Last news in Fakti

17 Май, 2018 15:15 14 836 50

От 0 до 308 км/ч с BMW M5 F90 (ВИДЕО)

  • bmw-
  • 5er-
  • m5-
  • f90-
  • ускорение

Холандският YouTube-канал публикува видео с ускорението на новото BMW M5 от място до максималната скорост. Баварският суперседан от клипа е снабден с опционалния M Driver’s Package, в който ограничителят на скоростта сработва при 305 вместо при достигането на 250 км/ч.

600-те конски сили на 4.4-литровия V8 с два турбокомпресора изстрелват M5 F90 до 300 км/ч за 32.5 сек. След още три секунди електрониката се намесва, но се вижда ясно, че колата определено може и повече, без дори да е най-бързата модификация в каталога на модела.

Версията Competition ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.3 сек., с една десета по-бързо от стандартната M-петица, а от 0 до 200 - за 10.8 (- 0.3 сек.). От BMW не съобщават колко трае спринтът до 300 км/ч, но това надали ще остане тайна дълго време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bmw

    24 5 Отговор
    Хайде почвайте да ядете!
  • 2 Антон

    16 8 Отговор
    Сега очаквам всички хейтърчета с премиум брак на средна възраст около 15 год. да обясняват колко са спрели и чупливи новите коли в т.ч. и бмв и най-вече м5
  • 3 БатП

    6 4 Отговор
    Бе да, ама колко винкел може да се събере в нея?
  • 4 Charger

    8 32 Отговор
    За тези пари ще имаш две по бързи коли от това еднакво изглеждащо недоразумение.

    Коментиран от #5, #7, #21

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 среднощен

    7 9 Отговор
    Далече е от Opel Astrata засечена в Белгия с двойно по-висока скорост!?
  • 7 Антон

    26 4 Отговор

    До коментар #4 от "Charger":

    Би ли ми казал кои са тези две по -бързи коли, които мога да си купя за такива пари.
    За справка базово м5 е 230 Хил.лв. ново, с доволно екстри е 300 Хил.лв.
    Ама не ми говори за някакви тунинговани гробници направени да издържат 2 старта на 400 м. и после 3 седмици на ремонт, които дори ще ги спрат от движение ако излезнат на пътя.
    А ми кажи за нови коли в гаранция .........и то чак пък две, защото не е като да не съм карал спортни коли

    Коментиран от #8

  • 8 Ggg

    9 15 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Gtr... не че го предпочитам пред М-ката

    Коментиран от #10

  • 9 Трифон

    33 7 Отговор
    Не мога да разбера нещо, но явно на българина му е куха главата. Излиза модел 2018 година. Водещ производител какъвто е БМВ с един от най-спортните си модели М5... и веднага се пръкват една сурия празноглавци да ми обясняват как ГТР еди какво си...
    Жал ми е за вас колко сте некомпетентни. Грам идея си нямате от иновативност, изработка, качество, пазарен сегмент, традиции..
    Само с гледане на клипчета не става, когато похарчите някой лев и експлоатирате един продукт тогава може малко от малко да ви се запълни кухото между ушите!
  • 10 Антон

    25 5 Отговор

    До коментар #8 от "Ggg":

    Едната ми кола е точно гтр , 2017.
    Не знам дали е по-бърза от емката, но недей да мислиш че е някакъв свръх автомобил, емката не е за подценяване никак! И като имаш впредвид че БМВ-то е е луксозен седан в който 4 човека с е возят спокойно.....
    Почти съм убеден че ако двата автомобила се движат един до друг спокойно с 50 -60 км/ч , така както си караш нормално, не да ги държиш в обороти , а там според преценката на автоматика, / на Нисана това е 6 предавка/ и дадете газ, то БМВ-то ще излезе много напред, и после ходи го гони, като имате сходна динамика и коне.

