Last news in Fakti

12 Декември, 2015 07:15 4 037 0

Поразителна колекция от модели на Ferrari отива на търг

  • ferrari-
  • търг-
  • колекция

Производителят на спортни автомобили Ferrari може би е създалият най-много класики в автомобилостроенето през годините. Стимулът, който имат за иновации, дизайн и мощност, но култивирани по италиански е поразителен. Това е и една от причините машините им да са една от най-големите колекционерски гордости в света.

Тези удивителни 8 автомобила са събрани през годините от частния колекционер Тони Шушани в покрайнините на Лос Анджелис, който явно е решил, че е време да се раздели с тях. От лявата страна на снимката първо е 250 GT от 1960-та, следвано от 512 BBi, грандиозното 250 GT Lusso от 64-та и чудесното DIno 206 GT. От дясно ще започнем отзад напред с 328 GTS, следвано от Enzo на само 4200 километра, F50 също с късия километраж от 1800 километра и завършваме с една от колите на века - първичното F40.

Колекцията ще участва на търг в края на януари организиран от аукциона Gooding & Company, като се очаква приходите да достигнат сума между 11.6 и 13.5 милиона долара. Тези осем автомобила описват перфектно еволюцията на култовата марка през годините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА