Last news in Fakti

12 Юни, 2017 10:06 24 998 7

Видео от катастрофата на Хамънд

  • rimac-
  • concept one-
  • ричард хамънд-
  • the grand tour-
  • top gear-
  • инцидент-
  • катастрофа
Видео от катастрофата на Хамънд - 1

Случаен зрител е успял да заснеме инцидента, при който пострада бившият водещ на Top Gear Ричард Хамънд и бе унищожен един от осемте хърватски суперавтомобила Rimac Concept One. Хамстера преобърна електрическия хиперкар по време на снимки за шоуто The Grand Tour недалеч от Санкт Гален, Швейцария.

Видео от катастрофата на Хамънд

Видеото показва как Хамънд навлиза в завой по-бързо точно под знак за ограничение на скоростта на 50 км/ч. Колата поднася и започва да се преобръща в канавката. Самата катастрофа, изваждането на водещия от кокпита и последвалият пожар обаче остават извън кадър.

Видео от катастрофата на Хамънд

Според очевидец Хамънд е бил в съзнание и сам е успял да излезе от електромобила, преди батериите да избухнат в пламъци. Водещият се отърва с фрактура на коляното.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    47 0 Отговор
    Само като предположение - понеже няма двигател, който със звука си да ти дава някаква представа за реална скорост му дойде бързичко завоя - дефакто си изключил едно от осезанията си.
  • 2 незнайко

    4 11 Отговор
    Да беше продължил направо, нямаше да се обърне и можеше да запази колата.
  • 3 ГОСТ

    17 19 Отговор
    Тоя отвратителен немски не може ли да се премахне от клипа?
  • 4 Значи

    25 3 Отговор
    Значи пътни помощи, влекачи, кранове, погребални агенции и т.н. остават без работа с тия електрички. Блъскаш се всичко изгаря и вятъра ви отнася....
  • 5 Втори

    12 0 Отговор
    Според мен просто си изпусна завоя заради скоростта.Още от предишния завой не излезна правилно и не успя да заходи правилно за този. Интересно е мястото на знака с ограничение от 50(въпреки в случая това едва ли се взима на предвид) на самия завой.
  • 6 Деймън Хил

    10 16 Отговор
    Хаманд е шофьор с опит и случилото се говори за автомобил с неадекватно пътно поведение, вероятно пуснат без много тестове. Тези автомобили са доста тежки и управлението им не е като на някой Ферари или Порше.

    Коментиран от #7

  • 7 дрън дрън ярина

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "Деймън Хил":

    Само не знам що около темите за ел. колите големите разбирачи по всичко налетяват като мухи лайнарки...
    1. На Хамънд хич не му е за пръв път. Това не е професионален пилот (не че и те не се удрят)
    2. Тая кола прави 100 за малко над 2 сек. 1 дума за камерата и си извънпътя
    3. "Не се изказвай за неща, които не разбираш" - от учебника по Логика за нам си кой клас беше. Векторното управление на всеки от 4-те мотора 100 пъти в секунда (тва значи че за 1 сек 3 мотора могат да палят гумите а един да спира, после обратно и така 100 пъти!). Това е най-извънземно-взимащата-завои кола, но за целта трябва КАРАЧ, а не разбирач, нито шоумен!
    4. Видео-доказателство за горната точка и за това, че приказваш наизуст
    https://youtu.be/LP6g4bHHhS0?t=12m24s