    Коментиран от #36

  • 11 копеле

    23 2 Отговор
    Много обичам Мерцедес-ите (AMG) заради интериор-екстериор и не само, ноооо трябва да призная и то с лекота че BMW (след 2016) е голяма работа, така че - почитания

    Коментиран от #13

  • 12 Ььььььь

    5 5 Отговор
    И после ще те гледат само на снимката на никролога...
  • 13 CL500

    6 15 Отговор

    До коментар #11 от "копеле":

    Продължавай да си обичаш Мерцовете. Последната AMG Е63S късаше последната М5 и от място, и от летящ старт, и за спиране. Сега тази нова М5 с компетишън пакета ще да е по-бърза предполагам, но ... докато излезе следващата наточена Е-класа (то и сега по заводски данни предната Е-класа я дават до 100 за 3.4 сек, а тази най-нова М5 за 3.3 сек, така че и сега разликата е минимална, зависи от водача. А за над 200 км/час Мерцовете почти винаги бият, заради въртящия си момент в големите обороти...

    Коментиран от #14

  • 14 Дискретен герой

    16 7 Отговор

    До коментар #13 от "CL500":

    https://youtu.be/upQkS4Si0UE
    Бият Мерцедесите, но в мечтите ти!!
    Май нещо понатупаха Е класата струва ми се, при това не е компетишън пакет М-ката.
    НО, тези минимални разлики в ускорение или спирачен път са толкова малки, че обикновен шофьор в градски условия знаеш ли кога ще му направят впечатление и усети, НИКОГА!! Освен ако не си решил да ги караш единствено за драг, а точно теб виждам те като обикновен семкар по трибуните на такива състезания и нищо повече!
    BTW хората с пари купуват ги тези свърх луксозни и мощни седани да се забавляват и да им се наслаждават, не ги вълнуват тези 20см спирачен път в полза на една от колите...

    Коментиран от #15, #16

  • 15 CL500

    7 15 Отговор

    До коментар #14 от "Дискретен герой":

    хахаха, днес си гледах поне няколко драг теста на AMG E63S и М5. И навсякъде на драг, Мерца биеше. Така, че не е в мечтите ми, разбираш ли.
    Но за друго си прав - обикновеният шофьор, а и не на писта никога не би могъл да достигне лимита на коя да е кола. Затова прословутото остро поведение на М-ките предпочитам за заменя с едно АМГ, защото хем върви, мноого повече, отколкото имаш гащи да настъпиш, а и вътре е класа над БМВ. БМВ са с най-нескопосания интериор и материали от немските премиуми, както и возия.
    А за Мерц - ами има и за всеки по нещо. Ако искаш още по-спортен, вземаш ГТ-Р, а доколко са добри - ами виж цените как се движат, виж и кои по-бързо се обезценяват...

    Коментиран от #17, #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дискретен герой

    10 3 Отговор

    До коментар #15 от "CL500":

    Вярвай си, нямам против...
  • 18 До CL500

    5 8 Отговор
    Стига са филмира е смешник
  • 19 M5 F90

    3 2 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=X6_DdHgwWnA 12:35 Много вървят тез ГТ-Ри :D

    Коментиран от #20

  • 20 Антон

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "M5 F90":

    Интересно.
    Единия път със сигурност се видя как пред гтр имаше кола и човека намалява, в резултат на което остава метри назад.
    Естествено това по никаквъ начин не умаловажава качествата на емката.
    За мен единствения недосатък на гтр е това че вътре в салона много ясно се усеща как концепцията на колата е от преди 10 год., въпреки лекия фейслифт на броните и увеличение на мощността. Плюса е цената му.
    Всеки да си кара каквото му е на сърце.
  • 21 АБВ

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Charger":

    И като доиде ЗАВОЯ "що ше чиниш ти зимъска....с този краварски варел....сигурно е с ресори...и карбуратор.....СМЯХ......сега сериозно BMW една от малкото серийни без да броим НЕсерийните с баланс 50/50.В завой е НЕПОБЕДИМА....А ТВОИТЕ ХАМЕРИКАНСКИ ВАЕЛИ И 2000КС ДА СА ДОИДЕ ЛИ ГЕВРЕКА ...ЧАО
  • 22 onq s konq

    5 0 Отговор
    Ма как бяга Бмветооо...!
  • 23 CL500

    0 7 Отговор
    Вижте тук на драг как Мерц ГТ-Р (САМО СЪС ЗАДНО) бие на драг Нисмо ГТР и то последния:
    https://www.youtube.com/watch?v=NMNXRvxeRfk

    А сега тук и на писта и то с 2 секунди!!! Бие дори и последното Ауди Р8 + и т.н.
    https://www.youtube.com/watch?v=ff-2XCdy93A
    Американците хич да не е бая хвалят Мерц-а за супер спортното и остро управление и усещане. А какво остава за БМВ, които нямат подобни спортни модели, а само ежедневните тежки купета ...

