Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 13:30 4 333 190

Tesla Model 3 пристигна в Европа

  • tesla-
  • model 3-
  • продажби

Tesla Motors се подготвя за старта на европейските продажби на Model 3 със своеобразно турне из Стария континент. За съжаление калифорнийската компания явно не смята източната част на материка за особено важен пазар и желаещите да се запознаят от първо лице с хитовия електромобил у нас могат да го сторят най-наблизо в Австрия или Италия.

Турнето на Model 3 минава също през Норвегия, Франция, Испания, Германия, Белгия, Португалия, Швейцария и Холандия. След това евтината Tesla ще замине за Китай и Япония.

Новината за дългоочакваното пристигане на Model 3 в Европа със сигурност ще зарадва клиентите от тази страна на Атлантика, най-нетърпеливите от които са поръчали електромобила още преди две години и половина. Илон Мъск неведнъж е твърдял, че европейският пазар на луксозни коли от средния клас е двойно по-голям от американския, а малката Tesla е практически единственият електромобил в него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    21 24 Отговор
    луксозни коли от средния клас?!!! Тесла 3 луксозен автомобил?! Пак е друсал другараА африканец :D

    Коментиран от #32

  • 2 33333

    22 20 Отговор
    Това да са извънземните, че така да се тръби... някаква таратайка. Един куп коли пристигат в Европа, а й? Нови iPhone на колела... същата работа.
  • 3 Винету Ту Ту Ту

    13 16 Отговор
    E и ние пък не щем да им гледаме келевата тесла. То без това две години ще чакаме да си я купим. Предпочитам немско или японско.
  • 4 Driving pleasure

    14 10 Отговор
    a... и няма да е лошо да кажете на каква цена идва в ивропатЪ т'сляка ;)
  • 5 гост

    19 16 Отговор
    02.2018 Зa пъpви път бpoят пpoдaдeни Теѕlа Моdеl Ѕ в Eвpoпa нaдвиши пpoдaжбитe нa aвтoмoбилитe oт виcoĸ ĸлac нa ВМW, Аudі и Меrсеdеѕ-Веnz.
    Eвpoпeйcĸитe aвтoмoбилни eĸcпepти cчитaт, чe тoвa e cepиoзeн cигнaл зa aвтoмoбилнитe пpoизвoдитeли. Maлĸaтa, нo мнoгo пpeдпpиeмчивa ĸoмпaния нa Илън Mъcĸ изпpeвapвa eвpoпeйцитe нa coбcтвeн тepeн, cъoбщи издaниeтo Аutоmоtіvе Nеwѕ Еurоре.

    Hoвитe дaнни пoĸaзвaт, чe пpeз минaлaтa гoдинa eвpoпeйцитe пo-чecтo ca избиpaли Моdеl Ѕ, a нe oбичaйнитe ВМW 7 или Меrсеdеѕ Ѕ. B CAЩ, eлeĸтpoмoбилът вeчe изпpeвapи пo пpoдaжби cĸъпитe гepмaнcĸи aвтoмoбили, нo в Eвpoпa тoвa ce cлyчвa зa пъpви път. Издaниeтo пoдчepтa, чe Теѕlа e пoĸaзaлa виcoĸи peзyлтaти и в ЅUV ceĸтopa, ĸъдeтo Моdеl Ѕ дoгoни пo пpoдaжби Роrѕсhе Сауеnnе и изпpeвapи ВМW Х6.
    Само да ти припомня , хахахах , че бързо забравяш !!! И става въпрос за петролките на посочените марки , щото те елктрички нямат , да не говорим пък да бият Тесла с тях , хахаах !!!

    Коментиран от #14, #98

  • 6 Тунинг мания

    9 3 Отговор
    Такъв тунинг ще й светна, ледове, спойлери, вежди, раздувки, музики, графити.
  • 7 Driving pleasure

    12 20 Отговор
    И тва кво общо има! Аз пък да ти напомня какво стана в Дания - след като спреха субсидиите тесла получи един голям трибуквеник. Същото стана и в Хонг Конг - след като обявиха край на субсидиите от 4 цифрени продажбите се сринаха на 2цифрено число.
    А най-голямата разлика е че модел Ес НЕ Е ЛУКСОЗЕН АВТОМОБИЛ! Няма как да сравниш лукса на Ес клас или 7ма серия с дървото на друсания африканец!

    Коментиран от #9

  • 8 Driving pleasure

    5 12 Отговор
    ... и още 1 П.С. говорейкиза компанията на африканчето, няма да е лошо да видите кой всъщност създава Тесла...

    Коментиран от #10, #25

  • 9 гост

    12 8 Отговор

    До коментар #7 от "Driving pleasure":

    Аз пък да ти напомня , че там пише ЕВРОПА , а не Дания и продажбите са за миналата година , а тая продължават да растат с повече от 50% , пък ти си обяснявай кое е "луксозно" и кое не , ама според теб , хахахах !!!

    Коментиран от #11

  • 10 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Driving pleasure":

    Ти сега кажи ще изпревари ли Модел 3 по продажби С-клас , 3 серия и Ауди 4 , ама си го запиши , да не кажеш после , че не си го казал , щото аз няма да забравя и догодина ще ти го припомня , хахахах !!!

    Коментиран от #12

  • 11 Driving pleasure

    13 8 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Луксозните возила са специфичен сегмент, както и спортните - тва е като да обясняваш, как дачия продава повече от Астън Мартин и това видиш ли означавало, че Астъна е боклук... да ти напомня, че Дания е част от Европа и че ако разкарате субсидиите и привилегиите за тия вибратори не може да продадете нищо! На изкривен пазар да мериш продажбите е като да се явяваш на изпит за работа - ти и сина на шефа :D

    Коментиран от #13, #15, #16

  • 12 Driving pleasure

    12 10 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Айнщан е казал, че идиотите са без край - и да изпревари та кво - само доказват думите му! Селски дизайн, селска сглобка, селско представяне - дреме ми на мене, че масата е от зомбирани прошляци! Ценителите знаят какво да си вземат да карат!
    Пак казвам - разкарайте субсидиите и облекченията и елате да си говорим пак!
  • 13 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Driving pleasure":

    Да бе да , остава да ми обясниш как ако Дачия струва колкото БМВ и Мерцедес , че за някои модификации и повече , ще продава повече , хахахахах !!! Не можеш излъга и неграмотен циганин с тия глупости , стига се излага да ти гледат сеира !!!
  • 14 Изпреварва ги ...

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    ...само в Норвегия. Другаде хич

    Коментиран от #18

  • 15 гост

    10 5 Отговор

    До коментар #11 от "Driving pleasure":

    И да ти припомня в Европа средната субсидия е 5-6 000 евро , а говорим за коли , струващи в огромната бройка над 100 000 евро , искаш да кажеш , че купувачите на "луксозните" немци са закъсали за 5-6 000 евро , да ти имам луксозните купувачи , хахахахха !!!

    Коментиран от #17

  • 16 Никой

    14 5 Отговор

    До коментар #11 от "Driving pleasure":

    Субсидии или не, никой не купува Модел С за 150-200 хилки заради 10к субсидия. Купуват ги защото са нещо различно, нещо ново. Естествено, за да имаш такава кола си трябват условия, най вече да можеш да я зареждаш и вкъщи. В Европа не е така разпространено както в САЩ, но винаги се започва от по-богатите, докато стане достъпно за обикновените хора. Пожелавам ти да се докоснеш до Тесла и до всички тези прехвалени Мерцедеси и т.н. за които бръщолевиш. Единствено наскоро излязлата А класа, ЦЛС и Е класа могат да се сравняват интериорно с Модел С, който е вече на доста годинки. Бръщолевиш за интериори, ама искам да влезеш в ЦЛС предно поколение и да видиш що за дърво става въпрос. Хората които купуват такива коли не са малоумни. Само експерти като теб, които нямат никакъв опит, си крещят по форумите.
  • 17 Driving pleasure

    7 8 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    + данъчни привилегии, + паркиране и достъп + + + не виждам причина аз да ви плащам на вас масрафа!
  • 18 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Изпреварва ги ...":

    Верно ли бе , ти да видиш , ама това чу ли го или го видя , хахахах ?? Значи искаш да кажеш , че в Норвегия се продават повече от 60 % от всички Мерцедеси , БМВта и Аудита в Европа , така ли да го разбирам ?? Щото иначе сметката не излиза , за твое най-голямо съжаление , хахах !!
  • 19 Финнн Дизел

    6 1 Отговор
    Не се плашете.Пристига в Европа,не в България.Има още да бръмчим ехеееееей!
  • 20 гост

    8 3 Отговор
    За да си закупиш Тесла у нас ти трябва дилър, който да може да ти я обслужи и да я сервизира в гаранция. Инак няма начин и е твърде рисково да си купиш кола за 70х.лв, и при проблем да не може да се отстрани или да се изискван огромни усилия и логистика за транспорт до далечен дилър извън страната например. Инак идеята, че ще даваш по 2лв на 100км, няма да сменяш масло, филтри и много рядко накладки си е много съблазнителна. Зареждането не е чак такъв проблем щом в моя малък град има 3 зарядни, едната от които е за бърз заряд, не суперчарджър а по-скоро 20-30кв съдейки по кабела, на Тесла, каквито зареждат там.

    Коментиран от #24

  • 21 Зорлем

    6 1 Отговор
    Така да се каже, открийте десетте разлики между тази новина и някоя от типа, "Чудотворната икона на Св. Мъченик Никола пристигна в Роженския манастир за поклонение. Множество миряни се тълпят на опашка, за да се докоснат до нея и да попият от целебните й способности". (Имената на светинята и манастира са произволно избрани.)
  • 22 12345

    6 4 Отговор
    Споко, като си купите такава да знаете, че има задължително годишно техническо обслужване. То се прави при дилъра на марката след предварително записване. Най-близкия до нас е във Виена. Така че един път годишно си наемате автовоз, да Ви я закара до там и обратно. И така. Много е тънко иначе с тостера.

    Коментиран от #23, #49

  • 23 Споко

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "12345":

    Споко! Тесла вече са на печалба и ще продължат разширяването на зарядната инфраструктура. Освен това, в Европа повече от електромобилите ще си плащат на тяхните станции, така че имат полза да ги строят, защото ще печелят от тях за разлика от САЩ. Ще изградят коридори и насам, споко!
  • 24 Язе

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Защо и е обслужване като не се чупи?Най вероятно е смяна на тапицерии,правят ги еднакви защото понякога идват в различен цвят,укрепване на брони и т.н.Хахахах,на последната снимка,тази където е отворена вратата,какво виждам?Прилича до към 95% на моята.Хийихих,моята е на ......19години вече.Кажи как да дам една чанта пари а като седна и все едно съм в старата ми кола?Да се върна в 20век?Не е за мен.

    Коментиран от #26

  • 25 Кой е бил създал Тесла

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Driving pleasure":

    Какво значение има Кой е създал Тесла? Ако не беше Илон Мъск, всичко щеше да си остане на ниво проект. Сега даже нямаше да си чул за такава компания. На практика Илон Мъск не измисля идеи, а прави чуждите идеи работещи. Електромобилите са измислени преди 150 години, но едва Илон Мъск успя да направи желан електромобил. Не че останалите не са опитвали и преди него, а продължават да опитват и в момента, но не им се получава.
  • 26 И твоята е ли има четири гуми та прилича

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Язе":

    Казваш вратите си приличат. И твоята ли няма рамка на стъклото и няма ключалка, а се отключва от смартфон или магнитна карта? Понякога ставате смешни с твърденията си.

    Коментиран от #28

  • 27 Любопитен

    2 4 Отговор
    И какво ще стане, ако Tesla model 3 бие BMW 3 на пистата. Зорлем, антиелектрика, driving pleasure и компания ще си промените ли мнението за електричките? Ама кажете сега, преди да са се пробвали? Защото съм сигурен, че ако направи по-добро време, ще измислите хиляди причини, заради които да не признаете постижението, точно както направихте при съревнованието на четвърт миля, което от 100 години има едни и същи правила и не са променени заради Тесла. Накрая от всичко ще остане да признавате само 24 часа льо Ман.

    Коментиран от #29, #30, #59

  • 28 Язе

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "И твоята е ли има четири гуми та прилича":

    Не,моята има рамка но често се случва да забравя да я заключа.Сутрин дори не се налага да търся карта,телефон или други"високотехнологични неща"за да я отворя.И ся кво правим?Ако ми падне батерията на телефона търся супер чарджър да го заредя?Ставаше въпрос за оформлението на вратата но както и да е.
  • 29 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Любопитен":

    Че за какво да признават Льо Ман ??? Та те китайците точно за там се готвят с електричка и то каква !! Все едно някой да твърди , че парните влакове имат бъдеще , ако минат на водород вместо въглища , ахахахаххаха !!! Новия девиз на "иновативните" , да върнем парата , ахахахахха !!!!
  • 30 Зорлем

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Любопитен":

    За мен лично критерият за "хубавина" е икономическата ефективност. Когато при едни и същи условия стане по-евтино да си купиш и експлоатираш електричка съм съгласен да обявим "смъртта на ДВГ", па да плеснем с ръце и да се прегърнем. До тогава за мен електричките си остават някакви скъпи играчки, които може и да са много хубави сами по себе си, но си остават именно играчки. Обаче ефективността да се мери при равни условия! Не едните да получават субсидии, дънъчни отстъпки, опрощаване на такси и т.н., а другите да се товарят с допълнителни налози, че дори и да бъдат обявявани за незаконни.

    Коментиран от #35

  • 31 Димов

    3 5 Отговор
    Аз не мога да проумея, кой ще избере Модел-3, с отвратителният му интериор, пред един Опел Ампера-е, чиито вътрешен дизайн е сто пъти по-добър, има обсег от 520км, и ускорението не е като на Модел-3, но 7,3сек до 100км са напълно достатъчни за такава кола. Предполагам, че е и по-евтин от Теслата.

    Коментиран от #33, #34

  • 32 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Driving pleasure":

    Защо коментираш кола, която си видял на картинка в някой сайт. Колкото и да се плюе Тесла фактите са : свръх търсене с незадоволително предлагане. Само у нас разни тикви се радват на 20 годишни котури, които са страшно здрави .... защото минават по 5-10 хиляди годишно :)
  • 33 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Димов":

    Е къв Опел Ампера като това е само прототип който и да искаш да си го купиш няма кой да ти го продаде

    Коментиран от #41

  • 34 Изкривена представа за света

    2 4 Отговор

    До коментар #31 от "Димов":

    Имаш толкова изкривена представа за света, че ще ти е трудно да проумееш каквото и да било. Обикновено като си зададе въпроса кой би си го купил, се гледа статистиката. Като погледнеш статистиката колко Опел Ампера и колко Тесла са продадени в последно време? Колко стотин хиляди са си платили за заявка и чакат своята ампера, като са готови да чакат две три години? Когато Opel ampera измине над 500 км в реални условия ела ми се обади.

    Коментиран от #36, #42, #43, #44

  • 35 Икономическа ефективност

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Зорлем":

    Колкото и да ти е странно, субсидиите са за да се ускори падането на цените на електромобилите, което така или иначе ще се случи, но процеса би бил по-дълъг и по-скъп. Забраната на ДВГ има съвсем друга цел. Тя е да стимулира производителите на автомобили с ДВГ да започнат да предлагат и електромобили. Тях само със субсидии не могат да ги накарат, защото печелят много добре от ремонтите и поддръжката на ДВГ, А ако предлагат електромобили тези приходи ще секнат. Електромобилите са враг номер едно
    на автомобилните производители. Както виждаш дори със забрани и регулации не могат да ги накарат да предложат електромобили в гамата си. Запитал ли си се защо? Да не мислиш че от Тесла са много по-кадърни, отколкото стогодишните производители? Просто стогодишните разчитаха че и този път ще им се размине, но светът със или без тях пое по пътят към електричеството и връщане назад няма. Още в края на тази година, батериините пакети за електромобили, а не само батериите, ще са на себестойност под 100 долара, а енергийната плътност ще се повиши още повече, което ще позволи още по-голям пробег и по-ниско тегло. Сещаш ли се къде остават стогодишните, които след три години ще предлагат по-лоши батерии отколкото Тесла през 2012 година?

    Коментиран от #38, #39

  • 36 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Изкривена представа за света":

    Просто всичко , което НЕ Е Тесла , е по-добро по презумпция , ако ще да е на картинка !!! Не ти ли се изясни вече "философията" на дружинката !!! Даже вече приемат електрички , влакове , рикши ако трябва , САМО НЕ Тесла , боже опази , хахахахах !!!

    Коментиран от #45

  • 37 Кольо Камиона

    6 2 Отговор
    Обективно сравнение на електричка и кола с ДВГ трябва да вземе предвид субсидиите за покупка на електричка, субсидираната цена на електроенергията, както и тежките данъци, налози и такси с които се облагат бензина, дизела и другите петролни продукти. В условията на честна конкуренция ДВГ е печеливш, но правителствата (поне засега), грубо се намесват и изкривяват правилата на уж пазарната икономика. Ако всички минем на електрички цената на тока ще се вдигне и големите губещи ще са ... пенсионерите.
  • 38 Зорлем

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Икономическа ефективност":

    Теорията висчки я знаем много добре, но практическата история на електромобилите със или без субсидии досега показва друго, така че засега ми се струва, че рано, както шампанското за Тесла и компания, така и за некролози за "стогодишните ДВГ".
  • 39 Смешки

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Икономическа ефективност":

    Батерийни пакети за автомобили под $100, я пак, Господ Илон ли казА така? АА или ААА ще бъдат?

    Коментиран от #40

  • 40 Моя грешка

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Смешки":

    Цената ще е 100 долара за киловатчас батериен пакет. С други думи батерията на модел 3 ще струва около 13 000 лв за най-големия пакет и под 10000 лв за малкия. Като говорим за икономическа ефективност, още старият модел батерии, след 300 хиляди километра има 92% от първоначалния си капацитет. Да речем че 8% по-малко пробег вече не се задоволява и решиш да си смениш батерията, защото вместо 540 колата е започнало да изминава само 500 км с едно зареждане. Я да видим колко са ти стрували 100 километра пробег, като цена за батерията? 4,30лв за 100 километра, при положение че цената на батерията се запази през следващите десетина години, а цените ще продължат да падат. Сложи и още 4 лв за ток ако зареждаш на най-високата тарифа и стават около 9 лв за 100 километра за гориво и всички консумативи. Колко ти струва само горивото за 100 километра и колко ще струва за 300 000 км? Май батерията и тока излизат икономически доста по-евтино, а батерията дори няма да е за смяна, а я сменяме само хипотетично.
  • 41 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Ама госте, един бърз преглед в нета показва, че даже и втора употреба Ампера-е мога да си купя. Ето ти няколко обявени: https://www.reezocar.com/en/voiture-occasion/opel-ampera-RZCATSDE8D069B107AC7.html https://www.reezocar.com/en/voiture-occasion/opel-ampera-RZCGBWATFF764853B37D.html Ей тука има още, ама трябва да си ги отсееш от хибридите: https://www.reezocar.com/en/search/opel+ampera+e.html
  • 42 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Изкривена представа за света":

    Публикувано във факти.бг: „Имаш толкова изкривена представа за света, че ще ти е трудно да проумееш каквото и да било. Обикновено като си зададе въпроса кой би си го купил, се гледа статистиката.” Сериозно ли бе, отворко? Ти твоята кола по статистика на продажбите ли си я купи? Ако така си ги избираш, що не си взе нещо на Ягуар-Ленд Ровър, че те за последните 12 месеца са продали почти 4 пъти повече от Тесла, пък са с 2000 човека по-малка фирма от тях. Чак не се чувате кви глупости ръсите, от фанатизъм. Че и така гръмко се изхвърляте, че човек дори няма нужда да се старае за да ви направи смешни. По твоята велика логика излиза, че Ферари са една от най-калпавите коли на света, щото за миналата година са продали има-няма 8400 парчета. Викаш, коли за смотаняци с изкривена представа за света, а? Сложи ми Модел-3 и Ампера-Е една до друга, и единственият начин да избера Теслата е ако ми опрат пистолет в тила. Найш колко ме боли, колко заявки имала Теслата? Колата, която си избера, ще я карам и ще седя вътре в нея. Опела е с много по-хубав интериор. Всъщност, той просто си ИМА интериор. Вътрешният му дизайн ще ме радва, докато този на Модел-3 не прави нищо друго, освен да предизвиква отвръщението ми. Ти ще седиш пред един пластмасов тезгях с един грозен геврек и един стърчащ на стойка монитор в средата, и то все едно някой бакшиш си е закрепил навигацията с винтоверта там. Но няма проблеми – мисълта за продадените бройки ще потушат усещането ти, че си се намърда

    Коментиран от #51

  • 43 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Изкривена представа за света":

    Но няма проблеми – мисълта за продадените бройки ще потушат усещането ти, че си се намърдал във вагонетка от лунапарка. Ама то фанатизма ви е диагноза, не убеждение.
  • 44 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Изкривена представа за света":

    Публикувано във факти.бг: „Когато Opel ampera измине над 500 км в реални условия ела ми се обади.“ Германците са правили тест за макс пробег с едно зареждане на Ампера-е, при който са изминали 755км. Твоите схващания се изпариха. Ампера-е й дават по книжка 520км с 60Ач батерия. Тесла с 62Ач батерия и дават 420км, пак по книжка. В реални условия, аз мога да накарам Модел-3 да баталяса и да изплези калник, преди да е минал 300км. И това е валидно не само при електричките, но и при всяко друго МПС. Много добре ти е ясно (а може би не ти е), че обхватът на зареждане зависи пряко от стилът на каране. Ето теста, който доказва, че ти си нямаш хал-хабер: https://www.greenoptimistic.com/opel-ampera-e-hypermiled-range-20170912/#.W-61UB--ncs
  • 45 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Публикувано във факти.бг: "Просто всичко , което НЕ Е Тесла , е по-добро по презумпция". Грешиш! Когато видях Модел-3 за сефте, си казах, че дизайнът му е доста добър. Но това е за отвън, и все още твърдя, че външният вид на тази кола е хубав. В следващият момент видях снимки на интериорът му и тотално се отвратих от нея. Няма как да кажеш на черното, че е бяло. Дори най-заклетите електрофенове трябва да признаят, че дори старото Рено Туинго е с една идея по-добър интериор от Модел-3. Не става въпрос, дали е Тесла или нещо друго. Не говоря за сравняване или предпочитание между различни интериорни стилове. Говоря за пълна липса на естетика и въобще за изкоренено чувство за красота. Говоря за празен варел с ламинирани стени.

    Коментиран от #46, #47

  • 46 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "Димов":

    Отново възвеличаваш собствените си вкусове като стандарт !!!! Обаче за твое съжаление не са и никога няма да бъдат !!! И доказателството е пред очите ти , Модел 3 е най-продавания в класа си в САЩ от ВСИЧКИ марки , а скоро ще бъде такъв и в Европа !! Както и С и Х , а интериорите им в бъдеще само ще се опростяват , до 4-5 години ще изчезнат дори дисплеите и всичко ще се прожектира на челното стъкло !! Свиквай или поне ни спести "вкусовете" си , щото са отдавна в категорията "изчезващи" !!!

    Коментиран от #52, #53

  • 47 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Димов":

    Ето ти и за "теорията" , че продажбите на Тесла не влияели на "луксозните" , ама според теб !! Koнĸypeнтитe нa Теѕlа cъщo гo yceщaт. Πpoдaжбитe нa Меrсеdеѕ-Веnz С-Сlаѕѕ, нaй-пpoдaвaният лyĸcoзeн ceдaн в CAЩ, ce пoнижиxa c 24% пpeз минaлия мeceц и ca нaмaлeли c 28% пpeз гoдинaтa дo ceптeмвpи.

    ВМW АG eдвa ycпя дa пocтигнe yвeличeниe минaлия мeceц, зapaди cилнoтo пpeдcтaвянe нa cвoя ĸpocoyвъp Х3. "Теѕlа yвeличaвa oбeмитe cи и oĸaзвa нaтиcĸ въpxy тoзи пaзapeн ceгмeнт. B тaзи cpeдa cъм мнoгo дoвoлен дa ĸaжa, чe и ниe cмe нaгope", ĸaзa пpeд Вlооmbеrg Бepнxapд Kyнт, глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa ВМW Ceвepнa Aмepиĸa.

    Коментиран от #48

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 123

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "12345":

    Точно. Освен това едно обслужване струва около 2000 долара, което си е поне 5 пъти повече от това на ДВГ. А най-големия цинизъм на статията е да се сравнява тесла с Мерцедес S класа или 7ма серия на БМВ. Единствения показател за сравнение е цената. А иначе тесла ще се порадват на ръстове още около 1.5 години. През следващата и 2020 г. всички производители са планирали по няколко електрически модела. Тогава вече ще има реална конкуренция в сегмента на ел. автомобилите. Ако остане на сегашните ценови нива, тесла ще бъде една екзотична марка, каквато е и в момента.
  • 50 123

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Димов":

    Много се напъваш. Опитвал ли си се да убедиш веган да хапне нещо различно от трева. Човекът Гост е сектант. Ако ще да му показваш, че слънцето грее над него, той ще твърди, че това е лампа захранвана от клетка на тесла.

    Коментиран от #55

  • 51 Сравняваш ябълки с портокали

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Димов":

    От селото словоблудство не можах да разбера какво точно сравняваш. Като ще сравняваш дай някой критерии. Opel ampera още по хубав автомобил ще е по-евтин а не могат да продават толкова колкото който и да е модел на Тесла. Къде тръгна да го сравняваш с Ferrari? Ето ти топ 20 на продажбите на електромобили в световен мащаб за тази година, Погледни На коя позиция е Опел Ампера, която всеки според тебе Щял да предпочете пред Тесла. https://3.bp.blogspot.com/-3htIX-5FnNs/W9dEkfK4VqI/AAAAAAAABFg/_iMXGih1TCwTUlwM8U1mynf2L_uqVDKjgCLcBGAs/s1600/Top%2BModels.PNG

    Повече от очевидно е че имаш изкривена представа за предпочитанията на хората и си мислиш, че всички предпочитат това което и ти. Малко по-малко всички копчета и лостчета ще изчезнат от автомобилите, както изчезнаха от телефоните. Свиквай!

