Last news in Fakti

2 Януари, 2019 13:10 31 575 68

Какви коли карат най-лошите шофьори

  • изследване-
  • статистика-
  • застраховка

Водачите на немски автомобили са най-опасни на пътя, сочат резултатите от изследване, публикувано от сайта GoCompare Car Insurance. Според статистиката собствениците на германски коли най-често нарушават правилата и причиняват пътнотранспортни произшествия.

Безспорен лидер в антикласацията е BMW 4er и по-специално модификацията 420d. Застрахователните данни сочат, че водачите на баварското купе най-често стават виновници за катастрофи и отнасят най-много наказания.

Шофьорите на Mercedes-Benz и Audi не изостават с много. След BMW 4er със 17.1% в десетката на най-честите нарушители се подреждат собствениците на Audi A5 (15.5%), Mercedes-Benz C220 (14.8%), Mercedes-Benz E220 (14.8%), Jaguar XF (14.3%), Mercedes-Benz CLA (14.3%), Mercedes-Benz GLC (14.0%), Audi Q7 (13.8%), Land Rover Range Rover (13.8%) и Mercedes-Benz CLS (13,5%).

Най-примерни пък са водачите на Vauxhall (Opel) Agila (4.1%), Hyundai i10 (4.3%), Nissan Micra (4.4%), Kia Picanto (4.4%), Hyundai Getz (4.5%), Suzuki Alto (4.6%), Ford Ka (4.6%), Skoda Citigo (4.7%), Honda Jazz (4.8%) и Fiat Panda (4.9%).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бау

    90 33 Отговор
    Най лошите шофьори тези които управляват каруци!

    Коментиран от #7, #26, #31

  • 2 Jezza

    156 18 Отговор
    При нас, картинката не е по-различна, можем само да добавим и Голфа в челната 3-ка.
  • 3 Гост

    141 21 Отговор
    С една дума, водачите на т.тар. "малолитражки" са най-дисциплинирани. Разбрахте ли сега, защо гражданската отговорност е диференцирана и по обем на двигателя? Защото собственикът/водачът на мощни автомобили са и по-рискови, т.е. по-склонни са да нарушават правилата, съответно по-често попадат в рискови ситуации.

    Коментиран от #13, #16, #20

  • 4 Meganoob BG

    135 9 Отговор
    Естествено че най-лошите шофьори карат най-хубавите коли, ний сиромасите не можем да си позволим катастрофа, затова се оглеждаме поне.
  • 5 onq s konq

    29 37 Отговор
    Ами хондаджиите

    Коментиран от #12, #33

  • 6 ГоУф 3 от пеуник

    104 34 Отговор
    Комбинацията бенве и маймуна зад волана е брутално опасна!Немският кошник, най-великият кошник, особенно гоуф 3!
  • 7 ДДД

    22 16 Отговор

    До коментар #1 от "Бау":

    немските марки да ненадеждни са ама чак каруци
  • 8 Русенец

    77 18 Отговор
    Къде са сега богаташките синчета, дето тръбяха, че за да имало по-малко ПТП, трябвало да се кара с 200? Че тия, дето карали в ограниченията били по-опасни? Къде сте бе мишоци?

    Коментиран от #18

  • 9 ar146ts

    90 4 Отговор
    Не са виновни колите,а собственниците им,които си мислят ,че като имат по-вече пари за скъои коли могат да правят каквото си искат на пътя.

    Коментиран от #61

  • 10 ar146ts

    91 2 Отговор
    В България "имам пари = закон не ме лови"
  • 11 Японеца

    62 5 Отговор
    Прилагането на закона ще реши проблема. Взимането на книжката и изпити наново ще е много укротяващо!

    Коментиран от #54

  • 12 Borislav Popov

    25 8 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Братчет - ти си първи в антикласацията ! Или твоят кошник три литра атмосферен дизел на 20 и кусур години - не попада в класацията ?
  • 13 Лимонад

    47 11 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Не пич, в грешка си ! Тези малолитражки от класацията са само градски коли, неудобни за дълъг път. Не е вярно, че проишествията са по-малко, а че струват по-евтино на застрахователите! С кола, която е нова 10к евра и няма каско - как да влезе в подобна класация??? Отделно такива коли се карат малко и предимно бавно! Честотата на катастрофите в града едва ли е различна от останалите, просто става с по-малка скорост и щетите са по-малки. Статистики - много. Всеки сам си ги изкривява както му оттърва. Но пък е логично малката и лека кола да прави по малко поразии от 2.5тона джип. Някой ден ако направят данъка/ гражданската зависим от килограмите на автомобила - тогава ще се поущри и купуването на малки коли! В града трябва да се намали използването на коли над 1500-1600 кг, не да ми говорят за дизели и емисии...