    Коментиран от #28

  • 24 Живко Абрашев

    6 3 Отговор
    Ако говорим за лукс и надежднос на автомобила, това е Мерцедес. Ако говорим за забавлението от управлението, това е БМВ. А става ли дума за сигурност в завои и проходимост, това е Ауди.
    Всеки от трите бранда се е специализирал в своята си сфера и си държи на статуквото. За това БМВ и Ауди нямат ванове и камиони. Както мерц и ауди нямат Мотоциклети. Не виждам защо са тези безсмислени сравнения тук. След като никой от коментиращите няма финансова възможност да си купи такъв автомобил чисто нов и да го кара на лимита му. Едва ли някой от вас ще плати 300+ хиляди да си прави драг състезания... за тази цел си има стари кошници дет се тунингиват и не струват по 3 апартамента. Пример е Сирокото нашето. Това е кола за драг. Премиумите за това са премиуми, за да се наслаждаваш на карането а не да правиш простотии с тях
  • 25 БатП

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "CL500":

    Приятел, за да не се излагаш още, нека те светна. E63S следва да бъде сравнявана с М5 Competition, който още не е излезнал. Обикновената М5 мачка E63. Не виждам смисъл да се опитваш да храниш нито БМВ, нито да възхваляващ Мерцедес, като не си карал нова кола от някоя от двете марки.
  • 26 Цар Навуходоносор

    2 2 Отговор
    Чисто информативно, това не е ли купето G30, тъй като така се води новото поколение 5er. Защо е записано като F90, някой да разясни?

    Коментиран от #30, #37

  • 27 kick

    5 5 Отговор
    Сега като излезе Джулиата с 640к.с и немците пак шса чудят как да стоят на челна стойка...

    Коментиран от #29

  • 28 Вихъра

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "CL500":

    Няма да се правя на специалист, само ще ти кажа нещо(да си го научиш за домашно) за последното което си написал относно теглото. Мерцедес нямат съпоставим модел с БМВ който да е по лек! Сравни моделите във всеки един клас, като обем да двигател, задвижване, трансмисия и ще видиш как БМВ тата са с 50-100 кг по леки!
    Наизуст недей да говориш, смешно е.

    Коментиран от #31

  • 29 Тошко

    6 4 Отговор

    До коментар #27 от "kick":

    Не се насъсквай много мойто момче. Алфи, малфи не важат тука. Пий една студена вода и по-спокойно!
  • 30 Радко

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Цар Навуходоносор":

    И аз си мисля, че е G30, с F започва обозначението на предния модел.
  • 31 CL500

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "Вихъра":

    Говоря ти за модел на БМВ, само и единствено спортно насочен, съпоставим с ГТ-Р на Мерцедес. Ако прочетеш какво точно съм писал, ще видиш, че точно това казвам. Кой подобен модел на БМВ с голям двигател, 8-ак е по-лек? По-леко с само 60-на кг е спортната 3-та серия, но с почти двойно по-малък двигател и нямащ как да се сравнява като характеристики с ГТ-Р! А М5 е вече с около 200 кг по-тежък. Кажи ми кой е модела на БМВ в тази лига (мисля, че няма смисъл да говорим за малките градски роудстърчета). Ами защо като сейфти кар на Мото ГП БМВ-то си е просто спортен седан? Отговори си сам.
    И колкото да не е приятно на някои, в последните години Мерц изкараха изключителни модели, вкл. и супер спортисти, тая година ще излиза и спортния хибрид и т.н. Сега се насочват и към Формула Е от 2019-а, след 5-6 години очаквам и там да доминират, както във Ф1, което ще изкара и уникални АМГ хибриди съвсем скоро...

    Коментиран от #32

  • 32 Вихъра

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "CL500":

    БМВ такъв модел не произвежда, съпоставим с AMG GT-R. Малко отиваме към гатанки, но към днешна дата мога да ти кажа това
    М5 2018 1855 кг
    Е63S 4matic 2018 2047 кг
    Не знам дали можеш да си представиш какъв труд са положили от БМВ спортно подразделение да постигнат такова тегло за V8 4x4, без компромис с качеството, защото колата е препълнена с екстри.
    Поразрови се сега да видиш колко тежи една базова E350d 4matic???