    Коментиран от #54

  • 52 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "гост":

    Собствените ми вкусове? Моите и на никой друг, така ли? А ти, твоите хич не ги налагаш, нали? Е как да си наложиш вкуса, като за целта трябва да имаш такъв. А ти нямаш. Като те слушам какво еднообразие и монотонно мислене струи от мечтите ти, направо ми е жал за бъдещето, което си представяш. Всичко е изчистено от форми, дори от цветове. Красотата за теб се заключава единствено в прави, гладки плоскости, оцветени в няколко нюанса на сивото, които да не са чак в двата края на гамата му, за да не става прекалено пъстро. Бас държа, че си почитател на архитектурата на съвременните МОЛове и стъклени кафенета, където кубизмът крещи та се нетрае. Прощавай, че намесвам и нея, но тя ми е слабост. Съжалявам, но аз съм човек с вкус и харесвам старите, отживели стилове като Барок и Необарок, Рококо и дори почти изчезналият Мануелин. А ти харесваш това, което ти каже Тесла. Непрестанната, пропагандна натрапчивост на тази марка е достатъчно свидетелство, как не може да се наложи като разчита на предпочитанието на хората, а се старае да го направи чрез хипнотичното въздействие на втълпяването до припадък. Тесла това, Тесла онова, Тесла всичко и навсякъде. Всеки ден Тесла, Тесла, че пак Тесла..... Докато и най-устойчивият разум се хипнотизира до степен, при която каквото и да го питаш, той автоматично ще ти отговори - Тесла. Каква кола искаш? - Тесла. Какви жени харесваш? - Тесла. Какво яде днес за обяд? - Тесла. Знаеш ли, че някой от най-добрите брандове в света, въобще
  • 53 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "гост":

    Знаеш ли, че някой от най-добрите брандове в света, въобще не се нуждаят от реклама за да се продават и да са на върха? Типичен пример е Йегермайстер, който до 2012г няма нито една ТВ реклама, но пък е бил осмата глобална премиум алкохолна марка в света. А на Теслата ти й се налага ежеминутно да ти се явява по всякакъв възможен, медиен начин, сакън да не си припомниш, че имало и други коли на света. Лабораторни мишки, жертви на комерсиален експеримент. Това ми е дефиницията за повечето електрофенове. И все пак - не за всички.

    Коментиран от #56

  • 54 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Сравняваш ябълки с портокали":

    Изкривена е твоята представа. Аз и останалите почитатели на марки, различни от Тесла, сме мнозинство. Между другото - линкът ти не бачка, та реших да си намеря сам: https://focus2move.com/world-cars-brand-ranking/ Дори да допуснем, че всички собственици на Тесла споделят мнението ти, пак излиза, че те са по-малко дори от тези, които карат Лада. Щото Лада е продала почти 250 000 бройки за 2018, а Тесла е доста далеч от тази цифра. Та тя дори не е сред първите 50 марки по продажби. А фактът, че Ампера-е е със съвсем различен стил интериор, доказва, че едва ли останалите електромобили ще се подведат по схващанията на Тесла за красота. На какво отгоре си мислиш, че тази играчка е някакъв критерий за дизайн и стил, че и чак пък дизайнът й да се наложи над останалите? Самочувствието ти не лежи на нищо друго, освен на въздух под налягане. А вкусът ти си е чиста проба фанатизъм.

    Коментиран от #57

  • 55 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "123":

    Прав си, ама жената и малкия са на гости у баба му, пък навън е кофти време. Кво друго да правя? Забавлявам се както намеря.
  • 56 Реклами на Тесла?

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Димов":

    Ти някога да си чул или видял реклама по телевизията на Тесла? Да си видял рекламен клип за ускорението на Тесла в ютуб? Всички ПОТРЕБИТЕЛИ говорят за Тесла защото в момента е технически, повтарям технически ,потретвам технически най-добрия масов повтарям масов, потретвам масов електромобил в света. Някои термини ги повтарям по три пъти защото не ги забелязваш случайно или пък не толкова случайно!

    Коментиран от #66

  • 57 Сравняваш ябълки с портокали

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Димов":

    Продължаваш да сравняваш ябълки с портокали. Tesla и ампера са електромобили. Сигурен ли си че в линка който си дал Лада произвеждат толкова хиляди електромобили или поне хибриди? Толкова си далеч от истината, че дори няма да отворя линка, защото знам че не е така. Ето ти линк само за електромобили и хибриди. Предишния път беше картинка сега направо е статията в която се намира картинката. Дано да стане http://ev-sales.blogspot.com/2018/10/global-top-20-september-2018.html?m=1 когато става въпрос за електромобили, клиентите са по-склонни да направят компромис с интериора, отколкото с техническите характеристики като пробег и време на зареждане, защото иначе ще им се налага да стоят и да си гледат интериора по време на зареждане през по-голямата част от пътуването. Намери една статия с реален пробег на амперата, защото аз мога да ти дам статии при които Tesla изминава над 1000 км, но никой не кара по този начин.

    Коментиран от #58, #60, #61, #62, #63

  • 58 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Сравняваш ябълки с портокали":

    "Продължаваш да сравняваш ябълки с портокали. Tesla и ампера са електромобили." Какво значение има вида на задвижването, щом сравнявам интериора бе, умник? Тая била грозна, ама не се брои щото е на ток. Оная пък била с хубав салон, ама пък е дизел и не се признава. Кви са тия детинщини от тебе? Ако ще и каляска да е. Хубавият интериор си е хубав и толкоз.
  • 59 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Любопитен":

    Да, аз съм съгласен. Само кажи кое БМВ и коя Тесла ще сравняваме, за да се признае резултатът. А това в следващия ти тролски коментар с номер 40, явно е следствие пак на ненавременния прием на медикаменти. Нали сме ти казали да не ни занимаваш с халюцинациите си и виденията си за това какво ти казва кристалната топка!
  • 60 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Сравняваш ябълки с портокали":

    "Сигурен ли си че в линка който си дал Лада произвеждат толкова хиляди електромобили или поне хибриди?" Хич не ме е еня дали са с ДВГ или ел. Факт е, че хората, които предпочитат да си купят Лада са доста повече от тези, които са си взели Тесла. Ай стига си си измислял разни смешни условия за сравнение, че ми писна от детинщините ти. Още малко ще изцепиш, че не може да ги сравняваш щото са с различни гуми. Драскач!
  • 61 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Сравняваш ябълки с портокали":

    "Толкова си далеч от истината, че дори няма да отворя линка, защото знам че не е така." По-скоро защото не ти изнася. Ти ли си близо до истината? Твоята истина си е само твоя.
  • 62 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Сравняваш ябълки с портокали":

    "Ето ти линк само за електромобили и хибриди." А, значи поставяш условие да сравняваме само боклуци. Ясно! Разбрах. Ти си тоя, дето ще поставя условията, както му изнася. Козовете не играят щото твоите карти били слаби. Голям тарикат се мислиш май.
  • 63 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Сравняваш ябълки с портокали":

    "когато става въпрос за електромобили, клиентите са по-склонни да направят компромис с интериора, отколкото с техническите характеристики като пробег и време на зареждане, " Защото това са ужасно слабите места на електромобилите, и всеки фанатизиран електрофил умира от страх да не закъса с миксера си. По-скоро ще седи на щайга в гол контейнер с батерия, отколкото да жертва няколко квт за сметка на лукса и удобството.
  • 64 Димов

    1 1 Отговор
    "Намери една статия с реален пробег на амперата," Дори няма нужда да търся. Казвам го ясно и открито заявявам, че дори Ампера-е да прави не по 520, а по 350км на заряд, аз ще я предпочета пред Модел-3, който със същата батерия го дават да мине 420км. Причината е същата, заради която някой хора ще предпочетат един бензин с хубав салон, който изминава с 30% по-малко км, от дизел с грозен салон. Знам, че си объркан, но има хора, за които икономичността отстъпва пред лукса.
  • 65 Сега вече те разбрах напълно

    1 4 Отговор
    Значи за тебе интериора е най-важното нещо от целия автомобил и нищо останало не е важно. Няма лошо това си е твой избор. Та значи от всички автомобили по света, най-върховният интериор е този на Опел Ампера и ти ще си купиш този автомобил, независимо че е електромобил, а ти ги ненавиждаш. Няма лошо, това си е твой избор. Само не разбрах, защо всички трябва да се съобразяват с твоя вкус? Ами хората не щат шевито, а искат Тесла, защо ги обвиняваш? Защо твоя вкус трябва да съвпада с техния?

    Коментиран от #67, #69, #76, #77

  • 66 Зорлем

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "Реклами на Тесла?":

    А да сме пропуснали някой Туит на Мъск нищо, че някои от нас дори не използваме Туитър? Ако за теб рекламата се изчерпва само до телевизия и банери в Ютюб, значи Димов е болезнено прав в преценката си.

    Коментиран от #70

  • 67 Зорлем

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "Сега вече те разбрах напълно":

    Човекът по-скоро обяснява, че автомобилът трябва да се разглежда като съвкупност от характеристики, а не да се гледат един, два параметъра.

    Коментиран от #68

  • 68 Сега вече те разбрах напълно

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Зорлем":

    Ами нали точно това казвам. Явно неговата съвкупност от параметри не съвпада с тази на мнозинството. Защо трябва да ги обвинява, че са избрали теслата пред шевито, защото на него шевролета му харесва повече? Щом теслата само в Щатите се продава седем пъти повече от шевито в световен мащаб, значи има защо.

    Коментиран от #78, #79, #81

  • 69 Смешници

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Сега вече те разбрах напълно":

    То май ти си тоя дека иска сички да са с твоя вкус. Олехте се тоя път със гост. Димов е заклет фен на двг па най сетне си хареса една кола на ток па вие не се спрехте дока не е точно тесла. Е па ка да ви не рече човек че сте фанатяги. Ми такви сте си.

    Коментиран от #71

  • 70 Смяташ ли, че Тесла плаща за това?

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Зорлем":

    Ще ти задам въпроса по друг начин. Тесла плаща ли се за рекламата или всички медии я публикуват безплатно? Сега ми кажи че дори в тази Медия, няма платени реклами на автомобилни производители? Ако го твърдиш, или се опитваш да ме излъжеш или си много тъп за да не разбереш. Запитал ли си се защо никой не споделя твоите туитове по медиите? Ти коя индустрия си променил? Защо всички 100-годишни тръгнаха да следват Тесла? Знаеш ли какво значи "следват" и къде се намира този когото следват останалите и как се нарича той? Едно време всички разправяха, че в момента в който започна да предлагат електромобили с Tesla свършено. Сега никой дори не си го помисля. Дори шефовете на Volkswagen не знаят дали компанията ще оцелее до 2030 година заради електромобилите и определят шансовете 50 на 50. После пак се правете, че Тесла нищо не е постигнала.

    Коментиран от #84

  • 71 Този път ти не ме разбра

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Смешници":

    И аз не харесвам Тесла модел 3, не харесвам и руси мадами и големи цици. Само че не се опитвам да си налагам вкуса на останалите. Кой каквото си харесва си е негов избор и аз го уважавам. Всичко тръгна от този коментар на Димов: "Аз не мога да проумея, кой ще избере Модел-3, с отвратителният му интериор, пред един Опел Ампера-е, чиито вътрешен дизайн е сто пъти по-добър, има обсег от 520км, и ускорението не е като на Модел-3, но 7,3сек до 100км са напълно достатъчни за такава кола. Предполагам, че е и по-евтин от Теслата."

    Никой не му пречи да си харесва Opel ампера, но не виждам защо трябва да напада тези които са с различен от неговия вкус? Има толкова много марки и модели, може да си хареса каквото си пожелае без да обижда вкуса на никого.

    Коментиран от #72, #87

  • 72 Смешници

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Този път ти не ме разбра":

    Гледам казал е не можал да проумее кой ще харесал теслата.Не е обиждал никого.Ти пръв му вика де бил крив на света па немжал да проумява па те тоа не е ли обида.Много раздуваш балона па да се оправдаваш.Вие със гост му пречите да харесва опела па после биле сте ми кротки баганца де ми се преструвате тука.уважавал бил нищо не си уважил ти от тебе щу змия щу гущер се избълва за уважение ми се редиш.

    Коментиран от #73

  • 73 Ти пък

    0 1 Отговор

    До коментар #72 от "Смешници":

    Я ми покажи един коментар в който казвам че теслата е по-красива или че Опела е грозен? И на мен интериора на Опела ми харесва повече но не бих си го купил, ама това са моите критерии. Въобще не се чудя кой купува Опела. Щом има кой да купува Мултипла, какво се чудиш. Имам личен приятел който си купи едно време такава. Нито веднъж не съм си позволил да го питам защо си купи такава грозна кола. Ти как ще реагираш ако те питам пред жена ти : Аз не мога да проумея, кой ще избере такава като ...(името на жена ти) с отвратителният и външен вид, пред една 20-годишна добре поддържана мадама, чиито външен дизайн е сто пъти по-добър. Смяташ ли че това е комплимент за вкуса ти? Жена ти като комплимент ли ще го приеме? Защо тогава казано от Димов не е обида? Защото говорите за чужда жена ли? Ако всички имаха вкуса на един от по света щяха да се продават само Опели.

    Коментиран от #74

  • 74 Айде тоз и той

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Ти пък":

    Прави разлика между това какво и кого обиждаш. Едно е да не ти харесат колата. Това е нещо нормално. Но ако говориш така за жената на някой ще ходиш с избити зъби. Наистина много преувеличаваш изказванията на хората. Още в първия ти коментар 34 си почнал с нападки а във 32 Димов е обидил единствено тесла. Ти тесла ли караш та си се засегнал. Като нападаш другите си много голям а като се видиш на тясно се правиш на онеправдан. Голям актьор си но пиесата ти е слаба. И доколкото ви чета спора точно вие със гост искате да налагате само една марка и всичко друго го отхвърляте. Не преписвйате вашите недостатъци на другите хора. Заради такива дори да харесвам тесла ще почна да я отбягвам.

