21 Май, 2005 13:11 1 606 0

Удобството преди всичко!

  • infiniti-
  • kuraza-
  • infiniti kuraza

През тази година нестандартните студийни автомобили се обогатиха с доста представители, но безспорно една от атракциите сред тях бе Infiniti Kuraza. Според замисъла на създателите си гигантският шестместен “автолайнер” би следвало да предлага максимален комфорт и лукс при пътуването на шестима пасажери, включително и тези от тях, които са разположени на последния трети ред места за сядане.

Всяка от шестте седалки пък представлява отделно кресло, което предлага отлична ергономичност. Освен това свободното пространство, което салонът предлага е не просто много, а удивително много. Достъпът до вътрешността също е изключително безпроблемен и не би затруднил дори по-високи или по-тежички представители на човешката раса.

С това обаче изненадите при Infiniti Kuraza съвсем не се изчерпват. Така например третата последна врата се отваря в обратна посока на останалите, което осигурява толкова

впечатляващ

“вход за достъп” че спокойно бихте могли да натоварите и пиано. Последното пък едва ли би могло да бъде реализирано, тъй като от компанията производител оповестяват, че създаденото от тях возило е предназначено преди всичко за превоз на хора, а не на товари. Стъкленият покрив и големите странични стъкла определено подсказват, че е търсено удобство за пътниците, а не за предметите.

Стилната вътрешност на Infiniti Kuraza допълнително се подсилва от специфичното оформление на средната конзола. Тя продължава до задния край на салона и освен че при включено осветление излъчва приятна синя светлина, служи и като подлакътник. Освен това тя разделя салона на две напълно симетрични части.

Водачът също има от какво да бъде впечатлен. Така например, при Infiniti Kuraza всички копчета и прибори за навигация и управление на основните системи на автомобила са заменени от масивен вертикален дисплей с функция touch-screen, което значително облекчава живота на шофьора. Алуминиевите педали пък са електрически регулируеми, така че винаги да бъде гарантирана максимално удобна позиция за гордия собственик на Infiniti Kuraza. По отношение на

екстериора


то там създателите на студията залагат на масивните елементи, които придават на Infiniti Kuraza доста монументален вид. Едновременно с това обаче се търси плавно преливащата и хармонична линия, която създава усещане за спокойствие и сигурност. Стъкленият покрив, с опасващата го алуминиева лайсна определено изглеждат достатъчно аристократично и добре кореспондират с цялостната визия на автомобила.За съжаление засега липсва каквато и да било информация относно бъдещо серийно производство на изключително гостоприемното возило. Едно обаче е ясно, със сигурност - подобен автомобил би се радвал на изключителен пазарен успех отвъд Океана, където големите и луксозни четириколесни винаги са били на мода.

Станислав Гавазов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА