Last news in Fakti

3 Юни, 2006 22:28 2 644 3

Гост от бъдещето

  • mitsubishi-
  • mitsubishi eclipse-
  • eclipse

Любителите на японски автомобили може би отлично познават компанията Ralliart - спортното подразделение на Mitsubishi Motors Corporation, която от години насам непрестанно доказва високата си класа. Може би именно по тази причина инженерите на фирмата още в края на миналата година се захванаха с поредната си нова разработка - доработка на сериен Mitsubishi Eclipse 2006 година... Не е ясно дали мотивите, които ръководят Ralliart в това начинание, са комерсиални, творчески или пък просто желание за още слава, но при всички случаи резултатът е зашеметяващ.

Mitsubishi Eclipse без съмнение е категоричен бестселър в класа на спортните купета през последните петнадесет години, така че в пълна степен би следвало да се очаква, че новакът, който се появи през тази година, е длъжен да продължи успешната традиция. Дизайнерите и инженерите от Ralliart пък вече показаха на света как би могла да изглежда “екстремалната” версия на шампиона, особено ако идеята бъде подхваната от най-добрите в занаята. Единствената лоша новина в случая е това, че не се предвижда какво количество екземпляри ще бъдат “клонирани” по този начин.

В основни линии за намеренията на Ralliart по отношение на Еclipse може да се съди по изказването на Дан Симс - главен мениджър на Северноамериканския дизайнерски център на Mitsubishi Motors - “За да бъде един автомобил достоен представител на нашата компания, той трябва да разполага с мощен двигател, перфектно управление, отличен дизайн и строго спортно ориентиран салон, издържан в ярки цветове...”.

В същата последователност неговите подопечни първо се захващат с въпроса, касаещ повишаването на максималните мощност и въртящ момент. За целта двулитров 4G63-двигател от сериен Lancer Evolution се подлага на редица “лечебни” процедури, като в крайна сметка е форсиран до зашеметяващите 400 к.с. Част от детайлите, изцяло според обичайната практика, са заимствани от HKS, като например комлектът за турбото. Със същия произход е и впръсквателната система, разработена специално за този автомобил. Трансмисията е с двойно предаване, шестстепенна, механична, по подобие на модела Endeavor. От последния е използвана и схемата на задното окачване. Комплектът от спортни амортисьори е изработен по поръчка от американската компания Road Race Engeneering. За да се олекоти максимално купето на спортиста, инженерите от Ralliart използват навсякъде, където е възможно, детайли и панели от въглеродни нишки. В резултат на това покривът, предният капак, броните, корпусите на страничните огледала и спойлерните групи са изцяло изработени от карбон. И нещото, което досега не е срещано при нито един сериен автомобил - от въглерод са изработени дори огромните двадесетцолови джанти на атлета!

На спирачната система също е отделено подобаващо внимание, най-голям интерес предизвикват осемцилиндровите спирачни апарати отпред и четирицилиндровите отзад, както и силно вентилираните 15-инчови дискове отпред и 13,5-инчови отзад.

При интериора са спазени всички канони, властващи при този тип возила, като акцентът е поставен най-вече върху спортните Recaro-седалки, покрити с фина кожа, четириточковите предпазни колани, нестандартното оформление на приборите за навигация и аудиосистемата, представляваща компилация от компоненти Rockford Fosgate.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TDI

    3 0 Отговор
    E tva se kazva tupalka palen zver e :)
  • 2 lancer

    2 0 Отговор
    mnogo me radwa kato stana na 60 6te si q kupq ako i e padnala cenata
  • 3 T_rex

    0 0 Отговор
    evala na mitsubishi ;]