    Коментиран от #75

  • 75 Ти пък

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Айде тоз и той":

    Хайде върни се и погледни дали не е точно обратното. Димов и компания постоянно обиждат всички които харесват или купуват Тесла. Нима приемаш за обида, да му покажа каква е реалността и че за разлика от неговото мнение, фактите показват 7 пъти повече продажби на Тесла в сравнение с Шевито, което било по-красиво отвътре(наистина е). Ти може и да не го осъзнаваш, но дали ще кажеш на някой че жената или колата му е грозна, всъщност обиждаш него и вкуса му, а не колата или жената. Лично не бих си купил Тесла, защото гроздето ми е кисело, но се възхищавам на постиженията им. Благодарение на тях скоро ще карам електромобил, който да е по джоба ми. Ако те направят електромобил за 20000 евро, колкото съм склонен да дам за нов автомобил, защо пък да не е и Тесла. Хайде някой да застане честно и открито да каже, че Тесла не са лидер в електромобилните технологии и останалите не ги следват. Ето това не могат да преглътнат Димов и компания.

    Коментиран от #150

  • 76 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Сега вече те разбрах напълно":

    КОНТАКТ, ТИ ЛИ СИ БИЛ БЕ? Познах те по маниера на дискутиране. Само ти си способен да превърнеш един конструктивен спор в абсолютен циркаджилък. Можеш да се криеш зад хиляди никове, но детинските ти похвати лъсват за нула време. Всеки път като не ти изнася нещо, почваш да поставяш условия за сравнение такива, че критериите да отсеят всичко останало, освен твоите възгледи. С чии салон искаш да сравним Модел-3? Амперата отпада, щото е с по-малко продажби. Ягуарите отпадат, щото не са електрички. Нисаните също няма да играят, сигурно щото са японски или заради друг поставен от теб критерий. Рено също ще е вън от играта, сигурно щото е френско. За всеки конкурент ще си намериш причина да отпадне, докато остане само Тесла - единствена в състезание само за нея. Роден си за пуцаджия. Идеален! Ама също така доста досаден, подмолен и натрапчив. Обиждай се колкото си щеш. Аз продължавам да твърдя, че не само Ампера, а и една дърта Вектра е с по-хубав салон от на Теслата. Ей го, не я сравних с електромобил. Сега какъв критерий ще забраниш, че и Вектрата да отпадне от сравнението? Няма да е по продажби, щото и нейните са повече от на Тесла. Сигурно ще кажеш, че коли преди 2015 не могат да са мярка за хубав салон. Излагаш се с тия момински глупости. Ай стига ми губи времето.
  • 77 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Сега вече те разбрах напълно":

    Казвай, с на коя друга кола искаш да сравним интериора на Модел-3. Давам ти пълна свобода на избор. По твоите критерии. Кажи "ей с тази кола" и да ги сравним. Давай да видим, кое според теб е по-грозно от Модел-3.

    Коментиран от #80

  • 78 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Сега вече те разбрах напълно":

    "Явно неговата съвкупност от параметри не съвпада с тази на мнозинството." КОЕ МНОЗИНСТВО БЕ, ЧОВЕК? Ти не разбра ли, че тесладжиите НЕ СА МНОЗИНСТВО! Няма как да си мнозинсто, като разглеждаш само малка група от хората. Ти изключваш всички собственици на коли с ДВГ, а те са много пъти повече от тесладжийте, но въпреки това карат коли със салон по техен вкус, който май е доста близък до моят и доста далечен от на модел-3. Келешлъците ти те правят за смях. Прозрачен си ми.
  • 79 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Сега вече те разбрах напълно":

    "Защо трябва да ги обвинява, че са избрали теслата пред шевито," КЪДЕ ВИДЯ ДА ОБВИНЯВАМ???? Казах, че не разбирам вкусът им. Не ми криви пак думите, че да си запълваш времето. Пак старите ти чалъми. Аман от тях, скучаещ трол, такъв.

    Коментиран от #85

  • 80 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #77 от "Димов":

    Ами за начало предлагам да я сравним с някоя , за която има 300-400 000 ПРЕДПЛАТЕНИ заявки и чакащи за нея от две години !!! Опссс , то май няма такава , сори !!!

    Коментиран от #86

  • 81 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Сега вече те разбрах напълно":

    "Щом теслата само в Щатите се продава седем пъти повече от шевито в световен мащаб, значи има защо" Тесла е марка, която прави само и единствено електрокари. Целта й е да залее света с електрокари и да погребе ДВГ. Това е смисълът на съществуването й. Всяка глътка въздух, на всеки един от 45те хил служители в тая фирма, е с тази презумция. За изпълнението на тази си цел разполага със солидните инвестиции на някои акционери, със субсидиите на правителството (които не са нищо друго, освен нагло и безочливо прехвърляне на данъците, на собственици на ДВГ, в касичките на конкурентите им), и с рестриктирането на ДВГ индустрията и клиентите им по какви ли не начини. В същото време, Амперата е кутрето на Опел, който влага една малка част от усилията си в него, а основните им ресурси са насочени към коли с ДВГ. Правиш ли разликата или се правиш на гръмнат?

    Коментиран от #83

  • 82 Да се върнем на въпроса

    0 0 Отговор
    През цялото време аз отговарям на един единствен въпрос а ти сменяш критериите. Нека се върнем на първоначалният въпрос:

    "Аз не мога да проумея, кой ще избере Модел-3, с отвратителният му интериор, пред един Опел Ампера-е, чиито вътрешен дизайн е сто пъти по-добър"

    Моят отговор беше и продължава да е " седем пъти повече хора са избрали да си купят Тесла пред Opel ampera" което отговаря директно на въпроса ти без увъртания, но явно отговорът не ти харесва да започна да сравняваш с други компании и с какво ли не. Нали сравнявахме тези два КОНКРЕТНИ модела? Чак пък Лада успя да намесиш в спора. Само да те успокоя, че Лада продава точно колкото е търсенето и нито бройка повече, а Тесла продава колкото може да произведе при много по-голямо търсене. Правиш ли разликата? Тесла би продавала и повече, ако имаше капацитет да произвежда. Дори разширяването на производството върви с невиждани за автомобилната промишленост темпове. Това също е повод за възхищение, за всеки който мисли обективно и без предразсъдъци. Увеличаването на продажбите е въпрос на технологично време. По-малкото продажби в сравнение със 100 годишни те производители е въпрос на малък капацитет за производство и малък брой модели, на сравнително младата компания, а не на слабо търсене.

    Коментиран от #91

  • 83 Гръмнатия

    0 1 Отговор

    До коментар #81 от "Димов":

    "В същото време, Амперата е кутрето на Опел, който влага една малка част от усилията си в него, а основните им ресурси са насочени към коли с ДВГ. Правиш ли разликата или се правиш на гръмнат?"

    Аз разликата я правя, ама ти дори не се правиш на гръмната защото както обикновено ти липсва информация. Неслучайно няколко пъти нарекох Опел Амперата шеви, защото нямат нищо общо с Опел, които не са вложили абсолютно нищо в него, освен да си лепнат емблемата.

    Коментиран от #88

  • 84 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Смяташ ли, че Тесла плаща за това?":

    "Защо всички 100-годишни тръгнаха да следват Тесла?" Защото правителствата вдигат изискванията за мин отделяне на СО2 от колите. Защото насочват вниманието на масите към пушещите коли, за да не гледат към главните причинители на замърсяването - индустрията, миньорството, корабите самолетите. Защото забраняват дизели. Защото и бензинките вървят натам. Защото им вдигат данъците за придобита собственост, а на електрокарите се правят че все едно не са собственост и ги освобождават от данък. Защото клиентът на електричка се субсидира с пари и така той е по-решителен да си купи кола, докато клиентите на ДВГ трябва не само да си изкарат сами всеки лев, но и да изкарат и за субсидия на електрофеновете, което ги разколебава в покупката, а това е проблем за продажбите. Защото като ти затворят всички други врати и ти оставят само една, щеш не щеш, ще минеш през нея. За това.

    Коментиран от #97, #99

  • 85 Дали има разлика

    0 1 Отговор

    До коментар #79 от "Димов":

    Аз пък се чудя как може да си толкова тъп. Ама не те наричам тъп да знаеш, даже не те обиждам. Дали се чудиш защо седем пъти повече са избрали грозната Тесла пред красивото chevy или директно ги обвиняваш, че нямат вкус е едно и също колкото и да се правиш на луд. Ако бъда честен и на мен не ми харесва интериора на модел 3, но между двата модела бих избрал теслата, като направя компромис с интериора, а не с техническите качества на електромобила.

    Коментиран от #89

  • 86 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "гост":

    Ей го на! Пак заявки. Гост, ти болен ли си, сериозно. Не сравняваме заявки. Не сравняваме мощност. Нито гуми, нито проходимост, нито боя, брой места, просвет или каквото и да е. Сравняваме интериор. Чии интериор е по-зле от на Модел-3.

    Коментиран от #95, #96

  • 87 Кольо Камиона

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Този път ти не ме разбра":

    Не се намесвам в спора тъй като харесвам жени с цици, независимо колко големи. Другата седмица пътувам до Чикаго и пуснах молба за тест-драйв на Модел 3. При Тесла всичко е различно, включително и молбата за тест-драйв, пуска се по интернет, вероятно проучват кандидатите и ако видят някои от коментарите ми тук, може и да не ме допуснат. Ако обаче мина през ситото може би ще получа покана лично от Негово Величество. Не съм предубеден, очаквам някои неща да ми харесат, други не, но още не съм обявил Поршето за продан, хи хи.
  • 88 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Гръмнатия":

    И Шевролет ползваха Омегата за техен модел. Също и Антарата. Това е нормално за свързаните фирми. Нека не е Опел. Нека е Шевролет Болт, Волт или къвто искаш му кажи. Резултатът е същият - по-добър интериор от на Модел-3 и с достатъчно конкурентни характеристики. Пак избирам Шевито/Опела.

    Коментиран от #90

  • 89 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Дали има разлика":

    Все си мислех, че феновете на ВАГ и БМВ са фанатизирани, но вие, електрофилите, направо ги удряте в земята. Вашето е направо нездравословно. Очаквам бъдещите терористични атаки да се правят не от религиозни екстремисти, а от корпоративни такива. Тесладжия-атентатор, въоръжен с дозина литиево-йонни батерии и соларен панел за щит, ги мята към витрината на конкурентните марки. Болна работа, братче.
  • 90 Браво

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Димов":

    Е това е приказка! При положение че има хора които избират ЕГолф въпреки характеристиките му, Opel ampera е много по-добър избор. Даже няма да е обидно за никого, ако кажеш че не харесваш интериора на теслата. Както казах и на мен не ми харесва.
  • 91 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Да се върнем на въпроса":

    "седем пъти повече хора са избрали да си купят Тесла пред Opel ampera" което отговаря директно на въпроса ти без увъртания," НИЩО НЕ ОТГОВАРЯ. За кой ли път вече: БРОЙКАТА НЕ Е КРИТЕРИЙ ЗА КРАСОТА!!! Наблъскай си го в главата. Ако беше така, то значи Лада е 30 пъти по-хубава кола от Ферарито. Ето, два автомобила с еднакъв тип двигатели сравнавам. И двата са ДВГ.

    Коментиран от #93

  • 92 Димов

    0 0 Отговор
    Директен въпрос: Коя кола има по-грозен интериор от на Модел-3?

    Коментиран от #94

  • 93 Въртим се в омагьосан кръг

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "Димов":

    Вече ти отговорих и на този въпрос. Това е последното ми мнение по този въпрос. Който разбрал разбрал. Въпросът ти предполагаше, че заради интериора, повече хора биха избрали шевито пред теслата. Доказах ти че е точно обратното, ВЪПРЕКИ ПО-ГРОЗНИЯ ИНТЕРИОР. Никой до тук не спорил с тебе, че интериора на Тесла е по-грозен. Когато някой направи по-красив и по-евтин автомобил с техническите характеристики на Тесла, Тесла отива в историята, защото освен всичко не блести и с високо качество. Поне засега обаче, Тесла са лидери в технологично отношение ПРИ ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ. Толкова ли е трудно да го признаеш и да бъдеш обективен, а постоянно сменяш критериите?

    Коментиран от #152

  • 94 Директен отговор

    1 2 Отговор

    До коментар #92 от "Димов":

    Кой е спорил за обратното?
  • 95 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #86 от "Димов":

    Ако питаш мен , повечето от твоите любимци , но понеже не се имам за мерило ти давам пример колко други са на моето мнение , да не говорим колко повече ще стават за напред , но ти и тях ще обявиш за "невежи" , така че не виждам смисъл от такъв спор ! Опитай се поне да разгледаш интериорите на "прототипите" на любимците ти и ако там намериш нещо като "барок , марок и бла, бла " можеш да имаш бледи надежди !!! Само че всичко в тях не говори , а крещи , че вървят по пътя на Тесла !!! Другото е преливане от пусто в празно !!

    Коментиран от #106

  • 96 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #86 от "Димов":

    Освен това , ако искаш повече уточнения , много повече бих харесал интериор от типа на Лотус 7 , от натруфените изгъзици на луксозните немци , но също не го обявявам за стандарт !!

    Коментиран от #105

  • 97 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #84 от "Димов":

    Много точно, но колкото и пъти да им го пишеш, пак ще се направят, че не са те прочели. Това са същества на хранилката от НПО-то БАЕПС и истината ги наранява, защото не са нищо повече от едни паразити, хранещи се с диктаторски налаганите субсидии. Никой от нас не иска забрана на електричките, но те искат забрана на ДВГ, без никакви научни доводи!

    Коментиран от #102

  • 98 асддса

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Абе майсторе, как така са ги изпреварили като Мерцедес, Ауди и БМВ продават по над 2 милиона коли на година ? И всичките са при собствениците. Продадените тесли са 250 000 и само половината са произведени.
    А и продажбите не означават нищо. Тойота, VW, и Рено груп като продават по 10 милиона коли на година - 5 пъти повече от премиум марките да не би да имат повече печалби от тях ?
    Гледай само, те сега немците си пускат електромобилите и ще вземат на тесла половината продажби.

    Коментиран от #101

  • 99 Ти да видиш

    0 1 Отговор

    До коментар #84 от "Димов":

    Този коментар съм го пропуснал, сред всичките които изписа последователно. Всичко което си написал по никакъв начин не се връзва логически, най-малкото ти се губи хронологията. От Уикипедия "През 1970 г. за пръв път вредните емисии са нормирани с директива 70/220/EEC за леки коли и ванове и 88/77/EC за тежкотоварни камиони и автобуси. Постепенно изискванията се променят и повишават към все по-ниски нива, и през 1992 г. с директива 91/441/EEC е въведен първият стандарт „Euro 1“ за леките МПС. От есента на 2014 г. леките автомобили вече трябва да отговарят на стандарта „Euro 6“.[1]" компанията Тесла е основана през 2003 година. Следователно автомобилните компании са имали доста голяма преднина да развиват технологията преди Тесла. Първият сравнително масов автомобил на Тесла излиза през 2012 година. Дори тогава да бяха почнали, няма автомобилен производител който да не беше изпреварил Тесла и технологично и като обем на производство. Няма на света производител който да не е бил запознат с повишаващите се изисквания. Въпросът е кой какво направи по въпроса? Всички се надяваха, че ще замажат очите на клиентите с едно две предложения на електрички, които са грозни малки и с нисък пробег, а след това да си продължат безкрайно производството на ДВГ, с довода че никой не иска електрички. Ако използвам твоята метафора, бяха оставили една-единствена врата пред клиентите. Тесла обаче показа на всички, че има алтернатива на ДВГ и тя може да бъде желана от клиентите.

    Коментиран от #103

  • 100 Ти да видиш

    0 1 Отговор
    Всички мерки на политиците са просто отваряне на още една врата за клиентите, към която врата сега са се запътили двойно повече клиенти всяка следваща година. "Забраните за ДВГ" всъщност не са забрани за всички ДВГ, а само за най-замърсяващите. Който си е купил нов автомобил, покриваш най-новите стандарти спокойно може да си го кара навсякъде.
  • 101 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "асддса":

    Да се правиш зорлем на луд не е признак на интелект , ако не си забелязал !! Но все пак ще ти припомня , че там черно на бяло пише
    Публикувано във факти.бг: aвтoмoбилитe oт виcoĸ ĸлac нa ВМW, Аudі и Меrсеdеѕ-Веnz. !!!! Освен това пише : Публикувано във факти.бг: ВМW 7 или Меrсеdеѕ Ѕ !!! Тоест автомобилите които са в ЦЕНОВИЯ клас на Тесла S и X !!! Не че и в останалите класове няма да стане същото , както вече виждаш с Модел 3 в САЩ !!! Ти нямаш търпение ли , та толкова припираш , хахахах !!!
  • 102 Димов

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "Антиелектрика":

    Аз пиша в този сайт, откак стана аферата с Олимпик, но ти явно си тук отдавна. Да те питам, как издържаш на такива елементарни, прозрачни, деградивни глупости, които се циклят ли циклят, като непрестанно бръщолевене на някой пролетарен колхозник? Те са лишени от всякакво лично мнение и имат едничката цел просто да се набият в главите на всички читатели, без да се оставя никакъв шанс за автономни съждения. Да не говорим за търсене на истина и персонални изводи. Това са едва ли не богохулни термини тук.

    Коментиран от #104, #109

  • 103 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #99 от "Ти да видиш":

    Ти не се правиш на луд. Ти си тотално сдухан. Мерките през изминалите години са си леко почесване, спрямо тези, през последните години. Кривата на утежнение не е с линейна зависимост, а се покачва стремглаво. За цялата сто годишна история на ДВГ колите, никога не е било толкова тежко да си собственик на такава машина. А ти се мъчиш да приравниш и замажеш нещата..... както винаги.

    Коментиран от #108

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #96 от "гост":

    И аз харесвам интериора на Лотус-7 повече, от на Модел-3. Найш кой друг интериор е по-хубав от него - на електрическият вариант, на Хюндай Кона. Още една кола, която бих предпочел пред Модел-3.
  • 106 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #95 от "гост":

    Абе човек, примерът с барока беше за да ти демонстрирам гледан точка, която явно не си могъл да схванеш. Не съм търсил барок в колите. Като не вникваш в смисъла на коментара, няма как да опонираш адекватно.

    Коментиран от #112

  • 107 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #104 от "Антиелектрика":

    Много си ми убаф, ама аз лашкам каки :) Жена ми не гледа с добро око на такива изяви.
  • 108 Ти да видиш

    0 1 Отговор

    До коментар #103 от "Димов":

    Не отричам, че е така, но много ловко избягваш въпроса какво направиха автомобилните производители за това? Не си ли го нахендриха сами, като упорито избягваха да разработват електрически автомобили? Преди това нямаше кой знае какви мерки, защото ДВГ нямаше алтернатива. Ако досега мерките ти се струват строги, само стой та гледай какво ще стане когато започнат да се произвеждат масово електромобили от всякакви марки и модели. Защо трябва да е мръсен въздуха когато може да е чист. Това разбира се по никакъв начин не важи за България, където дори в центъра на София безнаказано се горят въглища и дори гуми за отопление.
  • 109 Антиелектрика

    4 0 Отговор

    До коментар #102 от "Димов":

    Виждам, че сам си разбрал за какви мозъчни инвалиди става въпрос! Когато няма факти и аргументи, троловете започват да пишат с чуждите никове, защото нямат топки да си стоят зад думите! Нали виждаш за какъв дебил става въпрос в коментар 104 - да използва моя ник и да си избива педалските комплекси! Лошото е, че модераторите вместо да наложат БАН на такива кретени и да изтрият тъпизмите им, те ги оставят и трият мненията на хората, които се опитват нормално да се защитят. Просто покрай тях аз лично страшно намразих електричките и ако някога имам възможност да намеря някой от тях, лично бих го смазал от бой, заради всичката помия, личностни обиди и кълнене в деца! Но да не си разваляме вечерта - важно е да не са даваме на тези боклуци и да им показваме, че не могат безнаказано да лъжат и тролят!
  • 110 Продажби

    3 2 Отговор
    Чакай да те разваля не вечерта с две по принцип добри, но за тебе лоши новини:

    Eпицeнтъpът нa пpoдaжби e Kaлифopния. Toзи щaт винaги e пpивeтcтвaл eлeĸтpoмoбилитe, нo пpeз мeceц aвгycт тaзи гoдинa, тexният дял дocтигнa 10% или 23 710 eлeĸтpoмoбилa. Quаrtz cъoбщи, чe зa вcичĸи щaти дeлът e eдвa 1,66%.

    Ha втopo мяcтo e щaтът Opeгoн c 4,1% eлeĸтpoмoбили oт вcичĸи пpoдaжби нa aвтoмoбили. Cлeдвaт Baшингтoн (3,5%), oĸpъг Koлyмбия (3,5%), Xaвaи (2,7%), Apизoнa и Koлopaдo c пo 2,5%.

    Бeзcпopeн лидep e Теѕlа. Koмпaниятa нa Илън Mъcĸ пpoдaдe 47% oт вcичĸи нoви eлeĸтpoмoбили и ocтaви дaлeч нaзaд Тоуоtа, Сhеvrоlеt, Ноndа и Nіѕѕаn.



    Ocвeн тoвa, Теѕlа Моdеl 3 нaдxвъpли вcичĸи oчaĸвaния, ĸaтo cтaнa нaй-пpoдaвaният eлeĸтpoмoбил в CAЩ зa тpeтoтo тpимeceчиe нa 2018 гoдинa и нaй-пpoдaвaният ceдaн cpeд вcичĸи aвтoмoбили. A aĸo ce взeмaт пpeдвид пpoдaжбитe и нa Моdеl Ѕ и Моdеl Х, Теѕlа e зaeмa чeлнитe пъpви мecтa в peйтингa пo пpoдaжби нa eлeĸтpoмoбили.

    Коментиран от #135

  • 111 Писта

    1 1 Отговор
    Казваш нямаме факти? Ето ти е още един факт, който ще те втресе и ще събори още една от опорните ти точки:
    Oбнoвявaниятa нa фъpмyepa нa Теѕlа cтaвa пo бeзжичeн път (ОТА). Te нeпpeĸъcнaтo дoбaвят нa пpитeжaтeлитe нa тeзи eлeĸтpoмoбили нoви фyнĸции и нoви впeчaтлeния. Πocлeднoтo oбнoвявaнe дoбaви peжимa Тrасk Моdе, дaвaщ възмoжнocт зa пълнoцeнeн дpифт. Тrасk Моdе пpoмeня peдицa пapaмeтpи нa eлeĸтpoмoбилa. Πpинyдитeлнo ce зacилвa peĸyпepaтивнoтo cпиpaнe, a eнepгиятa oт нeгo ce paзпpeдeля мeждy пpeдния и зaдния eлeĸтpoмoтop пo тaĸъв нaчин, чe дa ce ocигypи пo-гoлям бaлaнc и ycтoйчивocт нa зaвoитe. Πpoмeнят ce aлгopитмитe нa oxлaждaнeтo нa зaдвижвaщaтa cиcтeмa, ĸoятo ocигypявa eфeĸтивнa paбoтa пpи пpoдължитeлни гoлeми нaтoвapвaния. Hoвият peжим пoвишaвa пpoизвoдитeлнocттa нa eлeĸтpoмoбилa, бeз дa ce нaмaлявa бeзoпacнocттa, Πpи влизaнe в дpифт, aĸo cитyaциятa зaпoчнe дa ce изплъзвa oт ĸoнтpoлa нa вoдaчa, aвтoмaтиĸaтa ce нaмecвa и ocигypявa бeзoпacнocттa нa вoдaчa.

    Cлeд дoбaвянeтo нa oбнoвявaнeтo, eлeĸтpoмoбилът бe тecтвaн нa тpaceтo Wіllоw Ѕрrіngѕ. Peзyлтaтът cъвпaднa c тoзи нa Роrѕсhе Сауmаn GТ4 и бe пo-дoбъp oт peзyлтaтa нa cyпepaвтoмoбилa Fеrrаrі 458 Іtаlіа.

    He e зa yчyдвaнe, чe зa пoчти вcичĸи aвтoмoбилни пpoизвoдитeли cлoгaнът „Дa дoгoниш и изпpeвapиш Илън Mъcĸ“ ce пpeвъpнa в пълнoцeннa бизнec cтpaтeгия."

    Значи всички автомобилни компании го разбраха, само Димов антиелектрика и компания, приемат че ние сме си ги измислили тези неща!

    Коментиран от #136

  • 112 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #106 от "Димов":

    Аз пък ти "демонстрирах" гледната точка на любимите ти луксозни , на която смятат да залагат в бъдеще и тя е по-лош вариант на Тесла , щото хем им се ще да го дават по-изчистено , хем пак на флинтифлюшки ги избива , но тенденцията е ясна и тя е премахване на всички копченца и дисплейчета , да не говорим , че скоро ще дойде ред даже на педалите и волана , щото са просто излишни остатъци от миналото , всеки съвременен автомобил се управлява електронно и му стига един джойстик за всичко което уж правят волана и педалите !!! Та барок или не интериори със заврънкулки скоро няма да правят дори китайците !!

    Коментиран от #137

  • 113 Внимавай какво си пожелаваш!

    0 1 Отговор
    ... Защото ще се сбъдне!
    02 Антиелектрика ОТГОВОР59 18:04 16.11.18



    До коментар #27 от "Любопитен":

    Да, аз съм съгласен. Само кажи кое БМВ и коя Тесла ще сравняваме, за да се признае резултатът. А това в следващия ти тролски коментар с номер 40, явно е следствие пак на ненавременния прием на медикаменти. Нали сме ти казали да не ни занимаваш с халюцинациите си и виденията си за това какво ти казва кристалната топка!"

    Виждам, че наистина съм ти развалил вечерта и си останал без думи, а иначе не можехме да ти затворим устата. Хайде кажи какво стана на пистата? Сигурен съм че цяла вечер си ровил и знаеш вече какви са времената на всички останали BMW та без изключения на същата писта. Сподели какво научи де? Колкото и да си мислиш и твърдиш, че батериите не са се променили от времето на Волта, те се развиват с всяка изминала година и както виждаш бият ДВГ по всички параметри. Постоянно повтаряше писта, писта, там е истината, а сега мълчиш? Сещаш ли се какво ще стане като излезе роудстъра? Защото ако не се сещаш, това е семеен седан от среден клас, а не състезателен автомобил.

    Коментиран от #114, #139

  • 114 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #113 от "Внимавай какво си пожелаваш!":

    Какво, какво, че нещо пак бръщолевиш несвързани брътвежи?! Кое ми е развалило вечерта, каква писта, какви БМВ-та, какви параметри? Да не си получил инсулт, че пишеш толкова несвързано, което по принцип си е типично за теб де?!

    Коментиран от #115, #117

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Правим се на луди?

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "Антиелектрика":

    Това ли ще е новата тактика на мразещите? Да не признавате фактите? Понеже пост 111 е дълъг и не можеш да го асимилираш, ето есенцията: Cлeд дoбaвянeтo нa oбнoвявaнeтo, eлeĸтpoмoбилът бe тecтвaн нa тpaceтo Wіllоw Ѕрrіngѕ. Peзyлтaтът cъвпaднa c тoзи нa Роrѕсhе Сауmаn GТ4 И БE ПO-ДOБЪP OТ PEЗYЛТAТA нa CYПEPAВТOМOБИЛA Fеrrаrі 458 Іtаlіа. Кое BMW бие Fеrrаrі 458 Іtаlіа на тази писта?

    Коментиран от #118

  • 118 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #117 от "Правим се на луди?":

    Какви факти пак сънуваш? Свободните съчинения ли са ти фактите? И тъй като нито даваш линк, нито даваш време, а само празни приказки, аз си направих труда да проверя какво време официално дава модел 3 на тази писта и се оказа, че няма - хахахахахахха Обаче нали пишеш, че била като на Porsche Cayman, се оказа, че това е 88-мо време: https://fastestlaps.com/tracks/willow-springs Остави другото, но Ferrari 458 Italia изобщо не фигурира в първите 100 времена на писта, защото той е с едва 560 к.с. и е на 10 години модел, а на 20-то място е Ferrari 488. Пък М3 е на 51-во място с модела си от 2014 година. Хайде стига толкова, че да не вземе да се самоубиеш, от това колко си зле - хахахаххаа
  • 119 Правим се на луди?

    0 1 Отговор
    Аха пак се правим на луди и изкривяваме факти за да съвпадат с теорията ни. Не вървиш с тази тактика:

    Willow Springs - Streets of Willow lap times

    Rank Vehicle Driver Time
    1. Suzuki GSX-R 750 (L1 - L5) Hayden Gillim 1:18.02
    2. Huracán Performante Randy Pobst 1:18.73
    3. MV Augusta F3 800 Hayden Gillim 1:18.89
    4. Ducati 899 Panigale Hayden Gillim 1:18.94
    5. Nissan GT-R Nismo (R35) Randy Pobst 1:19.07
    6. Porsche 911 Turbo S unknown 1:19.45
    7. Ducati 1198 S unknown 1:19.72
    8. Nissan GT-R (R35 530 PS) Randy Pobst 1:20.25
    9. Corvette Z06 Z07 Package Randy Pobst 1:20.43
    10. Camaro SS 1LE Package unknown 1:20.67
    11. Porsche Cayman GT4 (981) Randy Pobst 1:21.74
    12. Porsche 718 Boxster S unknown 1:21.87
    13. Chevrolet Corvette ZR1 unknown 1:21.90
    14. Audi R8 V10 5.2 FSI Plus unknown 1:21.95
    15. Ferrari 458 Italia unknown 1:22.30
    https://fastestlaps.com/tracks/willow-springs-streets-of-willow

    Коментиран от #120

  • 120 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "Правим се на луди?":

    Ти верно ли си толкова неграмотен? Нали написа първо за времена на пистата Willow Springs? Това което даваш е за The Streets of Willow Springs (commonly called The Streets of Willow or sometimes Streets) is a 1.6 mile paved roadcourse улиците, а не за пистата - https://en.wikipedia.org/wiki/Willow_Springs_International_Motorsports_Park Я сега дай официални времена на модел 3, защото и на М4 отпреди 5 години е близко времето на тази "дълга 2-километрова писта - хахахахахахаха

    Коментиран от #121

  • 121 Правим се на луди?

    0 0 Отговор

    До коментар #120 от "Антиелектрика":

    Аха, сега вече и завоите не ти харесват! Искаш други? Нали Тесла ставаше само за ускорение на право и не ставаше за завои? Изчакай за официални резултати. Този режим е само на седмица! Засега ще се задоволим с неофициалните.

    Коментиран от #122

  • 122 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "Правим се на луди?":

    Аз пък не се задоволявам с празни приказки и официално знам, че Тесла модел S се представя по-зле от 20 годишно Субару с наполовина по-малка мощност на Ринга. Пък ти ако мислиш, че 2 км е писта, то утре очаквам и драг надпреварата да я обявиш за такава. Продължавай да се задоволяваш - хахахаххаха
  • 123 Правим се на луди?

    0 0 Отговор
    Не говорим ли за битката на тройките? Какъв модел S?

    Тази класация е на класическа надпревара и виждаш какви машини са участвали, включително мотори. Това, че ти подценяваш пистата само показва все по-очевидната липса на аргументи против така омразните ти електромобили. Видя ли Къде се намира тройката на BMW в класацията? Я си потърси и субаруто на кое място е, защото това е класация колкото и да не ти оттърва. Тази класация е създадена много преди да бъде създадена дори компанията Тесла, да не говорим за създаването на модел 3, за да влизаш в обяснителен режим как това трасе специално създадено да покаже предимствата на електромобилите. Както виждаш с всяка нова батерия, отпадат все повече от опорните ти точки. След няколко месеца ще има нови изненади с новите по-леки и по-мощни батерии. Слушай кристалната ми топка, защото много познава! Защо все още не монтират на Тесла модел S и Х от батериите на модел 3, за да им намалят теглото и цената, а те просто изчаквали в следващия модел батерии, за които започнаха строежа на новата поточна линия. Ако тези на модел 3 не загряват, смятай какво трябва да се очаква от следващите!

    Коментиран от #124, #140

  • 124 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Правим се на луди?":

    И да се пениш и да не се пениш, всичко е само празни приказки. Чакам да ми покажеш РЕАЛНИ ДАННИ!

    Коментиран от #125

  • 125 Ето празни приказки BMW

    1 0 Отговор

    До коментар #124 от "Антиелектрика":

    Ето какво казва конкуренцията от BMW в блога си за постижението! Хайде обвини ги и тях в пристрастност към Тесла. Твоята наглост няма граници така че няма да се учудя и това да направиш. Избрани цитати от статията: Резултатите? Много подобрени. Той завърши 1: 21.49 секунди. ...Ако моделът Performance 3 вече е по-бърз от Alfa на улиците на Willow, то е по-бърз от BMW M3. Би било интересно да видим какво може да направи един BMW M3 CS, тъй като това е най-добрият М3 на пазара, но моделът 3 определено ще бъде ПО-БЪРЗ ОТ НОРМАЛНИЯ АВТОМОБИЛ.

    Въпреки че, в справедливост, сегашният М3 е в самия край на жизнения цикъл и нов е в работата. Така че ще бъде много интересно да видим какво ще се случи с това. Все пак, кредитът, при който кредитът е дължим, Tesla Model 3 Performance е НАЙ-БЪРЗИЯТ СПОРТЕН СЕДАН В СВОЯ КЛАС, който някога е обиколил улиците на Уилоу.

    Коментиран от #126

  • 126 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "Ето празни приказки BMW":

    Моята наглост нямала граници - хахахахахаха Къде са линовете??? Къде са официалните резултати? Къде ти е пистата? Пльосваш някакви неща, които всеки може да напише и искаш ние да то вярваме, защото си стоиш зад името ли - хахахахаах Ама моля ти се, ще ме разплачеш още малко - хахахахахаха За кой път да ти казвам, че това ТРАСЕ е 2 км и НЕ СЕ ВОДИ ПИСТА!!!
  • 127 Ето празни приказки от BMW

    1 0 Отговор
    Да пропуснал съм линка, но след като знаеш времето, можеш ли да си намериш и сам 20-ти на линка. https://www.bmwblog.com/2018/11/08/tesla-model-3-performance-gets-new-track-mode-software-with-help-from-randy-pobst/

    Колко по официални резултати искаш от това, че от от bmw ги признават, но наш Антиелектрика не? Познах за наглостта ти да не признаеш резултата и да кажеш, че само 24 часа льо Ман е състезание, което признаваш. толкова добре ви познавам, че чак сте ми прозрачни. Когато направят 10-минутно зареждане или просто сменят батерията със заредена, дори 24 часа льо Ман няма да признаеш. Нали? А само преди часове се хвана на бас че Тесла не може да бие тройката на BMW, даже се направи на великодушен сам да си избера коя тройка ще бие!

    Коментиран от #128

  • 128 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "Ето празни приказки от BMW":

    Ти все още ли продължаваш да се правиш на интересен? Нито това 2-километрово трасе е писта, нито колата е заводска. Или не може да четеш какво пише в линка ти: "Then, they put him in a different car, with the new software, Michelin Cup 2 tires and Brembo brakes...To be honest, most of it was likely due the tires, as Cup 2s can improve literally any sports car running any other tire." Както и да е, резултатът е добър и не мога да го отрека! То и на ринга имаше състезателна електричка с 1360 к.с., която е сред първите времена, но отстъпва на 420 к.с. кола с ДВГ. Тук въпросът е принципен, а не зададен като теб - в коментар 27 с поредния ти ник: Публикувано във факти.бг: "И какво ще стане, ако Tesla model 3 бие BMW 3 на пистата. Зорлем, антиелектрика, driving pleasure и компания ще си промените ли мнението за електричките?"
  • 129 Има напредък

    0 0 Отговор
    Ей Разгеле Поздравявам те. Най-после да признаеш някакъв факт. И защо си мислиш че ако на това "трасе" тройката на BMW не може да бие тройката на Тесла, резултатът на друго трасе ще е различен? Дори със стандартните гуми и дискове, резултатът на модел 3 е бил доста по-добър отколкото и на BMW 3 и на Subaru WRX. Виж какви са им резултатите И на кое място се намират.

    57. Subaru WRX Randy Pobst 1:27.33
    58. Subaru WRX Special Edition Randy Pobst 1:27.40
    59. BMW M3 (E92) unknown 1:27.67

    Коментиран от #130

  • 130 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #129 от "Има напредък":

    Ами защото пистата е 2 км!!! А да сравняваш Субару с 300 к.с. и цена 27 000$, както и 10 годишно М3 Е92, с Тесла модел 3 с 460 к.с. и цена от 70 000$, е показателно, че се чудиш само как да лъжеш и мажеш!
  • 131 Няма напредък, объркал съм се!

    0 0 Отговор
    Сравненията със Субару ги направи ти. Каза че е по-бързо в завои, та дори на старта от Модел 3 и всеки потенциален купувач би го избрал пред Теслата. Ами нито едното не се оказа вярно. Дай определение за писта и за BMW 3, още сега да си ги запиша, за следващите новини. Да не се окаже, че и Нюрбургринг е къс и трябва да правят поне 10 обиколки. Да не се окаже, че BMW3 което според тебе може да бие Тесла на писта все още не е произведено, защото от Тесла произвеждат само автомобили с много коне? А какво ще кажеш за ферарито, което е по-мощно и по-леко от теслата? А това е само първо поколение електромобили. Чакай да видиш следващите поколения.

    Коментиран от #132

  • 132 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #131 от "Няма напредък, объркал съм се!":

    Сериозно ли не правиш разлика между модел 3 за 35 000$ и такъв за 70 000$, както и с коя от тях сравнявам Субару за 27 000$??? А да сравняваш 10 годишни коли с най-новата Тесла, говори за страшна простотия!

    Коментиран от #133, #141

  • 133 Правим се на луди?

    0 0 Отговор

    До коментар #132 от "Антиелектрика":

    Кажи сега критериите? Какво е писта? По какъв критерий ще сравняваме автомобилите? По цена? По година на производство? По тегло? По мощност? Според мен критерия е един единствен - време за обиколка. Както виждаш, дори мотори са включени в класацията. Ти можеш да си измисляш всякакви причини да не признаеш постижението на Модел 3. Кажи сега коя Тройка на BMW го бие на това култово трасе, като сам си избереш критериите. Даже може да вземеш времето от преди месец със стандартните гуми и без довършен трак моуд пак е с 4 секунди по-добро от най-бързата BMW 3 за всички времена и модели.
  • 134 Правим се на луди?

    0 0 Отговор
    Та какво казваш е това та не е писта? Каране по прав път? https://youtu.be/tKstJaHfk2s
  • 135 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #110 от "Продажби":

    Ма то това не е никаква изненада. Даже доказва теорията ми, че електромобилът е оръжието, с което САЩ се борят за независимост от арабският петрол. Какво изненадващо има?

    Коментиран от #143

  • 136 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "Писта":

    Човек, спри да ми приписваш вякакви възгледи. Аз никога не съм говорил за дрифт при електрокари. Даже не съм чел някой да е говорил. Престани да ми намесваш името в места, където не е било. Още малко ще ме обвиниш и за холокоста. То бива да си пропагандатор и лицемер, ама ти минаваш всяка граница.

    Коментиран от #145

  • 137 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #112 от "гост":

    Моите предположения са дори по-смели от твоите. В бъдеще ще вградят сателитно ограничение на скоростта. Първоначално за населени места, а после и навсякъде. Следва автоматично следене за ситуации с ПТП и избягването им. Накрая е пълната автономност на автомобила, който ще е като едно такси с изцяло сателитен контрол. А ти ще си просто пасажер/трол, който само се вози като кифла. Къде остава удоволствието от шофирането? Изчезва, щото днес на джендърчето му било трудно да кара кола с ръчни скорости, и иска въвеждане на категория В1, а утре ще затрътлее още повече и въобще ще затрие изкуството на шофиране. Както казах: жал ми е за бъдещето.

    Коментиран от #174

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "Внимавай какво си пожелаваш!":

    "...и както виждаш бият ДВГ по всички параметри." И по обсег на зареждане. И по температурен диапазон на работа. И по брой транспорти на приложение. И по енергийна плътност. И по токсичност при производството. Абе, въобще по всички.

    Коментиран от #146

  • 140 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Правим се на луди?":

    "Не говорим ли за битката на тройките?" Това, онзи нагласеният тест, дето БМВто сменяше предавки на 3-4хил оборота ли? Аз съм участвал в драгове и с БМВта. Знам как звучи шестака като му обърнеш стрелките наобратно. Оня от нагласеният ти клип беше тръгнал на разходка. Всички го оплюха за това, само ти не си вдянал още.

    Коментиран от #147

  • 141 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #132 от "Антиелектрика":

    Пич, защо още се занимаваме с тия двама лаляджий? Не виждаш ли, че никой не им обръща внимание? Появи ли се техен коментар някъде, всичко живо ги отсвирва и ги игнорира, само аз и ти си губим времето с тях. Хората отдавна ги видяха как се мъчат само да се надцакват и дъвчат едно и също до припадък. Аз го питам кой интериор е по-красив, а той ми вика, чакай да видя колко бройки са продали и ще ти кажа. Това са хора без лично мнение. Това са шовенистични пропагандатори. Пишат в този форум само за да налагат чужди възгледи и идеи. Дебнат къде ще се появи различно мнение и веднага си пускат плочата срещу него. Същата плоча с едни и същи шлагери. И хората спират да ги слушат, даже някои, дори да са били неутрални, вече са намразили Тесла заради това. А като срещнат по-сериозен отпор, срещу който немогат да се аргументират, вадят старият номер с троленето, да прилагат принципа на разделяй и владей. Такъв похват отблъсква всеки мислещ човек, защото е показателен за откритата им неспособност да дебатират. Такива още от деца са аутсайдери. Никой никъде ги не ще и те намират занимание по форумите. Но и там лъсват неспособността им за общуване и маниакалната им обсебеност, и пак същият резултат. Лично аз смятам да ги бойкотирам занапред.

    Коментиран от #142, #149

  • 142 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #141 от "Димов":

    Това за игнорирането отдавна съм го писал, че е единствения начин да се накарат да се пускат от злоба. Обаче всеки път онова недоразумение пише с различен ник. На всички обаче стана ясно, че са тролове от НПО-то БАЕПС (Българска асоциация за електрически превозни средства). Подли, лъжливи душички.
  • 143 Зависимост?

    0 0 Отговор

    До коментар #135 от "Димов":

    Изненадващото е, че не знаеш че САЩ не са вносители и износители на петрол, следователно няма как да са зависими от Арабския петрол. САЩ произвежда повече Петрол отколкото която и да е арабска страна. Много по-вярно ще е да се каже, че САЩ се стреми да намали потреблението на петрол, за да може да изнася повече. Точно както арабските страни строят веи мощности, за да намалят своето потребление на петрол за да има повече за износ. Крещящ пример в това отношение е Норвегия.

    Коментиран от #144, #167

  • 144 Поправка

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "Зависимост?":

    че САЩ не са вносители, А износители на петрол,
  • 145 За какъв дрифт говориш?

    0 0 Отговор

    До коментар #136 от "Димов":

    Я да прочетем отново какво съм написал:

    "He e зa yчyдвaнe, чe зa пoчти вcичĸи aвтoмoбилни пpoизвoдитeли cлoгaнът „Дa дoгoниш и изпpeвapиш Илън Mъcĸ“ ce пpeвъpнa в пълнoцeннa бизнec cтpaтeгия." Значи всички автомобилни компании го разбраха, само Димов антиелектрика и компания, приемат че ние сме си ги измислили тези неща!"
    Въобще не става въпрос за никакви дрифтове, а за технологичното предимство на Тесла пред останалите. Поправи ме, ако греша, но няколко пъти ви подканих в прав текст да признаете, че Тесла е технологичен лидер в производството на електромобили и нито веднъж не получих положителен отговор. Ако някъде си писал обратното, се извинявам че включих и твоето име. За пореден път задавам въпроса. Тесла технологичен лидер ли са и останалите автомобилни компании на няколко години след тях ли са?

    Коментиран от #148, #151

  • 146 Когато си прав, си прав

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "Димов":

    Всичко което си написал в коментара е вярно. В моя коментар обаче ставаше въпрос, за каране по писта, а не за електромобилите по принцип. Преди модел 3, електромобилите имаха проблем с високото си тегло и загряването на батериите. Сега вече тези проблеми са решени, а развитието на батериите продължава, следователно електромобилите ще стават все по-добри и по-добри на пистата за все по-дълги разстояния.

    Коментиран от #182

  • 147 Ами не не става въпрос за драг

    0 0 Отговор

    До коментар #140 от "Димов":

    Става въпрос за каране по култово трасе, на което са се пробвали стотици суперкари и супер мотори и са записали постижението си в една класация, в която Тесла модел 3 влиза в топ 10, а BMW 3 не влиза в топ 50. Какво нагласено може да има в това? Дори със стандартните си гуми и без довършен Truck mode, Тесла модел 3 е влезнал в топ 20 и е с 4 секунди по-добър от най-добрата тройка на BMW. Опитай се да омаловажиш и това. Този път пилотът не може да ти бъде оправдание.
  • 148 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "За какъв дрифт говориш?":

    "Тесла технологичен лидер ли са" Сефте виждам такъв въпрос. Явно съм го пропуснал, но като за довиждане ще му отговоря. Тесла са лидер в производството на електромобили, и аз не виждам кой го оспорва. Самият аз не съм, а и няма как да съм. Убеждението ми е такова. Но това няма никакво отношение към въпросът с интериора.
  • 149 Проблема ви е, че не признавате фактите

    0 0 Отговор

    До коментар #141 от "Димов":

    Единствените ви аргументи в споровете са нечии мнения, най-често вашите, като абсолютно пренебрегвате всякакви факти които обикновено са с цифри и примери. Най-пресните примери са ако си прочетете последните мнения. Антиелектрика защитава тезата, че в името на екологията е по-добре да плащаме 15000, вместо 3000 лева годишно за гориво, за да караме на водород, вместо да плащаме по 1000 лв ток електромобили. Според него парите били без значение, Но когато става въпрос за 10% разлика в цената между автомобил с ДВГ и електромобил, тогава тези 10% били от решаващо значение за навлизането на електромобилите. Димов пък твърди че американците били зависими от Арабския петрол, при положение че САЩ произвеждат повече Петрол от арабите. И изведнъж ние сме кривите защото ви оборваме със цифри и доказваме, че грешите, а не ви оставяме да си приказвате глупостите на воля?

    Коментиран от #161

  • 150 Цитат от този пост

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Ти пък":

    "Хайде някой да застане честно и открито да каже, че Тесла не са лидер в електромобилните технологии и останалите не ги следват. Ето това не могат да преглътнат Димов и компания."

    Чукча писател, не читател!

    Коментиран от #153

  • 151 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "За какъв дрифт говориш?":

    За да поясня какво имам предвид: И Форд са били технологичен лидер, но има доста по-добри и предпочитани коли от техните. Технологичното лидерство не винаги ти гарантира предпочитанията на хората. Хората си имат различни критерии за избор. Има хора, които избират 50г олдтаймър пред нов SUV.
  • 152 Цитат от този пост

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Въртим се в омагьосан кръг":

    "Никой до тук не спорил с тебе, че интериора на Тесла е по-грозен. Когато някой направи по-красив и по-евтин автомобил с техническите характеристики на Тесла, Тесла отива в историята, защото освен всичко не блести и с високо качество. Поне засега обаче, Тесла са лидери в технологично отношение ПРИ ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ. Толкова ли е трудно да го признаеш и да бъдеш обективен, а постоянно сменяш критериите?"

    Чукча продължава да пише без да чете

    Коментиран от #155

  • 153 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #150 от "Цитат от този пост":

    Току-що доказа психоанализът ми за теб и солта*акът ти. Прочети коментар #148. Научи се да водиш диалог. Излез от пубертета.

    Коментиран от #157

  • 154 После пак ми говори за грамофонни плочи

    0 0 Отговор
    Ти въобще не четеш какво ти пишат, а въртиш своите грамофонни плочи с личните си мнения без да отчиташ фактите от реалността. Мислиш ли че е лесно да се спори с тебе, когато почти никога не отговаряш на конкретно зададени въпроси, които сега става ясно, че дори от уважение не си прочел. Какво излиза накрая - спорим с радиоточката.

    Коментиран от #156, #158

  • 155 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #152 от "Цитат от този пост":

    "Никой до тук не спорил с тебе, че интериора на Тесла е по-грозен." НЕ БЕ МАЗЕН, САМО ДЕТО МИ СКОЧИХТЕ ВЕДНАГА. И ВСИЧКИТЕ ТИ КОМЕНТАРИ СА ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА МИ ТВЪРДЕНИЕ. ОЩЕ ЛИ ТВЪРДИШ, ЧЕ НЕ НЕ СИ БИЛ НЕСЪГЛАСЕН?

    Коментиран от #159, #160

  • 156 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #154 от "После пак ми говори за грамофонни плочи":

    За пореден път: ПРОЧЕТИ КОМЕНТАР #148 И СПРИ ДА СЕ ИЗЛАГАШ!
  • 157 Прочетох това в пост 148

    0 0 Отговор

    До коментар #153 от "Димов":

    "Тесла технологичен лидер ли са" Сефте виждам такъв въпрос. Явно съм го пропуснал..

    Ти ли го написа или не? Много услужливо ти дадох цитати от предишни мнения с номер 75 и 93 които са писани преди да напишеш, че не си ги прочел. Не се ли води така диалог или по примерът който ти даваш с обиди е правилното? Колкото и да опитваш няма да ти падна на нивото!
  • 158 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #154 от "После пак ми говори за грамофонни плочи":

    Престани да ми копираш лексиката. Бъди креативен. А, забравих - не можеш.
  • 159 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #155 от "Димов":

    Игнорирай многониковия лъжлив трол. Не виждаш ли, че постоянно лъже и си измисля неща, които нито ти, нито аз сме казвали. Така си измисли, че съм бил казал, че Тесла щяла да фалира, а сега пък си измисля, че съм бил против електричките, защото били скъпи - неговото е патологична лъжа. Начинът да справяне е ИГНОР и говорене за него в трето лице, въпреки жалките му опити да пише с различни никове, криейки се какъв мозъчен евнух е.

    Коментиран от #162, #163

  • 160 Сега е твой ред да цитираш

    0 0 Отговор

    До коментар #155 от "Димов":

    Аз ти дадох цитати къде съм ти задал въпроса, Хайде сега ти да ми кажеш къде съм написал че интериора на Tesla е красив, като Даже не съм си го помислил. Това е само плод на твоето предубеждение. Навсякъде писах, че вкусът на мнозинството очевидно не съвпада с твоя(и моя) и въпреки грозния интериор Тесла има повече продажби, като Предположих че става въпрос заради технологичното предимство. Възпитанието не ми позволява да взема страна, когато става въпрос за вкус. Мога да кажа какво ми харесва на мен, но никога не бих упрекнал твоя вкус, защо харесваш еди какво си. Ти беше този, който се чудеше на вкуса на останалите и единствено това беше упрекът ми към тебе. Дори и да искаш, няма как да наложиш вкуса си на останалите.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Да бе аз постоянно лъжа

    0 0 Отговор

    До коментар #159 от "Антиелектрика":

    Даже излъгах, че Димов не е прочел два пъти подред един и същ конкретен въпрос и не ми е отговорил. След като му посочих в кои точно коментари съм му го задал и дори ги цитирах, той най-учтиво ми се извини, а аз го обсипах с обиди. Ей ама какъв съм трол... и лъжец. А пък ти постоянно обясняваш Колко са евтини електричките но никой не ги купува, постоянно обясняваш субаруто колко било по-скъпо от теслата А пък аз лъжецът се опитвам да кажа че е обратното и че изкарваш електричките скъпи. Абе лъжец, какво да ме правиш...

    Коментиран от #164

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Производители

    0 0 Отговор
    НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ
     
    След бързото развитие на американския сектор за производство на шистов петрол, САЩ, с добив от 14.9 милиона барела на ден през май, по данни на Международната агенция за енергията (МАЕ), изпревариха Русия (11.35 милиона барела на ден през май) и Саудитска Арабия (10.02 милиона барела на ден през май)
     
    Данните на МАЕ, ОПЕК и Американската агенция за информация за енергията се различават съществено, но всички са единодушни, че само тези три страни са в състояние да надхвърлят добив от 10 милиона барела на ден.
    Следват (също по данни на МАЕ) Канада (4.76 милиона барела на ден), Ирак (4.47 милиона барела на ден) и Китай (3.83 милиона барела на ден) , почти наравно с Иран (3.82 милиона барела на ден).
     
