Last news in Fakti

19 Април, 2016 10:50 2 470 2

Toyota и Honda спряха работа заради земетресението

  • toyota-
  • honda-
  • aisin seiki-
  • mitsubishi-
  • земетресение-
  • япония
Toyota и Honda спряха работа заради земетресението - 1

Редица японски производители преустановиха временно работа до преодоляване на последствията от двата мощни земетръса в югозападната японска провинция Кумамото. Бедствието отне живота на повече от 40 души.

Най-голямата автомобилна компания в света Toyota обяви, че спира работата във всичките си фабрики в Япония. Процесът ще протече поетапно в продължение на седмица. Причина за решението са спрените доставки от няколко подизпълнители, включително ключовия Aisin Seiki, в чийто завод в Кумамото се произвеждат врати и двигатели. Работата там ще бъде замразена от 18 до 23 април, което ще доведе до намаляване на продукцията с 50 000 коли.

Заводът на Toyota в префектура Аити, където се сглобява хибридът Prius, също преустановява работа принудително от сряда. На остров Кюшу по същите причини спират фабриките на Honda Motor, Sony, Bridgestone и Mitsubishi Electric.

След земетресението и оповестените мерки акциите на Toyota Motor на Токийската борса изгубиха 5.1% от стойността си, на Honda Motor - 4.5%, а на Mitsubishi Motors - 3.8%. По прогнози на сеизмолози следващата седмица могат да се очакват нови силни трусове в района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анализатор

    1 2 Отговор
    Ей сега е момента немците да свалят цените и да завземат пазара на Тойота и Хонда!
  • 2 Някой

    0 0 Отговор
    Спирали фабриките на Toyota, Honda, Sony, Bridgestone и Mitsubishi Electric! Загубите сигурно ще са милиарди, но страна, която произвежда повече от половината западна Европа и по качествени стоки, едва ли трябва да има сериозни притеснения! А и колкото разрушителни земетресения и цунамита да са вилнели, забелязал съм, че народът там никога не се е самосъжалявал и хленчел!