Last news in Fakti

23 Декември, 2015 10:22 19 030 54

BMW M4 GTS е по-бързо от Ferrari 458 Italia

  • bmw-
  • m4-
  • gts-
  • нюрбургринг-
  • рекорд

Наточеното баварско купе M4 GTS, обявено официално за най-бързото серийно BMW в историята на марката, направи поредната сензация като завъртя една обиколка на Нюрбургринг за 7.27.88 минути. Интересното е, че постижението е по-добро от това на суперкари като Ferrari 458 Italia (7.28 мин.), McLaren MP4-12C (7.28 мин.) и Porsche Carrera GT (7.28.71 мин.). Видеото с рекордната обиколка беше публикувано на официалния YouTube-канал на BMW M GmbH. M4 GTS, което дебютира през септември, разполага със същия 3.0-литов редови шестак с два турбокомпресора като на стандартния модел, но с увеличена от 431 на 500 к.с. мощност. Въртящият момент, който също бележи ръст от 550 на 600 Нм, се предава на задните колела през 7-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя.Двигателят на M4 GTS е снабден със система за впръскване на вода, която увеличава производителността и намалява разхода на гориво. Иновативната технология беше демонстрирана за първи път в колата на сигурността в сериите MotoGP. Напомпаното купе разполага и с пренастроена система за бързо потегляне Launch Control. GTS се изстрелва от място до 100 км/ч за 3.8 секунди - постижение, което е по-добро с 3 десети от секундата в сравнение с това на стандартната M-четворка. Максималната скорост на BMW M4 GTS е 305 км/ч. Интересът към най-бързото серийно BMW бе толкова голям, че в края на ноември компанията спря да приема поръчки за колата. Според официалната информация тиражът от 700 бройки се е разпродал като топъл хляб, въпреки че цената на M4 GTS в Германия стартира от 142 600 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BMWfan

    4 1 Отговор
    Айде сега, някой, нещо?

    Коментиран от #8

  • 2 Кобрата

    3 1 Отговор
    BMW M4 е кола мечта! Има много лукс и спортен дух в тази машина , M моделите са страхотни
  • 3 rtjfdvc

    4 1 Отговор
    Много искам да имам BMW M3 F80 ръчна, но не става с тези заплати...

    Коментиран от #4

  • 4 Кобрата

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "rtjfdvc":

    Така е колега, аз харесвам и M3 E92, но и те държат цена, хем вече не са толкова нови, ама тея 420 коня не се изхранват лесно, особено с тези мизерни заплати е НЕВЪЗМОЖНО
  • 5 656

    2 2 Отговор
    Ееее страхотна машина, чест на немците от Бавария, просто е жестока, BMW са велики. Плювалниците против немските колите да почват с простотията си. Mer-Bmw-Au
  • 6 Jimmy

    0 1 Отговор
    Готина е колата, но вътре е дървена, качвал съм се в базова М4-ка в BMW Welt в Мюнхен, единствените БМВ-та, в които се чувствах комфортно бяха 528-М пакет, 225 дизел GranTour и X1 с някакъв кожен салон просто. Може би е доста бързо, но за същите пари можем да си купим GT-R
  • 7 w222

    0 1 Отговор
    за 7400 евро повече предпочитам Ламборджини Уракан лп580-2
  • 8 опсмопсус

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "BMWfan":

    Веднага! GTR 2007г. 3.8л/485к.с. 0-100/3.5сек.
    Колко години ще трябват за да свалите под 3.5, нищо че новия GTR прави упражнението за 2.7сек!КОГА?

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 9 Браво

    2 1 Отговор
    След 10 години тази кола в къса серия ще е още по-скъпа...а времето и на ринга е по-добро и от Пагани Зонда.
  • 10 ъуи

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "опсмопсус":

    ...за маслото няма ли да споменеш нещо
  • 11 Джапанка или какво

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "опсмопсус":

    На БМВ не им е политиката да правят кола, която да върви само напред! КОГА ще ми покажеш ГТ-Р с по-добро управление от това БМВ по-горе? - НИКОГА, просто защото е по-тежък. На визия да не говорим ...

    Коментиран от #15, #31

  • 12 Никой

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "опсмопсус":

    Аман от ГТР фенчета, които не правят разлика между кола със задно и 4х4. Това ускорение е най-вероятно до физическия лимит за кола със задно с тази тежест.
  • 13 Веско

    1 0 Отговор
    Вижте няма лошо да сравнявате, но ... това БМВ струва точно 100 000 лв повече от гтр и не е в тоя клас изобщо :)

    Различни машини БМВто е да си го гледате ... ако е да се кара бързо ... моля ако не сте карали гтр да не коментирате, защото колите са в различни измерения. Гтрът си е със задно и така се държи на старт и ускорение имате 4х4, както и при ъндърстиър. В завоя всъщност натискате а не пускате както на БМВ ;)
  • 14 Веско

    0 0 Отговор
    Забравих да напиша че и двете са яки ;)
  • 15 раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Джапанка или какво":

    Еми GT-R Nismo я прави за 7м 8сек... Пък това БМВ са го изпънали на максимум за да даде това време и то фирмата производител... Всичките останали споменати автомобили са тествани на любителски принцип, без подкрепата на компанията производител... Така, че баварците закъсняват с техните "постижения"! Да не говорим, че NISMOто струва колкото това "мега пистово" изпълнение!

    Коментиран от #25

  • 16 Много добра кола

    2 1 Отговор
    BMW-то е по-добро от на Ferrari 458 Italia, McLaren MP4-12C и Porsche Carrera GT защото ускорява по-бързо и защото то има по-добро поведение в завоите
  • 17 бай Пет

    0 0 Отговор
    До феновете на ГТ-Р,Хората правят коли ,а не глупости заимствани от компютърни игри.Едва ли е голям проблема да се направят предавателните числа,така че да вдигаш 100 на първа и така да слезеш под 3 сек.Идеята е колата да става за каране.БМВ реагираха много бързо след като падна 10 годишния рекорд на М5 Ф10,но не успяха да подобрят най-доброто постижение в света ,което е на АЛФА.И най-интересното е ,че ги бият и като цена и разход на гориво.

    Коментиран от #26

  • 18 по темата

    0 3 Отговор
    БъМъВъ, кола от комплексари за комплексари.
  • 19 Соул

    0 1 Отговор
    Alfa Romeo the best по-красиви и по-бързи
  • 20 Summon

    1 0 Отговор
    Тука сте се събрали клавиатурни нинджи с карти за градския транспорт и комплекси до небесата. Колата е чудесна!
  • 21 Msux

    0 1 Отговор
    Колата е хубава, само дето в тоя ценови клас можеш да си купиш нещо чистокръвно - кола която е създадена да бъде супер кола още от чертожната дъска. Защото това е създадено да бъде ширпотреба в лицето на 4та серия и върху него правят кола която е достойна като технически данни, но я няма класата която излъчват другите коли.
    Maserati Granturismo сигурно стана вече на 6-7 години и е доста по-класна. Порше 911 GTS би ме вдъхновило повече или един Mercedes AMG GTS.
    В кръга на шегата, до няколко години 4серия ще стане по-масова и ходи обеснявай на хората, че великия гтс не е обикновено 4ser.

    Коментиран от #24, #27, #46

  • 22 BMW

    1 0 Отговор
    Разбирачи , разхода на гориво видяхте ли го? Когато ГТ-Р извади такъв разход на пълната гас тогава я сравнявайте тази пласмасова кола и БМВ .
  • 23 оня същия

    0 1 Отговор
    мале що палячовци има тука... сравняват ми кола без дръжки на вратитите и корита в место седалки и кой знае още какво липсващо, с неактуални серийни суперколи дето бъкат от лукс... тоя последния счупи тъпометъра с "разхода" - дизел е момче 5 на сто на пълната гАС :)))) Напълно подкрепям мнението на Msux, само ще добавя че съм сигурен че и в момента има "състезатели" дето като го прочетат това ще вдигнат директно едни 20-30 коня на дизеловите E36/46/90 и ще ги четем в новините.
  • 24 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Msux":

    Ако ще даваш толкова пари само за класа, по-добре да си купиш луксозна кола, ко да се занимаваш със ограничени серии спортни. Още повече, че Гран Туризмото не може да подобри времето на М4ката на пистата. Това все пак е специална ограничена, пистова версия, не разбирам какво друго очаквате като цена. Искаш да правиш бързи обиколки - плащаш, а за впечатляване на батките в кръчмите си има други коли.
  • 25 Джапанка или какво

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "раптор":

    Това мега лъскаво изпълнение не трябва да се сравнява с ГТ-Р. Нисана си има частичен конкурент БМВ 6 серия, но тя е за хора с костюм и ролекс на лявата ръка, а не като ГТ-Р драйвърите със зелена коса на бодли и пиърсинг на носа и ушите, моля ти се! Не е лош, но толкова!

