Last news in Fakti

24 Август, 2017 07:15 2 999 5

Електрически хиперавтомобил от Ariel

  • ariel
Електрически хиперавтомобил от Ariel - 1

Тук естествено, не става въпрос за популярния прах за пране, а за една малка английска автомобилна компания, която умее да създава идиотски бързи спортни машини. Atom и Nomad са достатъчно известни имена на повечето от вас, но след няколко години ще се появи още едно - "The What" или поне това засега е кодовото му название.

Характеристиките са прости - 1180 конски сили и 1800 нютонметра при версията със задвижване на четирите колела и 590 конски сили и 900 нютонметра при задно задвижване. Това се трансферира в ускорение от 0 до 100 за само 2.4 секунди, до 161 за 3.8 секунди, а до 241 или 150 мили за само 7.8 секунди. Като електрически автомобил обаче, максималната му скорост е само 257 км/ч. Сцеплението ще идва от огромни гуми за този предполагаемо много лек автомобил - 265/30 R20 отпред и 325/30 R21 отзад, като джантите ще са два вида - алуминиеви и карбонови.

Интересното е, че той ще има малък турбинен двигател с мощност от 35 киловата, който ще удължава пробега. Опцията за батерии ще бъде между 42 kWh и 56 kWh, но пробегът все още не е означен. Конструкцията ще бъде комбинация от тръбна стоманена конструкция с алуминиев кокпит, а външните панели ще бъдат от въглеродни влакна. Автомобилът ще бъде представен през 2019-та, а производството му ще започне в началото на 2020-та година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 taka li

    15 4 Отговор
    Че те от Тесла правят седани с такива показатели сериѝно от няколко години вече
  • 2 Фен на прането

    10 3 Отговор
    Ще го има и на капсули нали ?
  • 3 Бръмчо

    3 3 Отговор
    Ееее....па язе ше си купим тогава една такава малка бричка, дето да моем си брицам с нея по масата в кухнята, ей тъй...да дразним дзверо докат прай салатата и ми мрънкя на тиквето!
  • 4 незнайко

    4 3 Отговор
    Какви са тези радиатори, какво е това чудо ? Нали нямаше да има масла и антифриз ? Това не е истинска електрическа кола !!!

    Коментиран от #5

  • 5 Даскал Тотю

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Еййй ама прочети статията първо де! Бърза нашия да драсне келявия си коментар..
    Туй, чичовото, е "електромобил с удължен пробег" т.е. има малък генератор, който си мърка на едни обороти и изкарва 5-пъти повече от един двигател. Като Chevrolet Volt, Opel Ampera и BMW i3 REX, с тая разлика, че при първите две генераторът си е пълнометражен четирицилиндров двигател отпред и го влачиш като чувал с картофи всеки ден в града, за да ходиш до морето и на вилата 10 пъти в годината...