Last news in Fakti

13 Юли, 2016 22:30 14 066 5

Да притежаваш Lancia Delta S4 - един от титаните на Група Б

  • lancia-
  • delta-
  • s4

Ако си предствим света на автомобилите като пирамида, то на върха ѝ се намират една шепа машини превърнали се в богове. Няма човек по света интересуващ се от четириколесните, който да не е избрал своят любимец от великата "Б" рали група, независимо от възрастта си. Бруталните машини с мощност от близо 600 коня всяка и най-сърцатите пилоти остават завинаги под върховната "най" форма. Тази вечер ще се пренесем към един от тези велики автомобили - Lancia Delta S4. Наследникът на 037 използва нововъведения, които много по-късно ще се преместят към масовите спортни автомобили - панели от композитни въглеродни и кевларени влакна, лека конструкция с тегло от само 890 килограма, малък 1.7-литров двигател, но с двойно пълнене - компресор и турбо, отговорни за мощност от 560 конски сили и задвижване на четирите колела. Всичките изброени водят до ускорение от 0 до 100 за 2.5 секунди на настилки с ниско сцепление...  И както собственикът на автомобила определя най-добре гордостта си - "Това е мръсна кола, със следи по нея", не просто лачен експонат, жален, за да запази състоянието си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    2 0 Отговор

    Машините от времето когато Група Б беше за мъже.ВРЦ е за момченца.
    Юха Канкунен.
  • 2

    1 0 Отговор
  • 3 Mercedes-Benz

    4 0 Отговор
    Легенда! Само това мога да кажа, едно време какви състезания имаше... Група Б, Група Ц само мъже караха там, много големи топки трябваше да има човек, за да бъде там. Собственика на колата си го каза, за да караш там трябва да си най-добрия от най-добрите.
  • 4 Кракра

    3 0 Отговор
    Велик автомобил.
    Велик.
  • 5

    3 1 Отговор
    Имат някъв чар и характер по-старите автомобили, някак си са по-вълнуващи, тези от 21 век са прекалено стерилни и еднотипни, с някои малки изключения.