Last news in Fakti

7 Август, 2016 15:26 18 897 4

Пет звезди с пет автомобилни "Еднорози"

Понякога ексклузивността на дадени модели, въпреки възможностите за персонализация не е достатъчна за любителите на машините на четири колела. Това води до създаването на буквално неповторими автомобили, които можем да наречем с прякора "Еднорози" идващ от един от най-паметните филми свързани с автомобили - "Да изчезнеш за 60 секунди".

Първи трудно може да бъде друг, освен американецът Джей Лено. Това е един от най-лудите фенове на автомобили по света, с може би най-голямата колекция, като наскоро започна и свое автомобилно предаване в youtube. Неговото създание е наречено GM EcoJet и е създадено от GM Advanced Design Studio, като за задвижването му се използва турбинен двигател Honeywell LTS101, който има мощност от 650 конски сили. 

Pagani Zonda 760 с ръчни скорости? Да, защо не, особено ако сте шампион на Формула 1, какъвто е Люис Хамилтън. Автомобилът му носи означенията 760 LH - съкращение на името му, и освен че е единствената Zonda 760 с ръчни скорости, външно се отличава с лилавото си карбоново облекло.

Преминаваме към един гигант наречен Maybach Exelero, създаден за компанията Fulda за тестовете на ново поколение гуми. Двигателят на четириместния Exelero е 6.0-литров V12 битурбо с мощност от 700 коня. През 2008-ма година, автомобилът е продаден на рапъра Birdman за колосалната сума от 8 милиона долара. След това, колата преминава в ръцете на германски реставратори наречени Mechatronik, където седи и до днес. Exelero остава една от най-скъпите машини излизали от автомобилен завод.

Ако сте автомобилен дизайнер с фамилия Джуджаро, то е много вероятно от Ferrari да ви разрешат да си направите автомобил по свой вкус. И то не просто нормален модел с малки промени, а нещо, което да премине от собствената ви "чертожната дъска" към производство. Машината на снимките се нарича GG50 и е изградена на базата на 612 Scaglietti, което се задвижва от 5.7-литров V12 с мощност от 540 коня. 

Последният автомобил идва от миналото, но не значи, че не е специален. Този Lincoln Model 40 Special Speedster е създаден през 1934-та година от главния дизайнер на Ford за Едсъл Форд - синът на Хенри Форд, създателя на компанията. За дизайна ѝ са използвани похвати от авиацията, а цвета и също е специален - Pearl Essence Gunmetal Dark. Машината се задвижва от 3.9-литров V8 с "плосък" колянов вал и мощност от само 100 конски сили, но във времена, в които са значели много повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Еййй и в България и в чужбина по сайтовете, не разбраха че Exelero-то никога не е било собственост на рапъра, а директно минава в ръцете на собственика на Mechatronik, защото е искал да го произвежда в серия. Даже и въпросния рапър, каза че е било PR...

    Коментиран от #3

  • 3 гамена

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Mercedes-Benz":

    И е произведен от Мерцедес
  • 4 Dimitar Stanislavov

    0 0 Отговор
    Pagani са си с ръчни скорости, що за щуротия, че тая била единствената? Май е единствена в тоя на.ран цвят