Last news in Fakti

1 Март, 2016 08:15 27 245 30

И автомобил на годината в Европа е...

  • opel-
  • astra-
  • автомобил на годината в европа
И автомобил на годината в Европа е... - 1
Наградата "Автомобил на годината в Европа" се връчва ден преди официалното отваряне на ежегодното автомобилно изложение в Женева. И тази година традицията бе спазена, а победителят е Opel Astra. Новата генерация на Astra събра 309 точки и изпревари с 15 пункта втория Volvo XC90. Третата позиция е за Mazda MX-5, която събра 202 точки.И автомобил на годината в Европа е...
Престижната ранглиста се допълва от новото Audi A4, което има в актива си 189 точки, следват Jaguar XE със 163 точки, Skoda Superb със 147 точки и BMW 7er със 143 пункта. Ще припомним, че преди три месеца чешкият флагман Skoda Superb бе избран за автомобил на годината в България, а Opel Astra остана втори.И автомобил на годината в Европа е...
Седемте тазгодишни финалиста за званието "Автомобил на годината в Европа" се пребориха сред 61 нови модела излезли на пазара през 2015 година. Ще припомним, че миналата година европейската награда спечели Volkswagen Passat, а преди него победители бяха Peugeot 308 и VW Golf.И автомобил на годината в Европа е...

Сравнение на технически характеристики и разход на гориво за всички марки и модели ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    4 5 Отговор
    Олееее, няма ваг-.на, бе ен ве или мерцедес в първата тройка, ужасссссс!Почвайте да ревете, колко са грозни първите коли!

    В престижната листа А4 изпреварило Ягуар ХЕ, БРАВО ВАГ-.НИ!
  • 2 Естребовски

    2 1 Отговор
    Каква е разликата между пункт и точка?

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Julio

    2 1 Отговор
    Ми справедлив избор ми се струва...
  • 4 Караиванов

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Естребовски":

    Много си ограничен. Това са синоними за да бъдат избегнати повторения. Ама явно в часовете по литература си си спал. Иначе потемата - точно коли като астра и супърб заслужават подобни награди.
  • 5 XC 90

    3 2 Отговор
    Волвото трябваше да е автомобил на годината, а не тоя бюджетен Опел :)

    Коментиран от #7

  • 6 onq s konq

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Естребовски":

    Точка на немски е пункт,а 2 точки вече е пунктоация.
  • 7 чичо Пенчо

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "XC 90":

    Продължавай да си се возиш на ролерите и остави специалистите да избират , уважаеми ХС 90 !!
  • 8 mediator37

    2 4 Отговор
    Любимата ми марка е на първо място! Едно заслужено признание. Красиви, здрави, икономични. Да живее ОПЕЛ!

    Коментиран от #10

  • 9 ASD

    3 2 Отговор
    От статията не можах да разбера, по какъв точно показател решиха че това е кола номер едно за Европа. Най-продавана кола? Явно не. Най малко повреди до 1000-2000км? Пак не. Най-бързо ръждясващо. Пак не /рекорда се държи от новата Лада Нива за всеобщо учудване на Опел феновете/.
    Най-вероятно става въпрос за най-щедро и най-масово подпомогната оценка на журналистите от концерна производител на Опел.
  • 10 хАПЧЕТА

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "mediator37":

    Пий си хапчетата вее, медиаторче, не си уред!
  • 11 гост

    1 3 Отговор
    VAG-на си пазят парите да си платят борчовете за дизелгейт и не могат да спонсорират.
  • 12 АЗЗ

    3 3 Отговор
    Какъв човек трябва да си за да си купиш опел ...... КОКАЛ!
  • 13 mediator37

    2 4 Отговор
    Който не е карал ОПЕЛ и да сравни с други коли, няма смисъл да спами. Да пишат тия, които са карали.

    Коментиран от #15, #18

  • 14 Кожо

    3 2 Отговор
    Бях купил една Zafira за колега (нова, предишния модел), карал съм я няколко пъти - ами не ми хареса, доста дървена возия, салон и т.н. И Insignia е същата работа (досегашния модел)
  • 15 дабе

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "mediator37":

    Е, то има ли грамотни хора, които могат да пишат и да са карали Опел? Все едно цивилизован човек с пари да си купи МБ вместо БМВ!
  • 16 минчо

    3 1 Отговор
    Преди години имах Опел вектра 1.6 моно много доволен бях от нея,никога не се е разваляла сложих им гас икономична и надежна кола поне за мен та защо да не спечели наградата вижте по горе ква визия има ...........но всеки със вкуса си
  • 17 ХХМ

    2 2 Отговор
    Колата печели наградата съвсем заслужено. А колкото до коментар №9 смятам, че не е обоснован и написан от човек който не е наясно с автомобилите, казвам го като човек запознат с марката. БРАВО НА ОПЕЛ.
  • 18 Кобрата

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "mediator37":

    Карал съм и Zafira(почти нова), карал съм и Astra, Corsa, возил съм се в Insignia и съм изключително недоволен, возят като каруци.
    Volkswagen-ите возят много по-добре и особено Passat и Golf GTI от по-новите...
    Тази класация е несправедлива, на първо място трябва да бъде VOLVO!

