Last news in Fakti

27 Януари, 2016 10:13 25 644 25

Необятен УАЗ от Монголия

  • уаз-
  • 469-
  • 3151-
  • деца-
  • детска градина-
  • монголия
Необятен УАЗ от Монголия - 1

По каталог УАЗ-3151 може да вози до 7 човека - пет в салона и двама на сгъваемите седалки в багажника. Съществуват версии на култовата съветска джипка, пригодени са водач и осем пасажери. Монголците във видеото по-долу обаче изобщо не се интересуват от паспортните данни. Едиственото, което ги вълнува, е да доставят максимален брой хлапета до детската градина с един курс. Колко точно - можете да преброите сами в клипа, който вече е истински хит в интернет.

Между другото, съществува официален световен рекорд за най-много пътници в Уазка. Поставен е от 32-ма студенти и преподаватели в Държавното училище за цирково и естрадно изкуство "М. Н. Румянцев" в Москва, които се "возят" 10 метра в джипката, за да бъде признато постижението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гинес

    0 2 Отговор
    5 деца и 3-ма възрастни...!
  • 2 Гинес

    1 0 Отговор
    35 имах предвид
  • 3 Hrihundred

    2 0 Отговор
    Сигурно им сваля млечните зъби като превключва скоростите. :D
  • 4 Съни

    2 0 Отговор
    Това е доказана машина за суровите климатични условия.Вярно че липсва всякакъв комфорт-но проходимостта и простотата в обслужването правят това "чудо" универсално средство за предвижване.Лично съм виждал,как един такъв варел,тегли един Крузак по калният баир като бяхме на лов...

    Коментиран от #5

  • 5 Mercedes-Benz

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Съни":

    Айде по-леко с лъжите точно тва дето няма тон и половина теглело джип 2 тона и половина и то по кален наклон със своите 90 кончета (и като е било ново са толкова). Ако беше поне малко надежден автомобил може и да става за нещо ама... А колкото до монголците го карат, щото в дълбоката провинция, са бедни, и дори да имаха пари нямаше да има части. Офроуд форума в България е показателен какво карат хората там, май преобладават японските джипове и G-клас. Виж при камионите може да се съглася имат добри камиони за извън пътя.

    Коментиран от #6, #7, #11

  • 6 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Mercedes-Benz":

    пич, аз лично съм теглил с уазка Зил пълен със стока. Вярно, че беше на равно, но беше доволно заледено и за това Зила беше заседнал. Седнахме 5 човека по 100+ кила и го издърпахме от раз. А иначе си е анти автомобил но с безспорни офроуд качества. Спомням си - бях малък и с баща ми бяхме на лов в една гора, на път за натам се возихме в един УАЗ през едно брутално кално поле и запътвайки се към една огромна локва, попитах шофьора няма ли да затънем - още чувам искренния му смях:)
  • 7 бум бам

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Mercedes-Benz":

    Важно е сцеплението на дърпащия .Виж Стронг мен 150 кила теглят Тир
  • 8 asoos

    0 0 Отговор
    в казармата ротния събра 12войника вътре без оръжие бе голям цирк
  • 9 1234

    0 0 Отговор
    През далечната 1973 или 74г бях на стаж в милицията и веднъж се обадиха един камион ГАЗ молотовка влязал в канавката и не може да излезе от там и отидохме с моторите ,тогава имаше едни емове с кош,бяха 750кубикови с кардан,че като отидохме закачиха молотовката с едно въже и седнаха седем по дебели мъже ,кой където намери,по коша по мотора и издърпахме камиона,голям майтап беше,ама яки мотори бяха четиритактови.
  • 10 1234

    3 0 Отговор
    Към №4 пич не е важно колко са конете,по важно е колко бавни са предавките.Един трактор ЮМЗ от старите колко коня мислиш,че са?Само 65 кс,но ореше 50години нивите на България.
  • 11

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Mercedes-Benz":

    Не са толкова важни конете, трябва ти ниско оборотен двигател и подходящи предавки.....
  • 12 Сандокан с двата ножа

    0 0 Отговор
    Аз съм сигурен ,че поне 5-6 монголчета са ги забравили вътре!
  • 13 Христофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Десет човека,с раниците и пушките,6 кучета.Две седмици преди това дъжд,каша и всякакви други л..на. Катери високи "кумини" и се спуска в стръмни дерета,прави си сам път,като троши ниско-стеблена растителност,затъвайки в кал до средата на главините.И всичко това със спукана на джанта задна дясна гума.Изпробвано.Свидетели 10 човека.
  • 14 опсмопсус

