел Beast. Иновацията Beast X е оборудвана с 2.4-литров двигател с два турбо компресора, благодарение на които мощността достига до 700 конски сили. Научавайки за това "безобразие", решихме да ви припомним кои са и останалите свръхлеки и много бързи малки спортни коли

Rezvani Beast XНай-мощната и най-бързата модификация на Rezvani ще се произведе в пет екземпляра, всеки от които ще се продаде на цена от $325 000. 2.4-литровият двигател е заимстван от Honda, а двата турбо компресора са на Borg Warner. Този спийдстър се комплектува с шестстепенна механика или със секвенциална трансмисия. От място до 100 км/ч. 840-килограмовият Beast X ускорява за 2.5 секунди. Максималната му скорост не се споменава.

Lotus 3-ElevenОт Lotus представиха роудстъра си 3-Eleven през юни тази година. Масата на спорткара, който се предлага и като състезателен, и като "цивилен", е 900 килограма. Британците твърдят, че това е най-бързия модел в цялата им история. 3-Eleven е оборудван с 3.5-литрово V-образен шестцилиндров мотор, построен на базата на двигател от Toyota. Мощността на агрегата е 456 конски сили, а максималният въртящ момент - 450 Нм. Максималната скорост на пътната версия е 288 км/ч, а на състезателната - 278 км/ч. От модела ще бъдат направени 311 екземпляра, като най-евтиния ще се предлага за 82 000 британски лири.

Zenos E10 RКомпанията Zenos, създадена от бивши сътрудници на Caterham, представи пистовия роудстър E10 R през ноември. Сухата маса на автомобила е само 700 килограма, а двигателят му е 2.3-литров с турбо. Заимстван е от семейството на Ford EcoBoost и след форсиране е напомпан до 350 конски сили. Моторът се съчетава с шестстепенна механична скоростна кутия и позволява на E10 R да се ускори от място до 100 км/ч за три секунди. Максималната скорост е 249 км/ч, а цената на Zenos E10 R стартира от 43 900 британски паунда.

 Elemental RP1Още една безумна британска разработка е Elemental RP1. Топ версията на състезателния роудстър е оборудвана с двулитров турбо двигател Ford EcoBoost, който в случая е напомпан до 280 конски сили. Максималният въртящ момент е 440 Нм. Най-мощната модификация на Elemental RP1 ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.1 секунди, а теглото на колата е само 600 килограма. От компанията обаче заявяват, че ще доработят още основния агрегат, което ще позволи на Elemental RP1 да достига 100 км/ч. за под 3 секунди.

Най-бързите леки роудстъри (II част)>>>

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коста

    1 0 Отговор
    Rezvani Beast X просто кърти мивки.
  • 2 петър

    1 0 Отговор
    какви мивки кърти ?
  • 3 я съм от село

    1 0 Отговор
    докарай го унас на двора има две мивки за разбиване -да ги разкърти
  • 4 У наше село нема

    1 0 Отговор
    Най ми аресА пръвата щайга. Че си я купим!
  • 5 Някой

    0 0 Отговор
    donkervoort b8 gto е най бързия роудстър . ;)

    Коментиран от #6

  • 6 Ицо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Ми това е първата кола от втората част на материала.