Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 11:47 6 923 10

Двоен тунинг на уникално Ferrari

  • novitec rosso-
  • pininfarina-
  • ferrari-
  • 599-
  • sa aperta-
  • gto

 

Немското тунинг ателие Novitec Rosso, специализирано в доработка на италианските суперкари Ferrari, показа резултатите от изключително смел проект. Германците правят подобрения по вече доработено от Скудерията Ferrari. Моделът е 599, а ексклузивното изпълнение - SA Aperta. Именно този уникален автомобил попада в ръцете на специалистите от Novitec Rosso.
 
Ferrari 599 SA Aperta е пуснат в ограничена серия от 80 екземпляра и специално доработен в чест на 80-ата годишнина от създаването на прочутото дизайнерско ателие Pininfarina. В сравнение със стандартното Ferrari 599 юбилейният автомобил е снабден с форсиран двигател, заимстван от модела 599 GTO. 
 
Освен това уникатът разполага с силно занижено и основно пренастроено окачване и изменен ъгъл на ветроупорното стъкло с цел подобряване на коефициента на въздушно съпротивление. Още с появата си Ferrari 599 SA Aperta се смята за автомобил с колекционерска стойност и за връх в технологиите. Цената му е $535 000.
 
И докато повечето фенове на марката са на мнение, че това е най-технологичното Ferrari, специалистите от Novitec Rosso смятат, че по него има още доста неща за доработка. Многобройните измемения за специалната версия явно са недостатъчни за тунинг фирмата и хората от нея смело пристъпват към допълнителна доработка.
 
Те почти не внасят изменения по външния вид на автомобила, но основната им работа е съсредоточена под каросерийните панели на ексклузивното Ferrari. За начало монтират изцяло нова изпускателна система от неръждаема стомана и интегрират към агрегата два механични компресора.
 
В резултат на тези промени гениите от Novitec Rosso успяват да увеличат мощността на шестлитровия дванайсетцилиндров агрегат от 670 до 888 к.с. Максималният въртящ момент нараства от 620 до умопомрачителните 862 Нм. Тези промени в характеристиките неминуемо се отразяват и на динамиката на колата.
 
След втората доработка двойно тунингованото Ferrari ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.1 секунди, а до 200 км/ч - за 9.1 секунди. Максималната скорост на автомобила е 340 км/ч. За сравнение всяка една от останалите 79 бройки на Ferrari 599 SA Aperta ускорява с 0.4 секунди по-бавно, а максималната им скорост е с 10 км/ч по-ниска.
 
От другите подобрения, внесени от Novitec Rosso, интерес представляват оригиналните ковани джанти с различни размери, които са "обути" със свръхскоростни низкопрофилни гуми Pirelli P Zero. Размерът на предните е 295/25 R21, а отзад - 332/25 R22.
 
От Novitec Rosso не съобщават каква е цената за този допълнителен тунинг на вече доработваната кола, но това едва ли има значение. За човек, разделил се с половин милон долара за едно от 80-те юбилейни Ferrari-та, едва ли ще е проблем да плати още една крупна сума, за да стане неговият автомобил още по-ексклузивен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калоян

    0 0 Отговор
    Феррари-то и без Тунинг си е Уникално... Mоже да не вдига над 400 км/ч но Феррари си е Феррари кола която като видиш и се обръщаш.
  • 2 330i

    2 1 Отговор
    ....и годзилата умря
  • 3 Nismo

    0 1 Отговор
    Умря друг път. Като направят Ферари с 1200 коня може и да умре.
    А БМВ е умряло отдавна това е вярно.
  • 4 330и

    1 2 Отговор
    айде пак компекса "БМВ"
  • 5 Майро-Honda

    0 1 Отговор
    330 имаш уникалната дарба да сравняваш несравними неща...уникален си -уверявам те
  • 6 330i

    1 1 Отговор
    БМВ е легенда, ето например 323 от 1975 год., мъжки автомобил, фаца, мощ, качество, престиж, не на последно място мадами, удоволствие във всяко отношение, а хонда ......
  • 7 Evolution

    0 1 Отговор
    Искаш да кажеш че това бмв е повече от Астън Мартин, Ламборгини, Ферари, Бентли... Айде моля те научи какво означават думите - престиж, удоволствие (за кола става въпрос), имидж...
  • 8 akulata

    0 1 Отговор
    И тук най-смешните ученици - феновете на онда,скайлайня и БМВ вземат дейно участие . Липсват само алфистите и мазалото става пълно ...
  • 9 330i

    0 0 Отговор
    хонда си има плюсове, но да я сравняваш с бмв, е като да сравняваш хамбургер с три салати кола и 3 вратни пържоли на барбекю с 3 бири
  • 10 Дино

    1 0 Отговор
    То и да сравняваш БМВ с Ферари е като да сравниш баничка с извара с бон филе, ама се опитваш.