    Коментиран от #14, #24

  • 14 ГОСТ

    16 4 Отговор

    До коментар #13 от "Лимонад":

    точно така един слаботелесен и една бабанка се бият еднакво често но якия нанася повече щети
  • 15 Прост

    13 13 Отговор
    Тая класация с най-масовите коли и малолитражки, от които са продадени по 10 коли и ги карат баби и дядовци е супер смешна
  • 16 Худон

    6 13 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Що за пут*о си? От кога 2 литровите двигатели не спадат в категорията малолитражка? Все пак мога да отида до магазина и да си купя биричка с по-голям обем

    Коментиран от #25

  • 17 Петър врачанина с най много хероин

    58 6 Отговор
    На снимката е показано, лоши( 75%- безмозъчни, комплексирани шофьори с ограничено, простовато мислене), да има и едни 25% шофьори на бмвта, но вероятно в Германия, Австрия, някоя по-дисциплинирана, образована държава с трезво-мислещи хора с много кешш и най-вече, големи ценители, с голямо уважение към си скъпите, редки возила който имат. Тук сме дъното, както един колега казва, ще си обуе дънки за 20 лв, тениската за 12 лв от мол на намаление, чантичката през рамо, но ще си е взел iPhone на изплащане за 5 год. и колата ще му е 7-ма серия на 20 год. бенве, да изпъква пред блока, да го гледа бай Пешо отсреща с голфа, да му завиждаа ..Толкова от нас булгарите..тези с мерцедесите и аудита не остават по-назад, но собствениците на бенвета, особено 15-20 годишните, по идиотизъм и тъпотия никой не може да им се опре.

    Коментиран от #41

  • 18 Руто

    21 34 Отговор

    До коментар #8 от "Русенец":

    Научно доказано е че ако се движиш с 10км/ч по-бързо от средната за пътя скорост, шанса да участваш в ПТП е ПЕТ пъти по-нисък спрямо шофьорите каращи с 10км/ч под средната скорост

    Коментиран от #23, #29

  • 19 Русуфил

    17 8 Отговор
    Все селяшки марки и модели...
  • 20 jambazina

    25 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Верно че водачите на малолитражки са най-дисциплинирани, като изключим някои доставчици на пица.
  • 21 Гост

    18 4 Отговор
    Водачите на споменатите в края на статията малолитражки са примерни по принуда - просто колите им толкова си могат. Те биха били участници в ПТП, ако ги ударят! :) Нормално е мощните и бързи коли да са по-опасни и при надценяване на възможностите на водача да стават сакатлъци по-често. Браво! Пак откриваме топлата вода, невероятен факт, не бих се замислил, че е така! Хахаха!
  • 22 Иван

    24 7 Отговор
    Тия с бенветата, дето карат 20 годишни таралясници са най-зле
  • 23 Русенец

    14 3 Отговор

    До коментар #18 от "Руто":

    Под "да участваш в ПТП" имаш предвид да те блъсне някой бързолетящ, полупиян дри*льо ли? Де га читеш таз наука, твойта?
  • 24 Гост

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Лимонад":

    Напротив, прав съм! Или не внимаваш като четеш или не вникваш в написаното! Никъде не се коментира стойност на щетите, които се нанасят, а БРОЙ произшествия!
    Публикувано във факти.бг: "..собствениците на германски коли най-често нарушават правилата и причиняват пътнотранспортни произшествия."
    Сега разбра ли?!

    Коментиран от #47

  • 25 Гост

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "Худон":

    Това, че си елементарен е ясно, но защо държиш всички да го разберат?! Двулитровите двигатели НИКОГА не са били в категорията "малолитражен"! А ти ако искаш ходи и с комбайн, не ми дреме къде и с какво ходиш!
  • 26 куку руку ку

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бау":

    Не, най-лошите шофьори са с мощните машини и слаби умения. Най-малко произшествия са с тези коли, които от 0 до 100 го правят от понеделник до петък.
  • 27 БУКО БАЛАМАТА

