27 Септември, 2018 10:53 6 156 12

Audi събра над 10 хил. поръчки за e-tron

  • audi-
  • e-tron

Над 10 000 души са поръчали първото едросерийно Audi на ток за по-малко от 10 дни след официалната премиера на e-tron, обяви Лауари Бенаум, шеф на френското поделение на компанията. За сравнение през миналата година само в Европа са продадени повече от 12 600 електрически кросоувъра Tesla Model X.

Производството на e-tron започна на 3 септември в белгийската фабрика на Audi. Първите електромобили ще бъдат доставени на клиентите преди края на годината. Пазарният дебют в Северна Америка предстои в началото на 2019-а, но там не се очаква висок интерес към модела и няма да се складират наличности.

Audi e-tron има два електромотора с обща максимална мощност 300 кВт/408 к.с. и въртящ момент 664 Нм, захранвани от акумулаторен блок с капацитет 95 кВтч, който стига за изминаването на над 400 км с едно зареждане. Електрическият кросоувър ускорява от 0 до 100 за 5.5 секунди и вдига 200 км/ч. Базовата цена в Германия е €79 900, а в Щатите - $74 800 (€63 920).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WarLord

    27 0 Отговор
    И защо в Щатите е по-евтин? Беднички ли са?

    Коментиран от #6

  • 2 Jack Bauer

    21 8 Отговор
    Лично за мен показателя "от 0 до 100 км" няма никакво значение, обръщам най-голямо внимание на "изминато разстояние с едно зареждане" и "време за презареждане". А за момента не са никак впечатляващи, даже не са конкурентни на ДВГ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шансу Имамов

    8 19 Отговор
    Друго си е БМВ-то,върхът отвсякъде.
  • 5 К.К.

    10 0 Отговор
    А в България колко ще струва? 90к€?
  • 6 Schmidt

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "WarLord":

    Разликата е основно от ДДС-то...

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Schmidt":

    Разлика в ДДС добре, но това са 16х.евро на цена от 63х.евро или 25% по-ниска цена, а разликата в ДДС е 11%. Ако се прави в САЩ е разбираемо понеже ЕС налага мита, но обратното не е разбираемо. Сега е интересно дали германците ще видгнат ограничението за субсидията щом вече тяхна кола може да се субсидира. Така те ограничиха Тесла, била скъпа, после Канада направиха същото и всички номера паднаха в съда.

    Коментиран от #8

  • 8 ОБ4

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Провери колко струва форд мустанг в сащ и в българия и ще останеш шокиран от разликата.Около 25х долара в щатите а в българия около 80х.лева

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "ОБ4":

    И аз това казвам. Ако Аудито е произведено в САЩ, както са джиповете на БМВ, и после е импортирано в ЕС тогава е нормално цената в САЩ да е по-ниска. Както твоя пример с Форд, произведеното в САЩ в много по-евтино, защото като дойде в ЕС и се налагат мита, такси и цената набъбва с поне 30%. Не е обичайно обаче кола от ЕС, която е произведена в ЕС, да се експортира в САЩ и да е по-евтина там. Ако планират пройките за САЩ да са местно производство съм съгласен, но не пише така, даже пише, че очакват слабо търсене там.
  • 10 АЛФА Q4

    4 3 Отговор
    ЗАРЕЖЕТЕ ЦЕНАТА
    ВАЖНО ЧЕ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРОЗНО
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Килър

    5 0 Отговор
    Е нали това щеше да е "убиецът на Тесла" ? Какво стана с Кристалните топки на форумните гурута, непризнаващи успехите на Tesla?