Last news in Fakti

30 Април, 2018 10:23 8 380 4

Взеха книжката на водач на автономна Tesla

  • tesla-
  • model s-
  • автопилот
Взеха книжката на водач на автономна Tesla - 1

Жителят на Великобритания Бхавеш Пател беше сниман в своята Tesla Model S, пуснал автомобила в автономен режим и седнал на пасажерската седалка отпред. Властите на Острова признаха Пател за виновен, като обвинението е за опасно шофиране.

Съдът в град Сент Олбанс лиши Пател от свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство за срок от 18 месеца. Освен това виновникът е наказан и със 100 часа общественополезен труд, както и с глоба от 1 800 паунда, с която ще бъдат покрити разноските по делото.

Според съда, Пател е поставил в опасност и своя, и животът на другите участници в движението. Пател се призна за виновен и каза, че постъпката му била глупава, но отбеляза още, че автомобилът му не може да прави нищо особено в автономен режим. Ще припомним, че Tesla предлага своя автопилот, като спомагателна система и с изричното условие водачът да не изпуска волана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижся

    28 3 Отговор
    къф идиот трябва да си...
  • 2 bmw

    31 6 Отговор
    Собственик на тесла , какъв може.Пълен идиот.
  • 3 гост

    24 2 Отговор
    Това е любителски запис и на негова база е осъден. У нас не признават дори видеорегистраторите за доказателство в съда. И ето, без да има причинена катастрофа или щети, отнемане на книжка, глоба и покрива съдебните дела както и общественополезен труд. У нас убийците на пътя, катастрофиралите в патрулни автомобили и ранили полицаи и други хора получават максимум условна, което е посмешище и напълно игнориране на разума.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.