    19 0 Отговор
    НАИ ОПАСНИ СА МАМИНИТЕ СИНЧЕТА С МОЩНИТЕ КОЛИ И. НИСКИ ЗАСТРАХОВКИ .,...,.ТОВА ГО НЯМА В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ..,,..КЪДЕ СМЕ НИЕ....
  • 28 БУКО БАЛАМАТА

    14 0 Отговор
    НАИ ОПАСНИ СА МАМИНИТЕ СИНЧЕТА С МОЩНИТЕ КОЛИ И. НИСКИ ЗАСТРАХОВКИ .,...,.ТОВА ГО НЯМА В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ..,,..КЪДЕ СМЕ НИЕ....
  • 29 777

    14 11 Отговор

    До коментар #18 от "Руто":

    Ти не слушаш ли, когато съобщават за ПТП, че предимно причината е превишена скорост, а не ниска скорост.

    Коментиран от #42

  • 30 асддса

    9 17 Отговор
    Не знам за другите, но като видя 4 цилиндров мотор в бмв или мерцедес за мен това спада към малолитражките.
    В англия това купуват, това са хора, които не се интересуват коли и НЯМАТ умения.
    Хората, които се интересуват и могат да карат, купуват по-мощни модификации и не се блъскат.
    Тоест, простите некадърни селяндури, които искат да се показват на другите пречат, а не високата скорост.
  • 31 проф коста тазобедрев

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бау":

    мозьците на някои са като каруци ,автомобилите не са виновни а тия дето ги управляват ,щото нямат капка разум в главите , познавам хора дето карат ,ауди бемвета и мерцедеси но си карат културно за да си пестят семейството ,себеси ,и автомобила

    Коментиран от #62

  • 32 Георги

    21 2 Отговор
    Камаз на кръстовище...Шофьорът поглежда наляво - Смарт. Поглежда надясно - отново нищо...
  • 33 Хондаджия

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Всичко зависи от магарето зад волана
  • 34 Бат Мишо

    13 5 Отговор
    Тес дет карат Хонда 1.1 150 кс - 380 кг в коя група сме

    Коментиран от #48, #49

  • 35 Бат Мишо

    4 6 Отговор
    Много съм притеснен що кът и сложа 3 та на 140 що почва да върти гуми- дали е щото от тея 380 кг 120 съм аз ....Дайте съвет мн съм притеснен че ми заминават бързо гумите и съ охарчвам
  • 36 Бат Мишо

    6 3 Отговор
    И още 1 въпрос тъс 6 та закако е и къде се включва щото поне военното летише идва къско- ако някой знае ....Онуй 380 на километража предполагам че идва темп по фаренхайт едва ли е километраж
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бат Мишо

    3 3 Отговор
    Със сичко туй искъм да кажа ЧЕ НЕ Е ВАЖНО КОЛКО ВЪРИ И КАКВА Е МАШИНАТА а кой я кара
    КЪТ СИ САКАТЕЛНИК И ПЕША МОИ СЪ ПРИБИШ-КЪТ СИ КАРАЧ И 380 МОЖЕ за 1 минута - щот не сички имаме КАВА кът негуфта
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Иван

    11 0 Отговор

    До коментар #39 от "Мутра":

    Па тия са били с влашкия Туарег - Дачия дъстър. Къ няма да изпреварват?
  • 41 Естествено

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Петър врачанина с най много хероин":

    Че може да им се опре - ти. По-безумно комплексарско писание не бях чел. На среден български водач на БМВ коефицентът на интелигентност е по-висок от твоя с 20-25 единици.
  • 42 Скоростта е

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "777":

    Несъобразена. Означава, че водачът не е съобразил скоростта с пътните условия и обстановка а също така и с възможностите си да реагира адекватно и да предотврати ПТП.

    Коментиран от #67

  • 43 garos

    2 1 Отговор
    Тези проценти,с точност до десети ми звучат някак си като Платена публикация!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Малолитражков

    9 2 Отговор
    Ами, какви коли карат ...В началото бързи и лъскави. После смачкани и с 'малко' мозък на предното стъкло... и ги карат с 'колесар'.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 лимонад

    2 8 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    пич, в грешка си. С евтините коли просто никой не се занимава да завежда щети и да чака по месеци оценки от застрахователи. А относно масовостта на тия дето са изредени отдолу - застани на 1 кръстовище - където и да е и брой тип коли от едните и тип от другите. със сигурност от "пакостниците" ще преброиш поне 5-6 пъти повече като брой автомобили. Като махнеш Хюндай i10 и хонда jazz, които малко ги има тук - другите сещаш ли се някой да кара такава? щото аз - не! нито комшии, нито познати - никой. А бенц, бмв или VW има почти във всяко семейство. Но ти си знаеш. Вземи си опел Agila за да си номер 1. И ми кажи като agila-та стане на 500к км, щото другите по толкова си ги правят до 10тата им година.