    0 0 Отговор
    Уаз де, не G-класа!И не е амг или 430к.с.!
  • 15 кибика

    0 0 Отговор
    Това е автомобил за работа и проходимост.Лесно за ремонт.В днешно време има много коли.Всеки си избира според пари,нужди и така нататък.Да плювате по тази доказана машина еми давайте.
  • 16 qwerty

    0 0 Отговор
    в казармата имахме учения и командващият 3 армия ген. марин с паджеро2 като се набуха в една кал не може да излезе, тогава уазката на полк. трифонов (под. 34620 закрито) си го изтегли без проблем.....
  • 17 гост

    0 0 Отговор
    ако уазката е добре на пресечен терен то jeep wrangler трябва направо да лети. Да не забравяме, че уазката е копие на jeep wrangler, а оригиналът винаги е по- добър от копието и то много!!!!!!!!
  • 18 гост

    0 1 Отговор
    До коментар #14 от "опсмопсус":
    В почти всички армии по света има G-класа и H1 те са се доказали като устойчиви годни 4х4. На вашта прехвалена уазка кат и метна една пиратка от силните ще се раздроби до молекулен строеж!
  • 19 гост

    0 0 Отговор
    няма кво да се лъжем след 2 пъти на лов има разходки до бокса!
  • 20 гост

    0 0 Отговор
    Вие кат се качите един път на военната G-класа или H1 няма да ви доде на акъла за уазката!
  • 21 гост

    0 0 Отговор
    Преди десетина години крарах уаз от 1985 година. На кал горе-долу биваше но на лед и сняг беше пълна 0! Лъзгаше се като сапун в мокра баня!
  • 22 Слушател

    0 0 Отговор
    До-21.Колега ,който и да е "джипа"без специални гуми за лед няма да се справи.Но за снега и за калта въобще не си прав.Там от където може да мине "Уаз-ката"75% от"световните джипове"не могат.Да не говорим за модерните кросоувъри или там както им казват.Уаз-ката с подходящите гуми,които не трябва да са 10,15 или 20годишни,а добри зимни гуми с подходящ грайфер и изправен заден мост,което е много важно,се справя превъзходно в снега.И на края и задволанното"устройство" е много важно.Имал съм Уаз-ка и Нива.Говоря от собствен опит.Но и двете не са добри на асвалт и високи скорости.Много са шумни,макар и с поддържани деференциали и междуосев.Просто са направени"бездорожники",както казват Руснаците.
  • 23 някой си

    0 0 Отговор
    А кой не с лъзга на лед ..............само влака щот не ходи по лед.За тежи условия коловози кал камъни и къде ли не е само Руския УАЗ може да го блъскаш лашкаш наи много да ипадне някой болт завиваши продължаваш
  • 24 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    нова топ новина за хората на путин :)!уаза бил голяма работа в монголия!!!!американска технология от преди втората световна сглабяна в ссср и маса време търкаляна нагоре надолу по съветския съюз и съюзници поради неспособността на соца да измисли нещо по-читаво.преди 1989 година тва бе сигурно единствения джип ,заедно с нивата дето имаше възможност да се кара и у нас та коментиращите тук дето го хвалят имат спомени за него от казармата или от браконерстването с приватизирания такъв от ткзс то.този дарак ,няма с кво да се мери на западните образци щото технологично ги делят 70 години еволюция,което в автомобилостроенето е цяла вечност,но тези дето не са карали друго още му се възхищават .
  • 25 Слушател

    0 0 Отговор
    До Г-жа Димитрова или Госпожица,не знам.Ние с "Уаз"-ките и с "Нивите"сме виновни за състоянието на държавата ни.Много бързо го решихте.А Вие с "G"класите от къде ги взехте?Най вероятно от "ТОТОТО"ги спечелихте.Това сме ние Българите,плюем се един друг без да се познаваме.Всеки мисли само за себеси,другите да се спасяват сами.Да не пиша и по грозни подобни изрази,но за съжаление,точно описващи съвременния Българин.Обиждаме се дори на коли,кой какво карал?