    Коментиран от #28, #29

  • 26 Джапанка или какво

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "бай Пет":

    БМВ М5 Е60*
  • 27 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Msux":

    Като те гледам ти си от този тип хора, които биха сложили М емблека на 316ка само заради класата. Все едно да кажеш, че М3 CSL е идентично с нормалната 3ка. Да, повечето лелки по улицата няма да я счетат за нещо невероятно, но кой ти купува такава кола, за да слуша мнението на другите.Тва са коли да правят на тебе кеф;)
  • 28 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Джапанка или какво":

    Ако не си забелязал отговарям на коментар в който фигурираше GT-R... Пък ако намираш специално това БМВ за мега лъскаво и подходящо за чичковци с ролекси, си мнооого далече от истината! Това е точно кола за глезлиовците на тези с ролексите!
  • 29 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Джапанка или какво":

    И понеже си в съревнователно настроение, ще те разочаровам! БМВ 6ца е най-добрата кола която баварците имат на пазара! И това е! Нищо повече, както казваш!

    Коментиран от #32

  • 30 гено

    1 0 Отговор
    Audi Quattro винаги е било много по добро от тия кошове наречени бмв пълни каруци ся :)

    Коментиран от #33

  • 31 опсмопсус

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Джапанка или какво":

    GTR Nismo на Нюрбургринг с време 7.08.68 на 5-то место.

    Кво рече за завиването лаик?

    Ето ти и източника да се ограмотиш и да спрете с оправданията, 9г не може да биете GTR stock от 2007г.
    https://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/

    Коментиран от #34

  • 32 Джапанка или какво

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "раптор":

    Да споря с теб е все едно да споря с радиото! ;) Явно никога няма да разбереш какво ти говоря или това изисква мислене, което не се отдава на всеки!
  • 33 Джапанка или какво

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "гено ":

    Все едно да ти кажа БМВ хDrive винаги е било по-добро от АУДИ и Мерцедес...
  • 34 Джапанка или какво

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "опсмопсус":

    Гледай си Нисмо, мисмо и каквото си поискаш! Давай да не караме и Ферарита викаш, че ГТ-Р гледай какво ги прави за смях само... ти от оправление имаш ли си на представа какво е? Нюрбургринг да не мислиш, че е като змия? А тия от БМВ се чудят как да ги продадат тия ГТС-и, нещо няма поръчки гледам...
    ПП: ГТ-Р се обезценява моментално, след като бъде закупено, а при това БМВ специално цените вървят нагоре!

    Коментиран от #37

  • 35 асдфхххх

    1 0 Отговор
    Carrera GT със същото време като 12c и 458, а е с 10 години по-стара! Най-добрата кола правена някога!!!
  • 36 Любо

    0 0 Отговор
    а при това БМВ специално цените вървят нагоре!

    Та кое е това BMW на, което цената му се е вдигнала от тази като ново, че още не съм виждал такoва, а може да има такова някое от след втората севетовна. Пример само давам BMW 760Li на 10/12г. струва от 15 до 20 000лв, а това е кола струвала от порядъка на 200 000лв като нова ;)

    Коментиран от #38

  • 37 опсмопсус

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Джапанка или какво":

    Не само мисля, а съм бил там джапанко!
    Повечето фенове на бмв са прекалено болни, освен бмв друго не знаят, просто силните комплекси ги заслепяват и не признават нищо друго!А ГТР-а го цитирам, за да не се перчите толкова с отдавна постигнати рекорди, които 10г не може да достигнете, ЖАЛКО!
    Нали не завиваше, бил само за драг и т.н. оправдания за некадърноста на инДжинерите от бмв.Иначе дизайна го оправиха.Лъскави и скъпи боклуци!

