Last news in Fakti

10 Декември, 2011 11:42 6 210 8

Volvo възражда легендата P1800

  • volvo-
  • p1800
Volvo възражда легендата P1800 - 1

Главният дизайнер на Volvo Monitoring and Concept Center Крис Бенджамин публикува скици на автомобил, който може да се превърне в наследник на култовото купе P1800 от 60-те години на миналия век.

Ако изобщо стигне до конвейерите, възроденият модел най-вероятно ще се произвежда в Китай, където Volvo строи втора фабрика след завода в гр. Ченду. Скандинавската марка бе купена от Geely.



P1800 се появява на бял свят през 1957 г. като проект, възложен от Volvo на дизайнерското студио Pietro Frua. Италианците създават общо три прототипа с кодови названия P958-X1, P958-X2 и P958-X3. Имената се разшифроват като P (от Project), 9 (септември, девети месец) и 58 (1958 година).

Серийният автомобил дебютира през 1961-ва и се произвежда до 1973-та.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 M_SuX

    0 0 Отговор
    Haresvam volvo adski mnogo .... dano da prodyljavat da vurvqt kym v1rha
  • 2 ......

    0 0 Отговор
    прилича на ц70 малко, но няма лошо, се пак ц70 е супер красив модел :)
  • 3 Мартин Алърков

    0 0 Отговор
    fen i sobstvenik na volvo sum i se nadqvam da produljat s premium ka4estvoto i neveroqtnite avtomobili koito suzdavat kato tova 4e akcionerite sa kitaici se molq da ne im popre4i :)
  • 4 The Bear

    0 0 Отговор
    Безспорно ВОЛВО са едни от най-хубавите коли и преди и сега. Много тъжно е че това свърши. Не се заблуждавайте, хора - щом ще се произвежда в Китай - ще има огромни разочарования - най-малкото от качеството на метала което се влага. Наблюденията ми над корабостроенето им са следните - по степен на ръжда по корпуса 3 годишен китайски кораб е като 8-10 годишен руски, 15-20 годишен японски или 30-годишен шведски. От 3- та на 30 - дори да не се запази тази пропорция, стига китайското да е само 2 пъти по-лошо - и ето това е крах. ВОЛВО винаги е било символ на качество, безопасност, комфорт, надеждност, ексклузивност, красота и иновативност - ако някой вярва че това ще се запази и при китайско производство - може би е време за 2-3 дена диета само на плодове и чай та да се пречисти
  • 5 brookland

    0 0 Отговор
    ххаха premium ka4estvoto.... не ставайте смешни, кое им е премиум качеството, че последното S60 е по-дървено и от ОК такситата, повозете се или покарайте едно S60, и го сръвнете с БМВ 5, или А6 или Е класа от тея години 2007-8 - ето това е ПРЕМИУМ КАЧЕСТВО...S60 e точно качеството на Форд Мондео.... 1 към 1... А Форд е далече от ПРЕМИУМ... както и всичко свързано с него последните години ВОЛВО и Ягуар - ключа на новия Ягуар е същия като на Мондето :)) е новите Ягуари са доста скъпи фордове

    А първото S80 ot 2000-2007 е най-големия боклук, който през 1-2 месеца седи по 2 седмици по сервизите, защото ВОЛВО са чики-чики и нямат резервни части на склад и то не само в Мотопфое... Това е най-омразната кола която съм притежавал!
    Нищо невероятно няма в тая марка, добре се е насочила към Китай - там и е мястото
    "tova 4e akcionerite sa kitaici" човеко ти не прочете ли добре, или не ти се иска да го прочетеш - НЕ САМО АКЦИОНЕРИТЕ СА КИТАЙСКИ, ами и производството е КИТАЙСКО, втори завод отварят в КИТАЙ.
    Форд обяви прехвалената марка за продан още през 2009-та , явно никоя от нормалните компании е нямала интерес хахахха освен "небезизвестната" Geely от Китай :))))) И аз искам да си продам Волвото и знам че ще се наложи да го продам евтино, явно и от Форд са го продали евтино - колкото да им се маха от главата :)) Geely - Китай :))
  • 6 ssteiss

    0 0 Отговор
    бегай беее как може най-сигурните автомобили да ги купи няква китайса марка дет дайе и името не се е чувало до сега. Това са уникални машини и сега в Китай ще ги правят .....
  • 7 М_SUX

    0 0 Отговор
    Не знам какво знаеш ти, но имам приятел дет работи в хотел и каза, че е карал всичко от Мерцедес до тата (тата може да не е ) и от фен на Ауди стана фен на волво каза, че нищо друго не се е чувствало така както волвото.... това го казвам като фен на Мерцедес.
  • 8 Баси.

    0 0 Отговор
    Повече глупости на едно място не бях чел скоро...
    По добре не пиши нищо, от колкото да пишеш простотии!