Last news in Fakti

3 Юни, 2016 07:15 9 637 4

Новото A4 на Audi също заслужи приза за сигурност Top Safety Pick+

  • audi a4-
  • crashtest-
  • top safety pick+

И новото поколение на средноразмерния седан от Инголщад заслужи престижното отличие за сигурност Top Safety Pick+ от американския регулатор IIHS. Автомобилът се е представил много добре при краштеста, който ще видим във видеото и е получил отлична оценка за системите за предпазване от челен сблъсък.

Предишното поколение на модела е получило много слаба оценка при теста за челен сблъсък, като конструкцията е получила много големи изменения - цели 28 сантиметра нарушение на пътническия отсек, изместване на кормилната уредба към шофьора и на дясно, което е довело и до изместване на въздушната възглавница и буквалното изплъзване на главата на тестовия манекен от него, а и шофьорската врата е била отворена от удара, което само по себе си може да доведе до изхвърляне на шофьора. 

Всичките тези проблеми вече са отстранени, като нарушението на пътническия отсек е само 8 см и тестовия манекен попада точно в средата на въздушната възглавница. Автомобилът също се е представил добре и при страничен удар, здравина на покрива, както и здравината на облегалките на седалките. Системите за сигурност са тези, които са се представили отлично, като при 40 км/ч автомобилът е намалил до 5 км/ч преди удара, а при 20 км/ч автомобилът е успял да спре до 0 и така да предотврати евентуален сблъсък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    ТО ВИНАГИ СИ Е БИЛО В ЧЕЛНАТА КЛАСАЦИЯ
    ДОРИ И СТАРИТЕ МОДЕЛИ

    Коментиран от #3

  • 2 Кобрата

    0 0 Отговор
    Audi-тата са здрави машини, няма 2 мнения

    Коментиран от #4

  • 3 пор сикишар

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Бе то май за предишния модел пише че не го бива много , ама щом Атанасова казва, тоя Харизанов да си провери инфото .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.