    Коментиран от #33

  • 33 CL500

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Вихъра":

    Лека-полека ще си дойдем на думата, ама отде я изкара тая маса на Е63Ес АМГ, 4-Матик+, не знам :-) Ти я напрай по-тежка от моя ЦЛ, нищо, че е 4х4, но е с по-малък двигател и по-малко купе, както, предполагам и няма толкова шумоизолации, като моята.
    Та така, де, тая Е63 Ес, АМГ я дават 1880 кг, виж тук:
    https://www.auto-data.net/bg/mercedes-benz-e-class-w213-e-63-s-amg-v8-612hp-4matic-g-tronic-29924

    А последното М5 от 2018-а, дето е 625 коне, 4х4 с компетишън пакета е 1865 кг. Виж тук:
    https://www.auto-data.net/bg/bmw-m5-f90-competition-4.4-v8-625hp-xdrive-steptronic-33126

    Значи става дума за едни 15 кг. по-малко за най-най-последния М5 :-) :-) :-) спрямо аналогичната Е 63 Ес АМГ

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Вихъра

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "CL500":

    Може и така да е, източници много в интернет.
    За съжаление в момента инвестирам в други неща, но и на колите ще им дойде времето.
  • 36 ALfer

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    А, другата :-)
  • 37 БатП

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Цар Навуходоносор":

    От известно време БМВ дават различен заводски индекс на М моделите. Мисля, че първо на последната 3ка го направиха.
  • 38 бмв

    3 6 Отговор
    CL500 Карай си кенефа наречен мерцедес и не обсъждай истинските коли.Вероятно си пенсионер или таксиджия щом караш мерцедес.И къде видя че амг с е по-бърз като цифрите говорят съвсем друго.БМВ Е КОЛАТА НИЩО ДРУГО.

    Коментиран от #39

  • 39 CL500

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "бмв":

    Щом казваш...
    Кой цифри те интересуват? В предните постове съм дал достатъчно линкове, вкл. и нагледни, ама нали твоето мозъче е промито, няма спасение!
    Ако искам истински спортна кола, БМВ няма да е избора в никакъв случай. Просто, защото тя не е спортна, крайно време е да го проумеете. Тоя Мерц ГТ-Р се доближава, ама и той не е Порше ГТ2 РС примерно. Ако искам луксозна кола със спортен характер си вземам Мерц АМГ, защото БМВ не е достатъчно луксозно! Ако искам спортна кола си вземам Порше, Ламбо, Ферари и т.н. Тъй, че твоето БМВ не ми се вписва никъде!
    И, ако се чудиш, да мога да си позволя да купя едно ново примерно Ферари, ама не съм луд да си давам половината пари за ламарини ...
    А ти си карай измисленото БМВ и си въобразявай, че са топ ъф дъ топ (нищо, че, както вече ти казах и показах, последните Мерц не са по-лоши спортисти, а напротив ..., понаказаха ги малко напоследък, хахха)...
  • 40 бмв

    1 6 Отговор
    хахах пич кви ферарита говориш.Сигурно караш 20 годишно рено.То пак ще е по-добре от мерцедеса.Поне е по-евтино.Те така ли иначе са еднакви.И какво са наказали който си е купил мерц сее отказал от марката.Някой като теб само ги харесват ,защото са чули от баща си "мерцедес и всичко останало" хаха.

    Коментиран от #41

  • 41 CL500

    2 4 Отговор

    До коментар #40 от "бмв":

    Чул си, ама не си разбрал! Приказката е, че който веднъж се е качил в Мерцедес, не иска и да чува за друга кола! ;-)
    И за какви Рена ми говориш, колата ми е дето съм я писал - 10 годишен ЦЛ 500, защото както казах няма смисъл да давам големи суми (над 60 хил. ) за ламарини. И за Ферарито примерно, си е точно така, нито работя в Бг, нито смятам да плащам една камара пари за .. кола, вместо нещо, което ще ми носи доходи. Да не съм пил газ да си дам половината пари, да си взема ново Ферари, хахха, луд съм, луд съм, ама чак пък прост... А и без това ме няма половината време в Бг, как да купиш нещо, което ще стои зачохлено 6 месеца ...
    Ама си вярвай, а аз не предполагам ти каква кола караш, колко стара и т.н., нито къв си, що си, защото няма как да знам. Затова и не коментирам това. Единствено виждам, че си вече с промит мозък на тема БМВ ... това си е диагнозата ти ;-)
  • 42 бмв

    3 1 Отговор
    Ясно ти береш целина в англия.Или не съдиш айсберг в испания.Хаха.

