Last news in Fakti

29 Ноември, 2008 14:38 8 184 5

Trabant V8

  • trabant-
  • trabant v8

Чехите имат особено отношение както към бирата, така и към автомобилите. Когато тези две техни страсти се съчетаят, резултатите могат да бъдат изключително зрелищни. Под една или друга форма явлението “родеокрос” същестува и другаде по света, но в Чехия са го издигнали в култ. Така сънародниците на Швейк наричат безмилостните състезания с минимално модифицирани коли по трасета, предназначени иначе за кросови мотоциклети. Подскачащите “шкоди”, които се млатят една в друга без жал и чувство за самосъхранение, дават добра представа как би могъл да изглежда автомобилният Апокалипсис. Дори и в касапница като родеокроса обаче съществуват някои съображения за сигурност. Именно заради тях на жълтия герой от снимките било забранено участие в надпреварите. Даже индустриалните количества бира, които обикновено съпътстват надпреварите, не способствали организаторите да позволят на Trabant с V-образен 8-цилиндров двигател да се бори за престиж и слава в калта. Така на някогашната гордост на източногерманската автомобилна промишленост се наложило спешно да се преквалифицира, като замени екстремните черни настилки с дрифт.
Всеки може да се пробва да разбере, като откликне на обявата за продажба, която е публикувана в интернет. Ключовата дума за търсене “TATRABANT” не само ще отведе любопитните до нужната информация, а и до голяма степен обяснява какво всъщност се крие под отровножълтите ламарини (картони?).

Уникатът се продава за смешните 30 000 чешки крони или около $1 500. Димитър Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 By Mainata

    7 0 Отговор
    E..ti grozniq trabant akoshte 300 konq da e mnogo e gaden taka kak sa go napravili vanshno
  • 2 НИК И ЖОРО

    3 0 Отговор
    ДАРАКА
  • 3 monstera

    3 0 Отговор
    :D :D :D :D gulpasi
  • 4 atanas

    0 0 Отговор
    moga samo da kaja che sum fen na trabant i ako imah parite bih si go vzel pozdravi :)
  • 5 Deni

    2 0 Отговор
    БАРУТНИК!!!