    Коментиран от #39

  • 38 Джапанка или какво

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Любо":

    Някога да си чувал, че автомобилите с лимитирана серия се обезценяват? - Не и няма да чуеш!
  • 39 Джапанка или какво

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "опсмопсус":

    Не са болни, а се стремят да отворят очите на някои коне с капаци, но така и не успяват! Същото е и с феновете на ГТ-Р... Дайте им едно ускорение от 0-100км/ч и до там! ;)
  • 40 Toko

    0 0 Отговор
    БМВ-то си е добре,но и браво на пилота!!!!
  • 41 20 секунди назад

    1 1 Отговор
    Малее тоя гт-р само по права линия може да се движи...ама стой малко Нюрбургринг има доста завои и като цяло е писта за сериозни тестове.. тогава защо най-бързото серийно BMW в историята на марката не може да мине 7 годишния Гт-р който е заводски оборудван и има 485 коня. А видиш ли най-бързото серийно BMW в историята на марката специално олекотено, завишена му е мощността и му е сложен ролкейдж пак не може да подобри времето му на пистата или времето от 0-100. КАК 500 коня пада от 485 като гтр върви само напред ?
  • 42 20секзагубени

    0 0 Отговор
    чичеее, пуснал си грешен запис или си сънувал!

    Коментиран от #43

  • 43 20 секунди назад

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "20секзагубени":

    https://www.youtube.com/watch?v=1VPm3CZiQjc 7:28 - 7:08 = 20 секунди може да си скъсаш дипломата за основно (ако имаш де) иначе ако четеше малко повече отколкото да се правиш на клоун ( доста умело се справяш) щеше да видиш, че и гтр от 2008 бие във всяко едно отношение беемве-то но не толкова убедително. Затова другия път използвай чичо гугъл да не ставаш за смях за пореден път. Това, че съм написал 20 секунди - просто сравнявам коли от един период и на сравнима цена. И тва ли съм сънувал.

    Коментиран от #44

  • 44 опсмопсус

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "20 секунди назад":

    Потърсете си прехваленото бмв пак тук:
    https://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/

    Това е официалният сайт на Нюрбургринг и ви няма бе, рекорда ви е лъжа на бг Джурналист!
    бмв М3 дава време 7:48:00 и е на 69место!
    Всички други времена извън този сайт са спекулации!
    На тази писта 1секунда е сериозно постижение, а вие ми пренебрегвате 20 секунди.Това значи, че не ви е ясен моторния спорт!

    Коментиран от #48

  • 45 Госта

    0 0 Отговор
    Ей, този колегата по-добър и от мен май.) Сега ще оставя две гуми по улиците с моята кошница.)))) ПАЙ СЕЕ )))))))))))))
  • 46 Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Msux":

    Браво! Точно казано. Точно като голф GTI. Върви като висок клас кола, но не е висок клас кола. Ще е по-бързо между сфетофарите без нужното уважение. Това е. Няма как да се перчиш с него, остава удоволствието от шофирането, което ще е малко по-малко ако не си седнал в нещо ниско и наперено, а в голф или бмв с малко по-хубави брони.
  • 47

    0 1 Отговор
    Бая хлебец имат да ядат за да се доближат до GT-R....

    Коментиран от #51, #52

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ъуи

    1 0 Отговор
    просто не виждам производител, който може да се доближи дори и на светлинна година до супер качествата на БМВ, и това важи за всички серии на марката!

    Коментиран от #50

  • 50

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "ъуи":

    Имаш добро чувство за хумор......
  • 51 щайга

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от " ":

    И ти имаш добро чувство за хумор... ;)
  • 52 BMW4ever

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от " ":

    BMW като са подминали Нисан, ти още си ходел прав под масата, препикавал си си чепиците и устата ти е миришела на майчино мляко. Ти и ще ми ги разправяш тези твои вицове? Айде марш от тука...

    Коментиран от #53

  • 53

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "BMW4ever":

    По трошливост със сигурност са ги подминали......
  • 54 хис

    1 0 Отговор
    БМВ е като вярната жена - ако се грижиш за нея и я караш редовно заради удоволствието от карането, тя ти остава вярна до живот и никога няма да те предаде!