Last news in Fakti

21 Януари, 2016 07:15 4 669 7

Hyundai готви конкурент на BMW M4

  • hyundai-
  • genesis-
  • g70-
  • coupe-
  • bmw m4

Новооткритото луксозно подразделение на Hyundai, кръстено на един от моделите - Genesis, готви напомпани спортисти. Това ще стане благодарение на новата N дивизия, която подобно на M Power и AMG ще "обработва" някои от моделите. Неслучайно споменаваме BMW поради факта, че отговарящ за N performance ще бъде бившият главен инженер на BMW M моделите Алберт Биерман.

Първият модел, който ще попадне в ръцете на N performance, обаче ще бъде хечбекът i30. След него Биерман ще се захване с конкурента на M4, който ще бъде създаден от очаквания скоро Genesis G70 Coupe. Според него моделът ще е "изцяло ново животно" и ще използва изцяло нова платформа, която ще позволява значителна мощност и отлично управление.

За мощността се очаква да отговаря изцяло новият 3.3-литров V6 битурбомотор, монтиран на G80, където доставя 365 конски сили. Естествено, за да бъде конкурентен на 431-те коня на M4, той ще бъде подсилен, но може и да се очаква нещо ударно. До 2020 г. се очаква от марката Genesis да бъдат разкрити общо 6 модела, като G70 ще бъде най-малкият във фамилията.

Подробни технически характеристики за моделите на Hyundai - ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БМВ привърженик

    0 1 Отговор
    Радвам се, но може би ще е по-бюджетната версия на М4. Все пак БМВ си е БМВ и Хюндай си е Хюндай! Както има една реклама - ,, вари го, печи го - все си е кренвирш..."

    Коментиран от #2

  • 2 Mercedes fan

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БМВ привърженик":

    В интерес на истината, за да получиш качество на необходимото много високо, да не казвам "отлично" ниво, трябва перфектно да си свършиш работата и най-вече да използваш най-добрите (разбирай най-скъпите) материали.
    Hundai също могат да го направят, но цената изобщо няма да е достъпна, приемлива, камо ли пък ниско бюджетна. Ако се доближат или изравнят по цени с немския премиум, много лоша шега ще им изиграе липсата на имидж, което е много важно в този сегмент. Ще се получи същото като с VW Phaeton - отлична кола, но без всякакъв премиум имидж, което доведе до катастрофално ниските продажби и нулевия шанс да се наложат в премиум сегмента.
    По всяка вероятност това ще се случи и с Hundai ако се доближат ценово до M4 или AMG. От друга страна, ако са доста по-евтина алтернатива, ще се получи: "хубаво и евтино няма"!
  • 3 gostotburgas

    0 0 Отговор
    Хубаво и евтино има, стига да не товариш цената с 30 % заради името.Като първа стъпка ,ако цената е по-ниска с 30 % спрямо конкурентите,ще се продава много добре.

    Коментиран от #4

  • 4 gostotvarna

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "gostotburgas":

    Не че ти ще идеш да си го купиш, нищо че е с 30% по-евтино...........
  • 5 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Ще е под 70 000лв. гаранция-франция!
  • 6 ауди rs6

    0 0 Отговор
    надали ще става за нещо все пак бмв е премиум марка
  • 7 Иван

    1 0 Отговор
    В америка 3.8 бензин почва от 27к долара, ще вземеш 3 броя вместо м3-ка. 350к.с. е, което е предостатъчно.