Last news in Fakti

10 Април, 2019 11:11 6 250 6

За автомобилите "сбирщайн"

  • автомобили-
  • сбирщайн-
  • anycar
За автомобилите "сбирщайн" - 1

През 70-те години в САЩ се появява цяло семейство от свръхнеобичайни автомобили, които са наречени AnyCar. Идеята на тези превозни средства е да бъдат сглобени от възли и агрегати от различни коли и колкото повече са те, толкова по-ценен е екземплярът AnyCar.

За автомобилите "сбирщайн"

Странните "сбирщайн" автомобили се правят по поръчка на банката Manufacturers Hanover Trust, като идеята е по този начин да се рекламира програма за автомобилно кредитиране. Първият AnyCar се появява през 1971 година и е сглобен от 22 различни автомобила.

За автомобилите "сбирщайн"

Дело е на тунинг специалиста Джин Уинфилд, който използва детайли от VW Kaefer и стига чак до елементи от Chrysler 300. Две години по-късно се появява AnyCar II, в който са използвани възли и агрегати от 40 различни автомобила, като за основа служи един стар Hudson от 1929 година.

За автомобилите "сбирщайн"

В тази кола впечатление правят детайли от Cadillac Eldorado, Plymouth Valiant, Oldsmobile Toronado и даже от Chevrolet Corvette. Финалният AnyCar III е направен от известния къстъм майстор Джордж Барис, който използва комби от VW и части от още 50 други коли.

За автомобилите "сбирщайн"

От предната част на AnyCar III излиза миниатюрен едноместен електромобил, имащ за цел да послужи на водача при големи задръствания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русуфил

    10 21 Отговор
    Прочитайки сбирщайн, автоматично предположих, че става въпрос за руските автомобили още от времето на СССР - сбирщайн от крадени западни технологии, обединени в едно "изделие", наподобяващо нещо като автомобил.
  • 2 чичо Пешо

    7 1 Отговор
    УжасТ!
  • 3 Иван Гешев

    10 1 Отговор
    Отврат. Грозно.
  • 4 Грую

    3 4 Отговор
    Явно от къде копират руснаците. Хахахаха
  • 5 Японеца

    1 0 Отговор
    славчев и касабов са умникални пичкове!
  • 6 Японеца

    1 0 Отговор
    славчев ти си възможно най-долния авто журналист. бегай при немците да миеш чинии, тъй и тъй ти плащат за да ги рекламираш!