Last news in Fakti

7 Април, 2016 07:15 3 230 4

Кен Блок тества новата си състезателна машина - Ford Focus RS RX

  • ford focus rs rx-
  • ken block-
  • кен блок

С пускането на поредния епизод от епичните видеа на рали пилота Кен Блок - Gymkhana 8, преди малко повече от месец, той загатна и за нова състезателна машина на базата на Focus RS. Явно пилота не смята да се бави много и ще влезе в битката на световния раликрос шампионат с новата си придобивка изработена почти изцяло от въглеродни влакна. 

Благодарение на лудите автомобили с мощност между 550 и 600 конски сили ускоряващи от 0 до 100 за около 2 секунди и леснодостъпните писти, раликрос шампионата буквално срази WRC, което в последните години доскуча значително. Поради тази причина и много от пилотите се прехвърлиха натам. Миналата година шампион стана известния на всички Петер Солберг, а тази година в битката ще се включи и роботът - Себастиан Льоб, така че ни очаква един оспорван и напрегнат сезон. Първото състезание ще се проведе следващият уикенд в Монталегре, Португалия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Саксофоний

    1 3 Отговор
    Яка бИгачка!

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    4 1 Отговор
    Е то това нещо е доста далеч от форд рс. Подобно на колите от ДТМ общите черти свършват с външната линия на купето. Нито шаси, нито купе, нито двигател, нито окачване са стоковите, за да се нарича форд рс. Рали колите поне имат повече сходно като купе, геометрия и др. Според мен най-интересни са туринг шампионатите, най-близки са до истинските автомобили, все пак това е тръпката, да видиш твоята кола, но тунингована, да се състезава.
  • 3 укиоп

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Саксофоний":

    Видял си ти бегачка, само на плакатите в детската ти стая!
  • 4 слайд

    2 0 Отговор
    Воланът е като реклама на JUMBO и определено не е за далтонисти :)
    Иначе Кен Блок ме кефи много макар и не добър състезател, но парви страшно шоу с тези автомобили.
    Да видим, какъв сюжет, ще измислят и заснемат този път.