Last news in Fakti

25 Април, 2018 11:58 12 689 16

Къде изчезна Nissan Patrol?

  • nissan-
  • patrol
Къде изчезна Nissan Patrol? - 1

Спомняте ли си истинският всъдеход Nissan Patrol? Този автомобил е един от "последните мохикани", които все още се произвеждат, но за съжаление продажбите му в Европа и у нас са спрени. Питате се: Защо?

От марката заявяват, че не се търсят подобни високопроходими автомобили в Европа. Може и така да е, но според нас и предвид нашите условия, един такъв Patrol би имал съвсем нелоши продажби.

Къде изчезна Nissan Patrol?

Особено ако се пусне на прилична цена и се поосвежи леко в съответствие с нормите за безопасност и екология. В ОАЕ например Patrol се продава като нов и до ден-днешен. Става дума за генерацията, която арабите познават като Patrol Safari.

Там големият Patrol се продава за около 30 000 евро, при това с най-високо оборудване. У нас за 60 000 лв. се продават компактни кросоувъри от далеч по-непремиум марки. А Patrol е всъдеход с по-малко блясък, но с огромни възможности.

Къде изчезна Nissan Patrol?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зомби килър

    26 5 Отговор
    Тази генерация патрол е построена на базата на ЛК200,възможно е да има споразумение между Нисан и Тойота за разпределение на пазарите.Представете си че писнат патрола за 60-70к,а аналогичният ЛК200 се продава за 160-170к,ако се замислите има логика.

    Коментиран от #10

  • 2 Дидо

    36 3 Отговор
    В Скандинавските страни и Русия е пълно с Патроли.

    Коментиран от #15

  • 3 Суйо

    14 3 Отговор
    Къде "да се пусне"? На пазара втора ръка, нов внос? Те маркетинга много добре са направили преценка. За Европа - Кашкай. "ЧЕЗ" и те имат маркетинг, и "ЕОН" имат, и "Грейт Уолл" имат.
  • 4 Никой

    27 17 Отговор
    Защото в Европа не се търсят такива големи камиони с 30 на 100 разход. Нито имаме пустини да изкачваме, нито големи широки пътища и градове, нито кладенци за петрол в дворовете. Съвсем просто е. Хората в Европа търсят компактни коли, които да имат малко по-висока стъпка за градските бордюри, без лошото пътно поведение, разход и динамика на истинския джип. И без това, който иска да ходи да си го дере и троши в гората, на вторичния пазар има много по-добри сделки от тази морално остаряла машина. Такива коли все още се продават в Америка и ЮАЕ, просто защото там работи и е на място.
  • 5 Не е изчезнал никъде

    23 2 Отговор
    Не е изчезнал никъде. Роднина си купи чисто нов само преди няколко месеца. Работата му изисква да кара по черни кални пътища и Прадо-то постоянно закъсваше.
  • 6 асд1

    0 7 Отговор
    на иврупейския пазар нигу прудаат вечи тъйли штоту штял даси купуам идин
  • 7 Дългият

    12 2 Отговор
    Редно е да има предлагане пък който иска да си купи...дори и да се чака по дълго време.През 92 карах Патрол...голем звер си е...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Не е баш така

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "ATZ":

    Не четете цялата информация - такива автомобили са за продажба за страни извън ЕС, за съжаление, разбира се. Проблемът е в липса на адекватен Euro стандарт. За автомобили, произведени след 2016-та година, сертификатът трябва да е E6. Иначе има далеч по-изгодни оферти на същите автомобили по бахрейнските, SA сайтове и от Близкия изток. Ходил съм до Технотест, но ми казаха, че няма шанс да регистрирам това чудо.
  • 10 ааааа

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "зомби килър":

    Тази глупост пък откъде я измисли. ЛК200 няма нищо общо с който и да е модел Патрол. Патрола е класи над ЛК.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 зомби килър

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "ааааа":

    Разработката на един нов автомовил струва стотици милиони,дори мииард,честа практика е автомобилните компании да използват общи платформи което спестява огромни суми,този патрол излезе почти заедно с ЛК200,дори силуета му е почти идентичен с тойотата,няма да хабя повече мастило да ти обяснявам,а това кой е по добър е друг въпрос.
  • 12 Veso.D

    3 0 Отговор
    Ще ходим на изток да покараме.А 1988г Нисан и Тойота създават машините за воените ,а 2.8 Д за европа.Който иска намира.Пазара казва кой се кодира.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Йух

    3 3 Отговор
    Мноо грозен баа, ни стаа зъ гъзъриъ.
  • 15 Ай сиктир

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дидо":

    В Исландия не го предлагаме. Дори Мурано и Патфайдър няма. Единственото камионообразно е Наварата, а големия SUV е X-trail, както в България и Европа. Инче имам двама колеги които карат патрули качени на 38 инчови гуми.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.