Last news in Fakti

23 Юли, 2016 12:30 4 689 2

Jaguar Land Rover ще използват V8 двигател от BMW

  • jaguar land rover-
  • bmw-
  • v8

Все по-строгите регулации за вредни емисии притискат автомобилостроенето и това води до споделяне на по-добрите разработки. Това е много основателна причина слухът, според който английските Jaguar и Land Rover ще използват двигател на германците от BMW, да се окаже истина. От своя страна конкурентите им от Audi обявиха, че прясно представеният V8 ще бъде последният за компанията, а пък Mercedes ще се завърнат към редовия шестцилиндров двигател.

BMW в момента използват 4.4-литровия V8 битурбо в много голям диапазон от моделите си, като за следващото поколение на 5-series и M5 се очаква дя продължат, но според слуховете се очаква и намален до 4.0 литра двигател. Компанията спазва кубатурата от 0.5 литра на цилиндър, така че това също не е изключено. 

Jaguar Land Rover основно разчитат на 5.0-литровия V8 двигател с компресор, но той не се слави с особено добър разход. Това нямя да е първият път, в който двете компании ще си сътрудничат - в разработването на първородната X5, бяха използвани много от решенията на Range Rover. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CL500

    1 0 Отговор
    А Астън Мартин, ще спрат да използват двигатели Форд и ще вземат от АМГ ;-)
  • 2 укиъп

    1 0 Отговор
    нищо ново,... от най-доброто за най-доброто!