Last news in Fakti

31 Май, 2016 12:09 24 665 23

Най-добрите автомобили според американците

  • consumer reports-
  • best cars
Най-добрите автомобили според американците - 1

Американското издание Consumer Reports публикува класация с най-добрите автомобили на 2016 година. Колите се оценяват по безопасност (оценка от краш тестовете), мнение на потребителите, както и от направените от изданието собствени изпитания.

Колите са разделени на категории, като сред субкомпактните най-добър според Consumer Reports е автомобилът Honda Fit, известен в Европа под името Jazz. Това е и най-евтината кола от всички в класацията. Тя може да се купи в САЩ за $19 000.

За най-добър компактен автомобил е обявен Subaru Impreza, който зад Океана се предлага във версии седан и хечбек и с опозитен двулитров мотор с мощност 152 конски сили и вариаторна трансмисия Lineatronic.

Първото място в класа на средноразмерните автомобил е отредено за Toyota Camry. Този модел, който е много харесван от американците, неведнъж е попадал в класации за най-надеждните превозни средства.

Чак при големите седани американците обръщат внимание на собствена марка. В тази категория първото място печели Chevrolet Impala, който според читателите на изданието има най-добро съотношение между динамика и комфорт в този сегмент.

Най-добрият спортен модел според американците е лекият роудстър Mazda MX-5, а при компактните кросоувъри първото място е за Subaru Forester. При SUV автомобилите печели Kia Sorento, а при премиум "джипките" титлата е за Lexus RX.

При пикапите изненади няма. Там американците традиционно залагат на най-продавания си автомобил от години насам - Ford F-150. Последният клас е за т.нар. миниванове, при които най-много точки събира Toyota Sienna.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Опозитен е правилния технически термин , а "вие" можете да си викате каквото щете , това е просто жаргон

    Коментиран от #1

  • 2 onq1s1konq

    5 4 Отговор
    А БМВ таратайките къде са, дя?! :((((((((((((((((

    Коментиран от #4, #5

  • 3 7777777

    3 3 Отговор
    Ами и ладите къде са?
  • 4 onq s baltonq

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq1s1konq":

    в русенското село :)
  • 5 Бай Хой

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "onq1s1konq":

    Оценката е на база масов пазар-потребител ... да ти го обЯсним, че багажа май не ти сига. Естествено няма как да намериш премиум марка в тази класация ... по изкривената ти логика излиза, че дачия е по-добър автомобил от Ферари. Хаиде на коня и оратно в гората...
  • 6 гост

    2 3 Отговор
    Ако очаквате от Хамериканците да ви кажат кое е добро значи сте прее.ани хаха тия незнаят какви марки има в Щатите камо ли по света... И после се да ги слушаме кои е бил най-добър според тях? хаха късмет със фълшивата класация даже 1 мергел няма АПФ идиоти

    Коментиран от #7

  • 7 другия гост

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ами да. Те американците не могат да направят и коли.Толкова са тъпи че не знаят какви коли има по света.И затова умират от глад и карат 15 годишни европейски боклуци нов внос.А пък ние българите караме нови коли от магазина и сме на 1 място по стандарт на живот...

    Коментиран от #10

  • 8 Волен Сидеров

    3 3 Отговор
    Дачия или ловешката джипка нямат ли ги-мх-незнаят ко изпускат...
  • 9 Dido

    1 0 Отговор
    http://automobiles.honda.com/fit/ Samo 4e Honda Fit v USA ne e 19000$ a 15800
  • 10 още един гост

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "другия гост":

    Малииии колко си прав. Ако съм толкова неумен ,като някои хейтърчета тук в този форум,направо отивам на селската река и си слагам камъка на врата хахахахахахаха.
  • 11 още един ПРОСТ

    1 2 Отговор
    Толкова си НЕУМЕН,че измисли нова дума,за което те поздравявам.Ти освен в колите на Мерцедес май вярваш и в Дядо Коледа?Поне по изказа ти така излиза.Относно селската река,май не си излизал от там а за камъни не мисли с тая куха глава бая голям камък ще ти трябва.

    Коментиран от #14

  • 12 mediator37

    2 1 Отговор
    Форда кърти мивки
  • 13 Роман Ценов

    1 1 Отговор
    Наистина Форда е трепач.
  • 14 още един гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "още един ПРОСТ":

    Хи хи хи май те жегна коментара ми. Благодаря за признанието. Така е........който се припознае почва да пръска.Сега спокойно ще си налея една водка със солена рибка и си пускам едно филмче от Замунда.Каквото исках го постигнах. Айде наздраве и не се вълнувай много ,че да не вземе нещо да цръкне.

    Коментиран от #15

  • 15 Не приемаме гости особено прости

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "още един гост":

    С незнанието и простия си изказ ме трогна,не с друго.Поне ти е празна главицата,та изобщо не ми разбра коментара,Нищо,все пак ще пийнеш и ще хапнеш,така или иначе мисленето не ти е силната страна.

    Коментиран от #16

  • 16 още един гост

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Не приемаме гости особено прости":

    Чакай да напиша още нещо докато ми направят пържените крилца.Виждам че се връзваш много лесно , което ми подсказва че си много стресиран.Не искам да съм на твоето място , дори и да си много умен.Сигурно си под напрежение през цялото време.Споко ве брат.Живота е цветен.Айде пак наздраве.

    Коментиран от #17

  • 17 бон апети

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "още един гост":

    Хаха.То не си е за смях.Стресиран съм,защото ти не си единствения в България ами са доста като теб.Като гледам освен акъла и усета ти е слаб или по-точно казано-Ти го плюеш той си мисли че дъжд го вали.Хайде сега изхрачи се и на крилцата може да станат по-вкусни или пък да вземат магически да ти вдигнат интелекта.

    Коментиран от #19

  • 18 Киро

    1 1 Отговор
    Субару рулЗ!

    Не са глупави тия, цели 2 избрани от класа си!
    Всъщност единствената марка с 2 модела на 1-во място!
  • 19 още един гост

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "бон апети":

    Току що приключих с вечерята и си пускам филмче. Много ми е гот и смятам да си налея една биричка.Виждам че на теб ти харесва да влизаш в личностни пререкания.Явно си се препознал в моя коментар , за което ни най-малко не съжалявам. Живей си стресиран и комплексиран,вътрешно изяждан от некъдърноста си и злобата че не можеш да направиш нищо повече от това в което си в момента.Пожелавам ти успех и дано някой да те забележи един ден ,колко си умен .Хо хо хо хо хо хо.Повече няма да ти отговарям.Давам ти последната дума.
  • 20 уааа

    1 1 Отговор
    На тебе всеки коментар взе да ти става последен,a и май аз те комплексирах с някои истини и се натъжи.Дано тоя път си удържиш на думата,че само се излагаш.
  • 21 Илиян

    6 1 Отговор
    Ей мъжки кифли.....това е автомобилен сайт,ако ще коментирате,коментирайте по темата,ако не си вземете хотел и си ровете по дупките..........аман от ПРОСТИ ГОСТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 EMSKI

    0 0 Отговор
    Като цяло доминират японските марки.....оттатък океана не са разпостранени peogeot,citroen,fiat,skoda,seat и т.н.Немските премиум марки не отговарят на техния начин на мислене за превозно средство,американците обичат простите неща......може би са прави!!!
  • 23 OMG WTF

    0 0 Отговор
    Няма какво да се карате. Пича от коментар 7 го каза много точно. А този от коментар 6 е типичният Бай Ганьо.