Last news in Fakti

25 Октомври, 2008 12:09 1 814 1

Lamborghini Countach

  • lamborghini countach-
  • countach

По света сигурно има много майстори любители, които се смятат за най-вманиачените автомобилни ентусиасти. Малцина обаче могат да се опрат на Кен Имхоф по твърдоглавие, упоритост и... недалновидност. Американецът прекарва десет години от живота си, за да сбъдне мечтата да има собствено Lamborghini Countach. Дотук нищо ново - хиляди влагат и последната си свободна минута в работа над реплики от готови комплекти. Имхоф обаче не просто си поръчва кит-кар. Той държи да изработи всичко сам, на ръка. Най-забележителното в историята на Countach-а му обаче е финалът є. Кен успява да построи колата, но понеже няма свободен гараж, работи в мазето си. Така в един прекрасен момент се оказва, че разполага с готово Lambo, което просто няма как да подкара.

Имхоф се заразява от бацила Countach, след като гледа филма Cannonball Run. Сдобива се по неясен начин със заводските спецификации на колата и изработва дървен макет с точните є размери. По него след стотици хиляди часове къртовски труд и помощта единствено на т.нар. английско колело успява да изкове от алуминиеви листове всички панели за каросерията. Монтира ги на пространствена рама от стоманени профили по собствен проект. Останалото взема от американски автомобили. Ходовата част е заимствана от Corvette. Двигателят е Boss 351, но с разпилени цилиндри и увечилен до 6 179 см3 работен обем, в резултат на което мощността достига 515 к.с. Олхаждат го два радиатора Howe, а отгоре се кипрят карбуратори Webber. Скоростната кутия е петстепенна ZF-25. Спирачките са направени по поръчка, за да паснат на 16-цоловите колела. Интериорът също е изработен на ръка от алуминий. Кен е облицовал арматурното табло с кожа и е монтирал седалки Momo с петточкови колани. Воланът има механизъм за бърз демонтаж.

Резултатът надминава и най-смелите представи какво може да се роди в подземна работилница от ръцете на сам човек, който няма професионален опит. Такъв шедьовър обаче не заслужава да стои затворен в мазе и Имхоф прибягва до крути мерки, за да го освободи от зандана. Наема строителна бригада, която изкопава дъблок ров от едната страна на къщата му и разрушава стената на зимника. Автомобилът е поставен на дървена рамка и с помощта на багер е издърпан по импровизираната земна рампа. Шапки долу!

Димитър Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хулиган

    4 0 Отговор
    НАДЯВЯМ СЕ ДА СИ ГО КАРА БЕЗАВАРИЙНО !!!