    Коментиран от #44

  • 43 бмв

    4 4 Отговор
    И не си прав харесвам просто коли.Хубави коли.БМВ ,порше , ауди , тойота , хонда и др.Мерцедес го няма в графа хубави коли,защото съм притежавал такава кола и като всеки друг ще кажа ,че е кенеф който има само едно име от СОЦ време и това е.

    Коментиран от #45

  • 44 CL500

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "бмв":

    Всъщност работя за японска компания, старши команден състав ;-) За под 70К евро/год не излизам да работя навън и да ме няма вкъщи, камо ли да се дупя по английските плантации и някакъв неук англичанин да ми е шеф, хаха, ..бал съм го в селяндура. Ама наште, кат чуят чужденец, ако е и западноевропеец, и като, че ли самия Бог виждат. Както и да е....
  • 45 Антон

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "бмв":

    Съгласен съм с тебе.
    В продължение на близо 2 год. карах новия гл /x166/, купен нов от магазина.
    Вервай ми такава бънгия не може друга да съществува. Имам чувство че тези от мерц разчитат на стара слава и нищо друго. Аз тази фирма съм я зачеркнал, колкото и да ми харесват някои от последните им модели.

    Коментиран от #46

  • 46 CL500

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Антон":

    Хем съм съгласен с теб и хем не съм. Как пък си избрал тоя танк ГЛ :-) Всяка марка, вкл. Мерц и БМВ имат сполучливи модели и не толкова такива. Мерц имаха проблеми с електрониката, сега я пооправиха. За БМВ също вече стана пословъчно, колко киснат по сервизите и т.н. То не бяха проблеми с късане на вериги и тем подобни. Истината е, че и двете марки си искат подръжката (мисля, че все пак Мерц са по-надеждни, де).
    Аз не отричам една марка като цяло, която и да е. Просто си изясняваш, какво ти трябва и искаш, и тогава избираш такъв модел. Едната марка може да има много по-сполучлив модел от даден клас, но да издиша в други класове коли и обратно. Затова и аз не харесвам някой спънат Мерц примерно, но и не харесвам грозния за мен и изглеждащ по-евтин и стар интериор на БМВ, както и по-ниския комфорт. За мен луксозна и по-спортна Ес-класа ми е супер, защото съчетава всичко - ЦЛ-а и сега Ес-купето - кеф ти комфорт, кеф ти V8, двуврато купе, комфортен и спортен режим, ниво регулация за нашите прекрасни пътища и т.н., и т.н. А, който си мисли, че малко върви, това 2-тонно купе - ще се изненада приятно, дори да не е АМГ ...
    А специално за надеждността - на моя ГЛ съм сменял само нормалните масла, филтри и накладки, както и една помпа по окачването, че гумената мембрана вече беше остаряла с времето. Нищо друго!
  • 47 CL500

    0 3 Отговор
    ...имам впредвид за моя ЦЛ, разбира се, не ща да чуя за ГЛ :-)
  • 48 тойота

    2 3 Отговор
    Че то интериора на мерцедес е години назад от на бмв.Той дори S клас 2018г няма тъч скриин.Излагация!Да не говоря за смешната инфо система , която изобщо не отговаря за премиум автомобил.
  • 49 иванчо

    5 0 Отговор
    Баща ми имаше ГЛ 500 , честно да ви кажа предпочитам жигули.Същата работа върши ,по-проходимо е,по-евтино и по рядко се разваля( а то се разваля често.Да не говоря за цените за обслужване, данъци,каско и т.н.Трябва ли ви истински джип - тойота това е.Тия мерцедеси ГЛ,МЛ,Г КЛАСА бих ги засилил в някоя стена за нищо не стават освен да изпразват джоба на собственика си.
  • 50 ИЛИКТРИК

    0 0 Отговор
    САМО ТЕСЛА