4 Ноември, 2016 13:42 6 590 0

Evoque от Mini

  • mini-
  • countryman
Evoque от Mini - 1

Моделната гама на Mini скоро ще бъде разширена с всъдеходно купе на базата на Countryman. За разлика от сходния като концепция Paceman, чието производство бе спряно заради слаби продажби, новият спортен кросоувър ще има пет врати и ще се сбори директно с Range Rover Evoque, твърди британското сп. Auto Express.

Новият модел ще се отличава от Countryman по подчертано агресивния дизайн и скосената линия на покрива. Под предния капак обаче ще се монтират същите двигатели - дизели с обем 2.0 литра със 150 и 190 к.с. и бензинови с 1.5 и 2.0 литра (136 и 192 коня съответно). Ще има и хибридна модификация със системна мощност 224 к.с.

Прототип на всъдеходното купе ще бъде показан догодина, а стартът на продажбите е насрочен за 2018-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА