Last news in Fakti

13 Ноември, 2018 10:33 4 499 6

Chevrolet Captiva вече е китайски клонинг

  • chevrolet-
  • captiva-
  • gm-
  • baojun 530-
  • saic
Chevrolet Captiva вече е китайски клонинг - 1

Кросоувърът Chevrolet Captiva, който преди GM да напусне Европа, се продаваше и у нас, при това с приличен успех, се сдоби с второ поколение. Премиерата на новата генерация се състоя на треторазреден автосалон в Богота, но по-интересното е, че новата Captiva се оказа китайски клонинг.

Работата е в това, че под названието Captiva вече ще се продава китайският кросоувър Baojun 530. Колата се различава основно по емблемата на Chevrolet на радиаторната решетка. Всъщност марката Baojun за General Motors съвсем не е чужда.

Chevrolet Captiva вече е китайски клонинг
Новият Chevrolet Captiva

Това е съвместно предприятие на китайската компания SAIC и General Motors, произвеждаща евтини автомобили на базата на GM-ски платформи, възли и агрегати. Иначе, в сравнение с предишното поколение новата Captiva е съвсем малко по-голяма (+18 мм.), а салонът може да е както с пет, така и със седем места.

Двигателят е бензинов, четирицилиндров с турбокомпресор и с работен обем от 1.5 литра. Мощността му е 147 конски сили. За азиатските пазари ще се предлага и 1.8-литров атмосферен мотор. Скоростните кутии са механична и роботизирана с два съединителя, а предаването е само на предния мост.

Chevrolet Captiva вече е китайски клонинг
Baojun 530


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    9 5 Отговор
    Както е тръгнало Китай ще завладее първо САЩ, а после е наред Европата.
  • 2 иванчо

    7 3 Отговор
    До автора. Това ще е трето поколение каптива. Като пишете статията първо проучвай нещата.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Селския тарикат

    1 1 Отговор
    Еми пуснете я и на българския пазар...............
  • 5 караиванов

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "иванчо":

    това, което ти смяташ за второ поколение е фейслифт на първото. Така че ти проучвай нещата, а не давай наклон на автора
  • 6 Гого

    6 1 Отговор
    Пак манипулативно заглавие! Прочиташ статията и излиза, че заглавието не е въобще вярно, и че GM работи заедно с тази компания!!!Търсете манипулациите в новините! И като видите фалшиви заглавия, значи и медията е ФАЛШИВА !!!!