Last news in Fakti

13 Април, 2018 10:43 3 101 12

Евтиният джип на Tesla ще се прави в Китай

  • tesla-
  • model y

Американският производител на електромобили Tesla изпитва сериозни затруднения с производството на бюджетния модел 3, но въпреки това продължава с плановете за производство на нови евтини автомобили.

Сега на дневен ред е кросоувърът Model Y, за който вече се знае датата на старт на производството му. Това би следвало да се случи през ноември 2019 година. Според информация на Reuters, производството на новия модел ще започне във Фримонт, Калифорния.

По-любопитното обаче е, че впоследствие Мъск има намерение да пристъпи към масово производство на модела в Китай. Ще припомним, че освен Tesla Model Y, компанията се подготвя за производство на пикап, който ще е сходен по размери с Ford F-150.

Model Y ще бъде построен на базата на Tesla Model 3 и по предварителна информация базовият Model Y ще струва по-малко от $40 000. Базовата версия ще получи акумулаторен блок с капацитет 60 кВтч и ще може да изминава по 350 км с едно зареждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 7 Отговор
    Чудя се, тоя може ли да направи нещо сам въобще?
    Риторичен въпрос.

    Коментиран от #12

  • 2 42432243

    9 2 Отговор
    Ще се прави само ако китайците им разрешат, че малко се затягат нещата :)
  • 3 гост

    10 3 Отговор
    Китай е пазар, който в момента търпи революция и силно се насочва към електрическите коли чрез държавна политика. Прогнозираните продажби там са колкото всички останали пазари, естественно, че ще произвежда на местно ниво, а няма да плащат огромни мита. Всички други европейски производители го правят. Тесла оборудват завод в Тилбург, Холандия за Гигафабриката им се борят няколко страни с оферти. Модел 3 е най-продаваната електрическа кола в САЩ за 2018 и собственниците са доволни, макар и колите да имат детски болести.

    Коментиран от #7

  • 4 Julio

    3 1 Отговор
    По 2 хил. долара на череп и ще почакате 30-на години... Че еко-био-веган-камионите са с предимство....
  • 5 Jack Bauer

    3 1 Отговор
    А въобще нещо остана ли да се произвежда в Америка или там само се продава, а в Китай се произвежда ?!
  • 6 Абе чукча

    3 1 Отговор
    Чукча писател не читател!

    Според информация на Reuters, производството на новия модел ще започне във Фримонт, Калифорния.

    По-любопитното обаче е, че впоследствие Мъск има намерение да пристъпи към масово производство на модела в Китай.



    Догодина в Щатите, а през 2022 година в Китай, за китайският пазар, какво не ти е ясно.
  • 7 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Мълчи, папагал такъв!

    Коментиран от #8

  • 8 Супер електрик

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Антиелектрика":

    Я ходи да скачаш на въже в парка!Всеки път в статия за Тесла идваш и започваш да повръщаш.Разбрахме,че не харесваш електрички и Тесла точно.Твоите глупави локумени,бачкаторски,скъсаняшки мнения нас не ни засягат,Г-н панелен блок и заплата 700лв.ОК.Ходи си търси гуми 7-ма употреба,че трябва да сменяш зимните и да заредиш на Марешки Газ там е по-тънко!

    Коментиран от #10

  • 9 Фич

    0 0 Отговор
    А седеше до Тръмп когато викаше USA. Не издържа. Китай е качество без пари. САЩ е Третия свят на цените на Първия. Apple отдавна го разбраха. Всички I-phone са китайски.
  • 10 Мартин

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Супер електрик":

    Ти нищо каза ли или пак си попръцкваш изтърканите стари лафове, за които никой не го е грижа. Никой няма да убедиш в правотата си като повтаряш като папагал цитатите на оня мошеник-фантазьор Илън и слбоумните Тесла фенове, които му се връзват безусловно на оралната диария. Понеже коефициента им на интелигентност не надвишава абсолютната стойност на стайната температура по Целзий. Ти от кои си сам си направи сметката. Умирам от смях да слушам тирадите на онзи хомосексуалист Бен от "тесланомикс" дето си измисля какви ли не глупости, фалшифицира статистики, числа и фанатично разпростарянява масова дезинформация за Тесла из интернет, за да накара чичо Илън да изглежда по-малко некомпетентен. Пълен цирк. И ние в БГ интернет пространството си имаме един такъв електро "месия". Мани, мани. Вземи гледай това, за тебе е направено това видео, слушай малко чичо Рич какво приказва:

    https://www.youtube.com/watch?v=oltaw6dxPRE

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Аз се чудя защо журналистите започнаха да списват толкова провокативно и невярно статиите? Смениха собственника ли, какво стана? Ако заглавието е вярно, то Тесла ще произвежда само в Китай, а не, че на по-късен етап ще сглабя коли там.