Last news in Fakti

31 Януари, 2009 11:47 3 328 2

Renntech Mercedes-Benz SLR McLaren 777

  • renntech-
  • mercedes-benz-
  • mclaren-
  • slr-
  • mercedes-benz slr mclaren

Преди точно двайсет години Хармут Фейл основава във Флорида ателието Renntech. За този период то се превърна в една от най-популярните фирми зад Океана, занимаваща се с доработка предимно на автомобили с трилъчева звезда на предния капак. Сега от компанията са решили да отпразнуват този юбилей с доста голям размах. Идеята, зародила се още преди година, е да бъде създаден най-мощният вариант на суперкара Mercedes-Benz SLR McLaren.

Под сериозно изменения външен вид на автомобила ще се крие заводският компресорен V-образен осемцилиндров мотор с обем от 5.4 литра. Мощността му обаче може да се разбере от моделното обозначение на тунингования суперкар - 777 к.с. Такова постижение досега не е успявал да направи никой - нито щутгартските специалисти, нито многобройните тунинг ателиета, дръзнали да “пипат” иконата SLR. Прибавените 151 к.с. ще станат реалност след изключително прецизна пренастройка на електронния блок. Няма да се размине и без сериозна оптимизация на цялата ауспухна система. Още един от скритите козове на тунинг инженерите ще бъде изработката и монтирането на нова охладителна система, отговаряща на нарасналите нужди на агрегата. Ще има и още куп доработки, но тях компанията пази в тайна. Наред с вътрешните изменения ще се наложи и интегриране на нов екстериорен кит, който освен визуален ефект ще има и основна роля в подобрената аеродинамика. Още една промяна ще бъде наличието на самоблокиращ диференциал, като инженерите от Renntech се спират на японски такъв, дело на фирмата OS Giken. Картинката ще завършва с използването на високоскоростни и естествено супер нископрофилни гуми Nitto NT05. Интересното е обаче, че максималната скорост на модификацията 777 ще бъде по-висока от тази на стандартната версия с едва 2 км/ч. От ателието изтъкват факта, че заради по-голямата сила на притискане, породена от огромното антикрило, скоростта няма да се увеличи съществено. Все пак тя не е никак ниска - 336 км/ч.

Очертава се доработеният от Renntech Mercedes-Benz SLR McLaren 777 да се превърне в уникат. От него ще бъдат изработени само 20 бройки. Богатите любители на екзотиката ще трябва обаче да предоставят на компанията клиентски SLR.

Радослав Славчев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mercedes

    14 0 Отговор
    Този път ще пиша до Дядо Мраз.
  • 2 BENZ

    10 0 Отговор
    Пиши и за мене брат :)