    Коментиран от #21

  • 19 ХХМ

    3 1 Отговор
    Возията на опелите със сигурност не е по - лоша от тази Volkswagen-ите . Аз бих я определил като приятно стегната
  • 20 Георги

    3 2 Отговор
    Щом хората са ги избрали не са прости като нас Ганьовците все да критикуваме нещо и все да е на нащо прост народ сме!!
  • 21 СМЪРТ-ЗА- ТУРЦИТЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кобрата":

    Хахха! Возил се, карал, имал като не си доволен що си имал 4-ри Опела, бе? Викаш друго си е да ти поскръцват пластмасите в голфа и чадиш като стара чавдарка !
  • 22 Plodviv

    3 1 Отговор
    Малко факти от личен опит: От 1994 г. до 2006 г. ми се наложи да бракувам три(!) коли; Два опела (аскона и кадет) и едно субару Е10. И трите коли ръждясаха и буквално се разпаднаха. Същевременно от 2009 г. досега карам волво, което не е мръднало, а го купих на същите години като трите предишни. Коментарите може всеки сам да си ги направи.
  • 23 Анастас Анастасов Хх

    2 2 Отговор
    Аз от личен опит като притежател на най-новата зафира турър sri пакет 2.0 diesel auto 165hp.мога да споделя, че автомобилът е много стабилен, има стегната возия поради спорт пакета и джанти "18 с гуми 235/45/18. Върви страхотно, средно разхода ми е около 8.5 /100, няма скърцащи пластмаси и за сега 60к км съм нямал никакви проблеми -да не чуе дявола! Мисля, че новата концепция на опел е много добра и в правилната посока.предният ми автомобил пак беше зафира от втората генерация 1.9 цдти, но и с нея нямах съществени проблеми. Тези автомобили на опел са създадени за дълги и комфортни семейни пътувания в същото време имат ниски експлоатационни разходи и евтини консумативи, добро съотношение цена /качество.
  • 24 Gosho Vectrata

    1 2 Отговор
    Новата Астра К е красива, иновативна и изгодна. Честито на Опел. Движат се в правилната посока. Що се отнася до старите Опели, те са корави машини с доста плюсове. Казвам това от доста дълъг личен опит. Естествено, че моята Вектра все някога ще ръждяса, но това ще стане след доста, доста време.
  • 25 xyz

    5 0 Отговор
    Немски виц: Всички коли накрая стават Опел...
  • 26 bibbo

    1 2 Отговор
    Опел Опел ама нов, какво ми говорите за някакви ретро автомобили от 80- 90 години .
  • 27 Иван

    2 1 Отговор
    Опел винаги са били коли за бедната работническа класа и сега са си същите! Няма как цял живот да си правил бюджетни кошници и изведнъж да започнеш да произвеждаш луксозни каляски.Всяка жаба да си знае гьола!
  • 28 бмв е65

    0 2 Отговор
    бмв разбира се колата на всички времена
  • 29 Анастас Анастасов Хх

    1 0 Отговор
    Дааа шефа ми има бмв 730 д от 2011г -човека не може да спре да му се радва -гарнитури на скоростна кутия, сензори,датчици,криви дискове... Какво ли още не....моя приятелка също новозакупен Х 6 3.0 д за две години 5 пъти влиза в авариен режим-3 пъти оставана пътя и следва прибиране с пътна помощ.... Ако беше плащала за ремонти който за огромно щастие гаранцията ги пое щеше за две години да е похарчила над 50 хил.лв.даМИ СЕ МАХАТЕ ОТ ГЛАВАТА С ТЕЯ ПРЕХВАЛЕНИ И НЕРЕАЛНО СКЪПИ КОМПЛЕКСАРСКИ БМВ-ТА
  • 30 Спиро

    0 0 Отговор
    "Кола на годината" се избира от журналистите по специализираните издания. Да речем АутоБилд, ТопГиър и т.н. Правят си хората разни тестове и проучвания на общественото мнение.
    И в крайна сметка се оформя някаква примерна класация, която не може да отговаря на предпочитанията на всеки. Така си мисля поне.
    Схемата е същата, като за раздаване на "Златната топка" на Франс Футбол. После няма почти никой доволен:)))