    За да не допуснат да изгубят влиянието си поради нарастващия дял на Северна Америка на пазара, 14-те страни от ОПЕК се обединиха с десет други производители, увеличавайки пазарния си дял от около 40 процента до над 50 на сто.
  • 166 Износители

    0 0 Отговор
    В сферата на износа разликите са доста по-малки. Според годишния доклад на ОПЕК за перспективите на петролния пазар Саудитска Арабия е изнасяла средно 6.99 милиона барела на ден през 2017 година.
     
    Следват Русия (5.06 милиона барела на ден), Ирак (3.80 милиона барела на ден), Канада (2,91 милиона барела на ден), Обединените арабски емирства (2.34 милиона барела на ден) и Иран (2.13 милиона барела на ден).
    САЩ изнасят относително малко петрол за разлика от голямото си производство (1,12 милиона барела на ден), тъй като там вътрешното търсене е много голямо.
     
    Те остават обаче на второ място в света по внос (7,91 милиона барела на ден) след Китай (8,43 милиона барела на ден), изпреварвайки третият световен вносител, Индия (4.34 милиона барела на ден).

    https://www.mediapool.bg/koi-sa-nai-golemite-proizvoditeli-i-koi-nai-golemite-iznositeli-na-petrol-news280512.html

    Отново възпитанието ме спира с епитетите, Но ти продължавай, възпитанието ти не ми пречи да водя културен диалог.
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Критерии

    0 0 Отговор

    До коментар #163 от "Димов":

    Никога не съм отричал че няма да дам луди пари за електричка. Даже съм споделял критериите кога ще си купя. Когато започнат да правят минимум 500 км реален пробег при цена на електромобила 20000 долара, или в краен случай евро. Когато в България Поне през 100 километра има бързи зарядни станции поне 100 киловата, където да седнеш да пиеш по едно кафе, докато колата се зареди за десетина минути на дълъг път. Марката не ме интересува. Както виждаш имам много ясни критерии. Ако имам избор бих си избрал по-добър интериор, ако нямам избор, това е нещо с което бих направил компромис, но не и с техническите характеристики.
  • 169 Димов

    0 0 Отговор
    За тези, които им писна да ги тесльосват ежедневно, ето още един електромобил, с по-хубав интериор от на Модел-3, и с малко по-добри характеристики от на Ампера-е: добриhttp://www.ecars.bg/blogs/elektromobili-1/2466-hyundai-kona-electric-bateriq-i-probeg

    Коментиран от #170, #171

  • 170 Чудесен електромобил

    0 0 Отговор

    До коментар #169 от "Димов":

    Дори такъв бих се прежалил да карам, стига да отговаряше на критериите ми. бих прежалил максималната скорост и ускорението На теслата, ако Hyundai е на по-ниска цена и влезе в бюджета ми. С пробегът обаче не бих направил компромис. Тези 400 километра в реалността ще се окажат още по-малко, а през зимата да не говорим. Прав си че скоро няма да карам електромобил.

    Коментиран от #175

  • 171 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #169 от "Димов":

    Не го ли виждаш каква гротеска е? Даже го съжалявам и ми става мъчно, колко е увреден. Само, че вече има толкова информация в нета за модел 3, че няма как да се скрие какво представлява и как се представя на Ринга. Ето подробна информация: https://fastestlaps.com/models/tesla-model-3 Та това са официални данни, според които модел 3 ще е 93 000 лева, с 262 к. с. и тегло 1800 кг. Интересно е и времето на Ринга от почти 9 минути, което е пълен смях 😂 Обаче и друго прави впечатление - 70 dB шум при 130 км/ч. Много тихи били миксерите - бухахахахаха

    Коментиран от #173, #178

  • 172 Говорим за различни години

    0 0 Отговор

    До коментар #167 от "Димов":

    Доколкото виждам даваме данни за различни години. Не следя темата и може да не съм прав, но ми се струва че тази година САЩ са нетен износител на петрол. Всяко покачване на цената на петрола, увеличава шистовият добив защото става рентабилен и производството се вдига. Разработването на допълнителни шистови ресурси също.Цените на горивата също се вдигат и електромобилите стават Добър избор. Арабите нямат печеливш ход. Ако свалят цените губят печалби, ако ги увеличат губят с пазарен дял заради шистовия добив.

    Коментиран от #176

  • 173 Чиста истина, колкото чист дизел

    0 0 Отговор

    До коментар #171 от "Антиелектрика":

    И си сигурен че си дал линк към най-бързата Тесла с Truck mode , нали? ама ти си самата безпристрастност и честност. Никой не трябва да се съмнява в думите ти! Я кажи на кое място в списъка на Нюрбургринг се намира Тесла модел 3, че не можах да я намеря около деветте минути?
  • 174 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #137 от "Димов":

    Е най-после да "уеднаквим" вижданията !! Естествено , че това ще стане , и даже ще е задължително , на хора ще бъде забранено да "шофират" по обществени пътища !!! Щото това е единствения начин да спре войната по пътищата , а света повече не може да си я "позволява" !!! А "удоволствието" ти от шофирането ще иде там където му е мястото , на затворени писти , възможно най-далече от населени места !!! И там ако искаш си карай даже умрялото двг , само че до там и обратно на платформа ! Автономна без шофьор !!!

    Коментиран от #177

  • 175 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #170 от "Чудесен електромобил":

    Тест между Ампера-е и Кона, където Хюндаят прави 510км с един заряд при 90 км/ч и 350км при 120 км/ч.
    http://www.ecars.bg/blogs/elektromobili-1/2650-opel-ampera-e-hyundai-kona-sravnenie-90-120
  • 176 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #172 от "Говорим за различни години":

    Ти откри Америка!
  • 177 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #174 от "гост":

    Следващият етап в сънят ти е Скайнет, което води до изтребление на човешката раса. Като инженер ти го казвам: Аз съм против да си доверя безопасността и живота на машина.
  • 178 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #171 от "Антиелектрика":

    Ся ще го чакаме да му загрее чайника, колко от потенциалните клиенти на модел-3, ще предпочетат за 93 бона да вземат два електромобила от други марки, вместо тоя кош.

    Коментиран от #179

  • 179 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #178 от "Димов":

    Не го ли видя каква поредна тъпня изходи - това не бил най-бързия модел 3 - хахахаха. В линка много ясно са написали кой модел идва в ЕС и с какви цени и параметри,, то пак си рупа. Ама нали 100 000 лева с базово оборудване за кола са малко, та тръгнал да ни обяснява, че имало по-скъп и бърз модел - хахахаха Иначе си търкаля дизела.

    Коментиран от #180, #181, #190

  • 180 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #179 от "Антиелектрика":

    Тоя човек борави единствено и само с линкове. Само с мнение, написано от някой друг. Аз неговото мнение не мога да изкопча. Той за всяко едно нещо проверява и гордо тропва линкове. Като някоя секретарка, само взема мнението от един и го предава на друг. Собствено мнение - няма. Как да говориш с човек, който няма собствено мнение и мислене? Хората по света се борят, да ги чуят, какво мислят ТЕ. Какви са техните виждания по някой въпрос. Борят се, мнението им да е от значение. А той - чакай да питам Мъск. Мнението му е такова, каквото му каже Мъск. Другият пък, се надявал на бъдеще, в което машините ще правят всичко вместо нас. Ще работят вместо нас, ще карат вместо нас, ще се грижат за финансите ни вместо нас..... Дали пък няма да почнат и да ни таковат жените вместо нас? Тогава децата ще викат "тати" на някой блокчейн вибратор. И такива хора имат право да гласуват!!!! За какво говорим бе, човек? За какво бъдеще се борим? Хората протестират, възстания вдигат, за да имат бъдеще, в което нещата да са в техни ръце. А тия искат да го оставят в ръцете на машините. Това е все едно сам да пожелаеш робството си.
  • 181 Чиста истина, колкото чист дизел

    0 0 Отговор

    До коментар #179 от "Антиелектрика":

    Точно така ще е щом казваш. Ти казваш само истината и верни факти. Щом казваш че в Европа ще се внася един-единствен модел и Само той може да стъпи на нюрбургринг, значи е така. Да се свети името ти пророческо! Амин!
  • 182 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #146 от "Когато си прав, си прав":

    Публикувано във факти.бг: "....а развитието на батериите продължава," Още една изцепка, която съм пропуснал. Литиево-йонната батерия е почти (казвам ПОЧТИ) изчерпана откъм технология. Ако ще се развива, то ще е нещо много слабо. Не и остава много за развитие. Трябва да се изнамери и не само да се изнамери, но и да се вкара в масово производство друг, по-добър вид батерия. До тогава развитието на електромобила ще е слабо, ако ли не и никакво. Другият важен факт за електрокарите е, че моторът им е почти съвършен. От него не чакай голямо развитие. Развитието на електромобилите се отъждествява само и единствено в развитието на енергоизточникът им. С нищо друго..... освен ако не ги направят да летят.

    Коментиран от #185

  • 183 Димов

    0 0 Отговор
    Някъв пич с проблемите си по неговият Модел-3:
    https://forums.tesla.com/forum/forums/ongoing-problems-my-model-3
  • 184 Димов

    0 0 Отговор
    Още няколко проблема при модел-3. При нас се нагледах на похвални статии за тези коли. Имаме ли нашенска статия, която да отразява възникналите проблеми с тях? Нещо, което да покаже и другата страна на монетата?
    https://www.cheatsheet.com/money-career/the-biggest-problems-tesla-model-3-owners-have-reported.html/
  • 185 Блажени са верующите

    0 0 Отговор

    До коментар #182 от "Димов":

    Аз вече пет пъти казах че ще има подобрение на батериите до края на годината, но отново няма кой да ме слуша. Ето ти превод за да не ми изтрият коментара:Наскоро главен изпълнителен директор Елон Муск говори за нов модул за батериите за Модел 3, който ще бъде въведен през следващата година:

    "Ние дойдохме с нов дизайн, който постига същия резултат, който всъщност е по-лек, по-добър, по-евтин и ще го въведе около края на тази година и вероятно ще достигне обема на производството през първото тримесечие. Това ще направи автомобила по-лек, по-добър и по-евтин и ще постигне по-голям обхват. Тази линия е в процес на изграждане, ще бъде активна за около шест месеца. "

    Но Tesla очевидно работи не само за подобряване на батерията на ниво модул.

    В ново интервю с CNBC в Gigafactory 1, Jerome Guillen, който наскоро беше обявен за "президент на автомобилостроенето", отговарящ за "всички автомобилни операции и управление на програмата", заяви, че работи върху нови и подобрени батерийни клетки:

    "Ние подобряваме дизайна на клетката. Дизайнът на клетката не е замръзнал. Той се развива и имаме хубава пътна карта за технологични подобрения за следващите години. " https://electrek.co/2018/11/13/tesla-battery-cells-improved/

    Коментиран от #186

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Малко, малко, колко да е малко?

    0 0 Отговор

    До коментар #186 от "Димов":

    Е щом за тебе да увеличиш пробега от 500 на 1000 км след две години е малко, щом да направиш зареждането до 80% за 15 минути, вместо за 40 още следващата година е малко, значи ПОЧТИ няма разлика, следователно Почти няма да има подобрение следващите години! Вероятно затова не можем да се разберем, защото са ни различни критериите. Според тебе Какво означава голямо подобрение, след като това е малко? 10 000 километра с едно зареждане, за да зареждаш веднъж два пъти годишно? И ако може тези 10 000 км да се заредят за три минути за колкото си зареждаш резервоара? Ама ако може тези 10000 километра се изминават с 400 км в час, а иначе пробегът да е по-голям? И ако може този автомобил да струва максимум десет хиляди долара. Абе ти ще дойдеш по-голям мечтател и от мен?
  • 188 Димов

    0 0 Отговор
    Аз не говоря с "ако" и с "ще". Като направят масови електрокари, с ли-йон батерия за 1000км, ЩЕ ти призная твърденията. До тогава, те имат тежест, колкото и предизборните обещания. Дори нещо повече - ще почна да се оглеждам за електрокар.

    Коментиран от #189

  • 189 Масов, масов, колко да е масов?

    0 0 Отговор

    До коментар #188 от "Димов":

    След две години ще излезе Tesla Roadster с пробег 1000 километра. Не бих нарекъл този електромобил масов, но пък нали не очакваш да започнат да предлагат най-големия пробег при най-евтините автомобили? Същият пробег по същото време ще постига и камиона на Тесла. Силно се надявам, модел S и модел Х след обновяването да имат пробег поне 800 километра и да са по-леки. Това не те ли устройва като пробег с едно зареждане? Технически ще е възможно и модел 3 да има такъв пробег с новите батерии, но тъпият маркетингов отдел надали ще го позволи. Честно казано, наличието на 15-минутно зареждане и инфраструктура за него, за мен би било по-важно и тогава дори 400-500 километра пробег би ме устройвал, така и автомобилът би бил по-евтин, лек и икономичен в сравнение с такъв с 1000 километра пробег. Според мен в бъдеще, това ще е насоката в която ще се развива електромобилната промишленост. При реално каране, си зареждам резервоара на максимум 500-600 километра пробег дори сега, а в повечето случаи дори по-често и не ми тежи. На дълъг път зареждам по-рядко, Но въпреки това на всеки два-три часа спирам по бензиностанциите за кафе или тоалетна. 40 минути ще ми е досадно да чакам за зареждане, но при 15-минутно зареждане, колата ще чака мен в 95% от случаите.
  • 190 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #179 от "Антиелектрика":

    93 бона за нов, а у нас - 121 бона за стар. Вярно, че е едва на 10к км, но пак е много парадоксално: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11538025621189915&slink=8uebgm Мисля да си взема две.