Last news in Fakti

22 Април, 2019 14:36 5 545 18

Два масълкара, които днес струват 100 пъти повече (ВИДЕО)

  • масълкари
Два масълкара, които днес струват 100 пъти повече (ВИДЕО) - 1

Първият е един от двата Plymouth Hemi Cuda, произведени през далечната 1971 година. Този автомобил с твърд таван е решен в сребърен металик Winchester е с пробег от 59 000 мили. Ориентировъчната стойност на колата е от 800 000 до 1.2 млн долара. Днес колата се продава на цена, 100 пъти по-висока от тази, когато е била чисто нова.

Един от най-яките масълкари, които могат да се купят днес е Dodge Hemi Challenger R/T. Автомобилът, произведен през 1970 година се предлага на цена надхвърляща два млн. щатски долара. Причината за огромната сума е сходна - производствена рядкост. Днес от кабриото, например са останали само девет екземпляра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    46 6 Отговор
    Ето това са истинските коли, днешните еднодневки и сапунерки не ми ги хвалете
  • 2 ПернишкиО

    19 6 Отговор
    Абе гоУфО си е N:1 нема анаУоК !!!!!!!!!!
  • 3 Никой

    32 0 Отговор
    Образовайте се какво значи инфлация и защо 10 000 долара през 70те не са 10 000 днес. По вашата логика Модел Т е струвал 300 долара днешни пари.
    Иначе идеята за мултимилионни мъсълколи не ми се връзва. Тяхната цел е евтина работническа сила, много мощност за малко пари. Тъжно че сега ще станат обект на богати инвеститори, които ще си ги държат по гаражите. Такива коли трябва да се изкарват и да се показват на хората, какво е било миналото и какво вече никога няма да се произвежда. Колкото и да съм ЗА електрички и иновации, такива коли си имат своето място като генератори на емоция и страст.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Чичо

    2 29 Отговор
    грознобойници 2 броя
  • 5 Антон

    9 19 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    По твоята логика трябва да изкарваме в движението и каруци. Та да видят хората какво е било в миналото и какво е сега. Каруца с впрегнати два жребеца и мушната по една люта чушка в дупетата им също е генератор на емоция и страст. Дори много по-голяма от този мъсъл кар. Защото на такава каруца няма да ти стиска да се качиш! ХахаххаКак мислиш?

    Коментиран от #8, #12

  • 6 Бачо Киро

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    Като са били в продажби не са били мултимилионни, стига глупости.. Били са по 8-12 хиляди долара. Днес са колекционерски екземпляри. Определени модели стигат такива цени, не всички.
  • 7 Паро

    8 1 Отговор
    Съвременен аналог като нов в момента струва около 100 000 USD
    Така че цената е нараснала 10 а не 100 пъти.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 О, май год!

    5 5 Отговор
    Уот пюр български ленгуич! Колко е горджъс!
  • 10 Антон

    2 10 Отговор

    До коментар #8 от "гостгост":

    Струва ми се че ти си едновременно тези определения. Функционално си неграмотен.четеш и не разбираш какво четеш. Много много жалко за тебе

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Никой

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Паляк, сравняваш 50 годишен чалънджър с каруцата ти от село. Скрий се
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Random

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "гостгост":

    Ами че каруци са си. Цял заден мост, купе на рама, двигател с технологии от 1900г(долен разпред. вал). Не могат да завиват хич. Иначе са красиви и донякъде бързи(в права отсечка). Но немците ги превъзхождат още от тогава. Японците и те донякъде (2000GT, Hakosuka). Американците и сега са много назад.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Random

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хахаха":

    Еййй, един път не съм споменал Русия и ти пак наддаде вой. Колкото и да съм русофил няма по-добри автомобили от Немските и Японските. Американците са на нивото на корейците и малко по-долу. Престиж имат само в твойта изкуфяла глава. Барабар с британците бълват боклуци с тук-там малки серии на добри коли. От сегашните мъсълкари само Мустанга става за нещо. Демона не е лош, ама неговия двигател е от 1950г. Шевролет и те са на това ниво. Самите хамери предпочитет разни хонди и тойоти пред тяхното производство.
  • 17 Random

    2 3 Отговор
    Големи постижения - цял заден мост, купе на рама, двигател с разпред. вал в блока и по 2 клапана на цилиндър. Да не говорим как повечето им осмаци се цепят по средата, а флатхеда си е свършвал маслото преди бензина. Няма как да ги сравняваш с Мерцедес БМВ, Алфа Ромео и други европейски марки от 70-те.
  • 18 гощо

    4 2 Отговор
    Американските коли радват окото,но инжинерно са гола вода! От друга страна са елементарни и лесни са подръжка! Живял съм там,имал съм не една и знам какво говоря!