Last news in Fakti

8 Март, 2017 11:35 11 256 19

Дизелов хиперкар с шест мотора

  • techrules-
  • ren-
  • женева 2017
Дизелов хиперкар с шест мотора - 1

Китайската компания Techrules представи на автосалона в Женева един много любопитен сериен хиперкар. Името му е Ren, а по-любопитното е, че колата е снабдена с шест двигателя. Тя е дизел електрически хибрид, а във версията си с микротурбогенератор превишава 1 300 конски сили.

Иначе Ren ще се предлага на пазара с два, с четири или с шест мотора. Ще са налични една или две турбини, които ще работят с нафта и ще играят ролята на генератори. Акумулаторните блокове ще са 14, 25 или 32 киловат часа. В най-мощната си модификация Ren ще има по два електромотора за задните колела и по един за предните.Дизелов хиперкар с шест мотора

Така системната мощност на хиперкара ще е 1 305 конски сили, а максималният въртящ момент ще е 2 340 Нм. Всичко това ще позволи ускорение от 0 до 100 км/ч на 1 630-килограмовата кола за 2.5 секунди.

Максималната скорост ще е 320 км/ч. Още нещо интересно е, че въпреки умопомрачителната мощност разходът на гориво няма да превишава 7.5 литра на 100 километра пробег.Дизелов хиперкар с шест мотора

Така с 80 литра нафта колата ще може да изминава 1 170 километра, а само на ток автономния пробег е 200 километра. По думите на специалистите от Techrules, патентованата от тях хибридна система TREV има потенциал за автономно изминаване на 2 000 километра, като това зависи от автомобила, в който ще бъде интегрирана.

При използването на т.нар. бърз заряд, акумулаторите ще се зареждат до 80% за време от 15 минути. Ресурсът на батериите е разчетен за 100 000 цикъла на зареждане. Иначе, в основата на дизеловия хиберкар лежи карбонов монокок, а в окачването са използвани стоманени елементи, дело на компанията KW.Дизелов хиперкар с шест мотора

Спирачките са карбон керамични с 380- и с 355-милиметрови дискове, отпред и отзад. С подготовката на шасито и каросерията на модела се занимава италианската фирма L.M. Gianetti, а самият дизайн на автомобила е дело на Джорджето Джуджаро и неговия син Фабрицио.

Достъпът до купето на Ren става през покрива на колата, който на практика се отваря целия. Вътре е предвидено място за три седалки, като тази за водача е централно разположена. По поръчка колата може да се оборудва и само с едно кресло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ееееееее

    23 15 Отговор
    Виж ти пропадналите, изгнили и гладни комунисти какви коли правели. Тцтцтцтц. В Китай не се ли движат още с паланкини?

    Коментиран от #6

  • 2 onq s golfa

    9 15 Отговор
    Гоуфу е само с един дизелов матор и си харчи 7.4 на 100 ('84-та !) па пак си е бръз!
  • 3 беенвето пак се строши

    27 10 Отговор
    От БМВ трябва да вземат урок от този автомобил и да започнат в кенефите си да монтират по шест мотора та белким докарат до 100 000 километра ...

    Коментиран от #7

  • 4 корса опел пежо

    8 2 Отговор
    TREV системата е бъдещето на автомобилити и камионите!
    Всички останали чисти електрички ще останат в рамките на малолитражни коли!

    Коментиран от #10

  • 5 1111

    2 7 Отговор
    И кое му е дизеловото на това? Дизел се казва на бутален двигател, работещ на принципа, създаден от Рудолф Дизел. Тая машина бутален двигател няма.

    Коментиран от #11, #17

  • 6 SMOTLEV

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ееееееее":

    Абе те техните комунисти нямат нищо общо с нашите крадливи комуняги.
  • 7 onq s konq

    5 14 Отговор

    До коментар #3 от "беенвето пак се строши":

    Говриш глупусти!Моито беенве е вече на 120 000 и единствено дето му доливам по литър масло на 500 километра ама то не му пречи да си върви!!Така че относно здравината на моторите просто не си запознат !!!Най-надежните мотори са точно но БМВ!!!Особено 325TDS е просто неразрушим!

    Коментиран от #8

  • 8 Аз съм

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Е,не мога да те разбера.Всеки път като ти прочета бисерите,ме объркваш много-т....к ли си правиш и искаш да събираш минуси.

    Коментиран от #9

  • 9 корса опел пежо

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Аз съм":

    Много хора пишат с тоя ник, просто се подиграват на селяндурите с Бмв!
    Велика марка сравнима в БГ със цигания, селтащина и простотия!
    Чалгарите са клиенти номер едно на бенве!
    Това е сарказъм за БГ бенве фенове!
    Истинските БМВ фенове не драскат тук!
  • 10 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "корса опел пежо":

    Верно ли бе , ти да видиш ! И как ти дойде това чудовищно прозрение , господ ли ти говори направо в мозъка , дето го нямаш ?

    Коментиран от #12

  • 11 Ванкел с ванкелово гориво

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    Аз па си мислех, че дизелов е защото работи с дизелово гориво...
  • 12 корса опел пежо

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Просвети се:
    http://www.autocar.co.uk/car-news/motor-shows-geneva-motor-show/techrules-turbine-recharging-supercar-pics-released-ahead

    Коментиран от #15

  • 13 Vasik Atanasova

    3 8 Отговор
    КИТАЙСКИ БОКЛУК

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "корса опел пежо":

    Нямам нужда ти да ме просвещаваш , човек който вярва , че горене на изкопаеми боклуци е "бъдещето" е по-задръстен и от имамите на ИДИЛ

    Коментиран от #16

  • 16 гост н госта

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Ти да видиш колко си ми умен,щом за теб една кола на ток е бъдещето пред целия свят по добре да не идва.Благодарение на "изкопаемите боклуци"имаш ток с който се зареждат повечето ти ел.коли.Благодарение пак на тези боклуци имаш прибори за хранене.Пак бл.на тях има кабели с които да се зарежда бъдещатата манна небесна.Отново бл.на "изкопаемите боклуци"имаш място където да живееш(къща или апартамент).Нали не мислиш,че строителните материали се "раждат"в магазина.Много голяма част от нещата които ползваме ежедневно идват точно от полезните изкопаеми.Казват се полезни изкопаеми.Ти като не ги харесваш отивай в гората.
  • 17 незнайко

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    Само ако има бутала, тогава ли е дизелов двигателя ? Ако е турбинен като на самолет, значи не е дизелов, така ли ? Да не роботи с "вода" ?
  • 18 Роженец

    2 2 Отговор
    До оня с коня
    ГОСПОДА НАИВНИЦИ - няма таково животно
    БМВ 120000км и да харчи литър масло на 500км .възможно е но на 1120000
  • 19 Терцел

    2 0 Отговор
    Китайски( боклук) ама не.