Last news in Fakti

5 Март, 2016 14:00 6 062 3

Представиха кабриолета Abarth 124 Spider 

  • fiat-
  • abarth-
  • 124-
  • премиера-
  • автосалон-
  • женева

Завърналият се след дългогодишно отсъствие модел на Fiat - 124 бе представен с костюм от Abarth в Женева. Новото поколение е построено на базата на един от най-обичаните кабриолети - Mazda MX5, но външно няма общо с него. Специалистите от Abarth са го направили още по-отличителен и са се
постарали и вътрешно.

Мощността на автомобила хич не е нещо особено за днешните стандарти - 170 конски сили и 250 нютонметра отиващи към задните колела, но теглото тук е само 1060 килограма или 6.2 килограма на конска сила. С такава собствена маса могат да се похвалят много малко от съвременните автомобили. Ускорението му също не е впечатляващо - 6.8 от 0 до 100, но главното преимущество на автомобила е управлението и поведението му в завои, както и удоволствието от липсата на покрив. Това са все първични неща в автомобилите, които в днешно време малко от тях представляват.

Окачването е получило нови амортисьори от Bilstein и по-твърди стабилизиращи щанги, а спирането е поверено на Brembo. Освен стандартната шестстепенна ръчна скоростна кутия се предлага и нова автоматична с името Sequenziale Sportivo, която според производителя предлага чисто състезателно усещане. И за да бъде всичко в тон е монтирана и нова изпускателна система Record Monza.

Външно моделът се отличава с много елементи, като черната решетка, бронята с по-големи въздуховоди, праговете и задното антикрило, както и черните джанти. Цвета на автомобила е препратка към класическия 124, а всичките емблеми са заменени със скорпиона на Abarth. Салонът е
комбинация от алкантара и кожа обшити с контрастни червени конци.

Освен основния модел бе представена и състезателната му версия за класа R-GT, в който ще се включи автомобилът през следващия състезателен сезон. Автомобилът ще бъде с мощност от 300 конски сили и ще влезе в битка с Lotus и Porsche.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    3 2 Отговор
    Добър дизайн, но нищо особенно.Най-важното че не прилича на конфекцията ваг, бмв, и мерцедес, всичките еднакви с различни светлинки накичени като елхи!
    Тея смешни немски дизайнери, зорлем ще ме направят фен на фиат!

    Коментиран от #3

  • 2 бай Пет

    0 0 Отговор
    МХ-5 е съвместна разработка на Мазда и Алфа,като по-късно Алфа се отказа да прави Спайдъра си върху тази платформа,но тъй като са собственост на Фиат,то 124 си е тяхна разработка ,а не върху японска.Абарт е собственост на Алфа и е нормално да използва техни двигатели и доработки.
  • 3 Fake

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "опсмопсус":

    Като се нагледаш на немски кочини до втръсване и накрая да видиш един добре изглеждащ Фиат без значение от модела ми изглежда равно на Ферари Енцо .