Last news in Fakti

15 Юли, 2016 07:15 4 218 0

Hyundai i30 N вече кръжи по "северната дъга"

  • hyundai-
  • i30-
  • n-
  • нюрбургринг

Очакваният през следватаща година конкурент на Golf GTI от южнокорейския производител Hyundai, вече провежда своите тестове на "мерилото" за спортин автомобили - Нюрбургринг. С името i30 N, авотомобилът няма да се бори с първенците при предното предаване Civic Type R и Megane RS, а ще се насочи към по-нормалните от класа.

Основното предимство, към което се стеми екипът с начело на Алберт Биерман - бившият главен инженер на BMW M, е максимално удоволствие от шофирането. С подобно като миналото на Биерман, това не изглежда трудно постижимо, като очакваме и N-модел със задно предаване от подмарката Genesis.

Двигателят на автомобила ще бъде 2.0-литров турбо с директно впръскване, като за начало ще се предлага с шестстепенна ръчна скростна кутия, а в последствие очакваме и автоматична с двоен съединител. Разбира се очакваме и ново спортно окачване, променен преден мост и по-директна кормилна уредба.

Прототипът изглежда дълбоко камуфлажиран, като със сигурност предната броня, капакът, задната броня и спойлера на багажника ще са значително променени и по-агресивни. Звукът ще е нещото огласяващо, че този автомобил пристига и той много напомня на автомобилите от Група А и WRC преди даунсайзинга им.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА