Last news in Fakti

2 Октомври, 2016 13:06 21 540 8

Най-интересните автомобили от "Париж 2016" (част IV)

  • париж 2016-
  • volkswagen-
  • opel-
  • skoda
Най-интересните автомобили от "Париж 2016" (част IV) - 1

Париж, Франция. Наш екип от мястото на събитието.

Германци и чехи

 

Автомобилният салон в Париж, наред с тези във Франкфурт и в Женева, е най-значимото автомобилно събитие на Стария континент. Въпреки че някои от марките отказаха участие в изложението и тази година станахме свидетели на световни премиери както на концептуални автомобили, така и на серийни модели.

Салонът отваря врати за посетители на първи октомври и ще продължи до 16 октомври. Ако не можете да го посетите, запознайте се с най-интересните автомобили от "Париж 2016" в поредицата от пет материала. В част четвърта ви показваме новите возила на немските производители, както и хитовия модел на Skoda.

VWНай-интересните автомобили от "Париж 2016" (част IV)

Volkswagen отвърна подобаващо на удара, който прати компанията в нокдаун след разкритията покрай "Дизелгейт". На автосалона в Париж марката демонстрира нов модел на ток с фантастичния автономен пробег до 600 км. Моделът се нарича I.D. и е снабден и със система за автономно управление. Електромобилът е построен на нова платформа, наречена MEB — Modular Electric Drive kit. Модулното шаси е разработено специално за коли на ток и разполага с място за плосък блок йон-литиеви батерии в пода. Освен че снижава центъра на тежестта, такава архитектура позволява идеално разпределение на теглото между двете оси.

SkodaНай-интересните автомобили от "Париж 2016" (част IV)

Подобно на Renault и чехите от Skoda също правят фурор в Париж, като акцентират на най-новото си SUV Kodiaq. Главният дизайнер на марката Кабан сподели, че новият седемместен кросоувър е повлиян то чешкия кубизъм. Kodiaq е фирмено идентичен с елементи от VisionS и от флагмана Superb, но в същото време се различава от всички останали модели на марката. Като цяло Kodiaq представлява седемместен средноразмерен кросоувър, който е съплатформеник на VW Tiguan, но го превъзхожда по отношение на габарити.
Купувачите ще могат да избират между пет мотора, всички с принудително пълнене. Най-достъпен ще бъде модификацията с 1.4-литров TSI (125 к.с.), 6-степенна механична трансмисия и предно задвижване. Двойно предаване и робот DSG ще се предлага за 1.4 TSI (150 к.с.) и 2.0 TDI (също 150 к.с.), а върховите версии 2.0 TSI (180 к.с.) и 2.0 TDI (190 к.с.) ще се комплектоват с DSG със седем предавки.

OpelНай-интересните автомобили от "Париж 2016" (част IV)

Opel все още не показва новата Insignia, но в Париж немците демонстрират Ampera-e. И те, както и останалите марки, които наблягат на електрическите автомобили се похвалиха с доста голям пробег. Opel Ampera-e може с едно зареждане да измине до 500 километра.

Специалистите от Opel твърдят, че според изискванията на изпитателния цикъл NEDC (New European Driving Cycle - актуалният стандартен метод за сравнение на автономния пробег при различни модели автомобили), новият електромобил от Рюселсхайм е в състояние да премине значително отвъд магическата бариера от 400 километра с едно зареждане.

Подробни технически характеристики и разход на гориво за всички марки и модели ТУК

 

ЧАСТ V >>>
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    1 0 Отговор
    Немското си е немско, изчетох и четирите материала до тук и това са най-хубавите коли за момента. Очаквам в следващия материал да се вклюби и вездесъщото немско трио ауди бмв и мерцедес.
  • 2 Wishmaster

    1 0 Отговор
    Аз пък ще кажа че до момента най-доброто е:

    Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150 HP

    Коментиран от #3

  • 3 хах

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Wishmaster":

    Ми и то е немско
  • 4 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Съвет към "Опел" : махнете лъскавите хромирани части и сложете още батерия!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 До 4

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГОСТ":

    За твое сведение, Опелчето е сериен модел, продажбите му започват до няколко месеца, а Ваг.ната е концепт дето, АКО види бял свят, ше е някъде след 3-4 години. До тогава и куцо и сакато ще има 600-700 км пробег. Опела има най-голям пробег от всички произвеждани в мемонта елмобили (без Тесла). Та на кой му трябвали повече батерии?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мммдааа

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГОСТ":

    тоя пак гръмна тъпомера!
  • 8 пак лъжат

    0 1 Отговор
    Пак лъжат ваг.ните.Това малкото по грозно от на Шрек жената.Некво бледо ми изглежда.То и дизелите им гореха малко пък какво стана?Така ще е и с тази грозотия-на вестник ще минава 600км а реално не повече от 100.