Last news in Fakti

2 Май, 2018 16:48 5 558 4

Нови слухове за Porsche 928

  • porsche-
  • 928-
  • panamera

Panamera поема успешно функциите на гранд турър в гамата на Porsche, но няма как да мине за купе. Слухове за двуврата версия на модела циркулират отдавна, но напоследък все по-усилено се говори, че за целта в Цуфенхаузен са решили да върнат към живот един позабравен индекс - 928.

Porsche 928 излиза през 1978 г. с идеята да замени 911. Луксозното GT има коренно различна компоновка с осемцилиндров двигател отпред, дизайн от Волфганг Мьобиус и доста спорен имидж на сутеньорски блян. До 1995 г. са произведени малко над 61 000 бройки, след което нишата е овакантена.

Възроденото 928 ще ползва както технологичната база на Panamera, така и много дизайнерски елементи от флагмана на Porsche. По последна информация от компанията моделът ще бъде показан догодина, а серийното производство може да започне през 2020-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижся

    4 2 Отговор
    вече с новите технологии всичко е възможно да се постигне - тука става въпрос за тотално различни производствени скорости ама проблема е, че потребителя не може да се справя с тия скорости - особенно в БГ
  • 2 лол

    3 1 Отговор
    На снимката прилича на Панамера, само че малък седан Панамера :)
  • 3 Random

    1 5 Отговор
    Кофтито на 928 е че двигателят е с Алусил.
  • 4 Путин Властелин

    4 6 Отговор
    Прилича на спортната Лада Гранта.