16 Март, 2017 10:04 9 710 13

5-те най-значими европейски коли за 2017-а

  • женева 2017-
  • премиери
5-те най-значими европейски коли за 2017-а - 1

Женева е най-значимото ежегодно автомобилно изложение в Европа и именно там европейските марки представят основните си премиери за годината. Швейцарският автомобилен салон се провежда всяка година в началото на март, като и тази не направи изключение. 87-мото му издание показа доста новости, за най-интересните от които вече ви разказахме. Сега сме направили една любопитна подборка, показваща петте най-значими премиери на нови коли за 2017 година, показани на салона в Женева.

Opel Insignia5-те най-значими европейски коли за 2017-а
5-те най-значими европейски коли за 2017-а

Основната премиера на Opel, по време на автомобилното изложение в Женева, е новата генерация на техния средноразмерен модел - Insignia. Отчитайки увеличените габарити е трудно да се нарече средноразмерна, защото с дължината си от 4 897 този автомобил почти се доближава до петата серия на BMW. Моделът се базира на нова модулна платформа и впечатлява с един от най-добрите коефициенти на въздушно съпротивление в този сегмент. Освен това новата Insignia е по-лека със 175 килограма от досегашната. За колата ще са налични осемстепенна автоматична трансмисия и интелигентно 4х4 предаване с векторизация на въртящия момент.

Volkswagen Arteon5-те най-значими европейски коли за 2017-а
5-те най-значими европейски коли за 2017-а

На салона в Женева очаквано дебютира новият голям Volkswagen. Дългият почти пет метра Arteon е построен на платформата на осмото поколение Passat и ще замени едновременно CC и Phaeton. С дължина 4 862, широчина 1 871 и височина 1 427 мм новият волфсбургски флагман е по-дълъг и по-широк от Passat с 95 и 39 мм. Бензиновите версии на Arteon ще се оборудват с 1.5-литров двигател с мощност 148 к.с. и два 2.0-литрови мотора със 188 и 276 коня. 2.0-литровият дизел също ще има няколко мощностни варианта - 148, 188 и 236 к.с. Скоростните кутии ще бъдат 6-степенна механика и 7-степенен робот DSG, а предаването - предно или двойно.

Ferrari 812 Superfast5-те най-значими европейски коли за 2017-а
5-те най-значими европейски коли за 2017-а

Тази кола е абсолютният връх в нехибридната атмосферна мощ. За 70-годишнината на Ferrari, Скудерията пусна автомобил с нескромното название 812 Superfast, но италианците определено имат с какво да го подплатят. Достатъчно е да отворите дългия капак на моторния отсек и да видите атмосферния V12 двигател с работен обем 6.5 литра. Мощността му е внушителните 800 коня, които се предават само на задните колела. Ускорението до 100 става за 2.9 секунди, а максималната скорост е 340 км/ч. Очакванията са, че с времето тази машина ще се превърне в абсолютна класика и ще задмине ценовите постижения на 250 GTO.

Mercedes-AMG GT5-те най-значими европейски коли за 2017-а
5-те най-значими европейски коли за 2017-а

В последно време на специалистите от Mercedes им се получава всичко. Такъв е и случаят с Mercedes-AMG GT. Дългоочакваният фастбек с четири врати, за който Mercedes-Benz подгрява публиката от месеци, дебютира официално на салона в Женева. Серийната версия на GT Concept ще атакува пазара догодина в опит да отмъкне купувачи от Porsche Panamera. GT Concept е построен на модифицирана версия на платформата MRA, която лежи в основата на актуалните C- и E-Klasse. Петметровият прототип е оборудван с хибридна силова установка със системна мощност 805 конски сили.

McLaren 720S5-те най-значими европейски коли за 2017-а
5-те най-значими европейски коли за 2017-а

След много и различни предположения около заместника на McLaren в класа им Super Series, новият 720S изгря в Женева, а видът му е значително по-хищнически. Моделното обозначение 720S отговаря за достъпната мощност на двигателя. Дизайнът пък, определено преследва функцията, отколкото визията и главната цел е по-добра аеродинамика и по-големи притискателни сили. Шасито на автомобила вече не е от комбинация от алуминий и карбон, а е изработено само от въглеродни влакна и това допринася за втвърдяването и намалението на теглото - 1418 кг. Този автомобил няма да настигне легендарния F1, но определено доста ще се доближи до него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The King

    14 17 Отговор
    Мерцедесът е уникален и неповторим. От фолксвагена и Опела избирам втория, а от Ферарито и Макларъна - първото. Казах!!!

    Коментиран от #10, #12

  • 2 112

    1 5 Отговор
    С този дизайн Инсигнията ми прилича на Астра. При предишното поколение по си личеше разликата.
  • 3 German cars

    13 4 Отговор
    Всичко е ОК, само този голф няма място там.
  • 4 Рррррр

    12 7 Отговор
    Жантите на цедеса даже и на сиганин няма да му аресат

    Коментиран от #6

  • 5 onq s konq

    0 12 Отговор
    Да бе ! И нема беенве ! Пълна глупос!

    Коментиран от #8

  • 6 аха

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Рррррр":

    То ако са само жантите добре щеше да е....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Някой

    0 3 Отговор
    СИЧКИ СА КЕНЕФИ !
  • 10 The Queen

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "The King":

    Ти да мълчиш. Да те пита някой??
  • 11 Развеселяваме тоя с коня

    1 0 Отговор
    Ей, ще му платя един курс по правопис на тоя , ама ще стане скучно ! :):):):)
  • 12 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "The King":

    Ясно е че дизайнерът се е подиграл. Направил е цялата кола перфекнта, само решетката е като имплант от колата на пра-дядо му.

    Явно не е доволен от заплатата или статута, който има в Даймлер.
  • 13 Кич

    2 0 Отговор
    Този Мерцедес с неговите хромирани джанти е ужасно циркаджилъшки цигански...