    Коментиран от #57

  • 48 куку руку ку

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Бат Мишо":

    На донорите... самият ти коментар е фукня, а знаем какво правят фукльовците на пътя.
  • 49 Baiuy

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Бат Мишо":

    В групата на донорите :)
  • 50 РВ - Майнатаун

    7 0 Отговор
    'Квито коли има в ПоловдиФ такива карат най-лошите шофьори !
  • 51 Някой

    7 0 Отговор
    Не зависи ли всичко от задкормилното устройство, независимо каква каруца кара?
  • 52 БМВ 520

    5 0 Отговор
    Абе само газ бе,има и задгробен живот.не се плашете.
  • 53 vasik atanasova

    2 7 Отговор
    хора които имат сърца
    карат бегачки и се кефят ауди бмв купенца спортни и красиви
    а лохманите
    си карат киа хундай фиат хлопел
    нормални работи

    Коментиран от #56, #68

  • 54 Еретика

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Японеца":

    Няма шанс укротяването със вземането на книжки.Единственото нещо да бъде укротен наглецът е само скопяване по метода на Бай Ганьо.Всичко друго е кауза пердета както казват другарите древни римляни.
  • 55 onq s konq

    0 3 Отговор
    Лошите шофьори карат коли според ПАРИТЕ СИ,но истината е че ТЕ НЕ ОБИЧАТ ДА КАРАТ И АКО ГО ПРАВЯТ,ТО Е ПО ПРИНУДА.Защото те отлично съзнават че нямат подобни умения ПО ПРИРОДА,правили са И ПРАВЯТ сериозни грешки застрашаващи живота им от което придобиват и СТРАХ.А карайки все по-малко по тези причини "излизат от форма" пък съвсем,затова и предпочитат НЯКОЙ ДА ГИ ВОЗИ,било то човек от семейството или приятел!Въпреки това обаче не си продават колите или пък редовно ги сменят с по-нов модел,защото им трябват ЗА ПРЕСТИЖ.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хайл

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "лимонад":

    Лимонаде в грешка си,в моето семейство няма бенц,бмв и фв...наблегнали сме на японските и знаеш ли защо-защото колите са в семвйството и си ги караме а не в сервизите за ремонт
  • 58 бзма

    1 0 Отговор
    ВАГ и бмв.
  • 59 Бмв

    0 0 Отговор
    На всяка катастрофа в бг. Има ТДИ мое виждане от пловдив.. Няма по груби шофьори от тях
  • 60 Аз пари нямам

    0 0 Отговор
    Ама пък газ давам яко
  • 61 бензино наполони

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ar146ts":

    Похвално пич.Два точни коментара.
  • 62 бензино наполони

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "проф коста тазобедрев":

    ...и всички участници в движението.
  • 63 Bg master

    1 2 Отговор
    Естествено, че тези, който са най - примерни на пътя, просто карат такива коли(бангии), с които няма как да направят нещо, защото едвам вдигат 100 извън градско, нормално е тези с по мощни автомобили да причинят по сериозни щети, защото се движат по бързо и така удара е по силен, а ако се блъснеш с,, микра" или,, форк КА" няма да стане нищо, но ако се удариш с,, М3"например ще е по различно😂

    Коментиран от #64

  • 64 Mondeo 20

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Bg master":

    Mondeo 4, 2.0T 213 hp и си карам със 95 на темпомат извънградско и 138 на магистрала. Сина ми с Astra H 1.6 100 hp се опитва да вдига 150-160 навсякъде. Така че не е от мощността.
  • 65 гощо

    0 0 Отговор
    БМВ-истите са като ятооооо.....
  • 66 гощо

    0 0 Отговор
    БМВ-истите колоната повеждат Голфистите след тях вървят,Мерцедесиииии,Мерцедесииииии винаги ще бъдат с нас!!!
  • 67 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Скоростта е":

    Несъобразена значи, че е карал по-бързо, отколкото е трябвало.
  • 68 opela

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "vasik atanasova":

    kazah li ti dane sa obajdash we i admina da sprte da mi tri kometara che pisha eidnstviq istinata !!!!!!!